נמ"ג וניתוח קטרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמ"ג וניתוח קטרקט
    מיה
    26/11/2012

שלום, אני בת 64, סובלת ממחלות רקע כגון סכרת. סובלת מנמ"ג 6 שנים. עין ימין 6.30, עין שמאל 6.40. בנוסף הומלץ לי לעשות ניתוח קטרקט.
    1. האם מומלץ ניתוח קטרקט רגיל או לייזר?
    2. האם לאחר הניתוח אפשר לשבת על המיטה מול מפזר חום ושהרוח החמה תבוא לכיוון הפנים והעיניים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמ"ג וניתוח קטרקט

הוספת תגובה

• נמ"ג וניתוח קטרקט - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    27/11/2012

שלום אילנה! אין נתוח קטרקט עם לייזר. יש כיום אפשרות לבצע את החלק ההתחלתי של הנתוח בעזרת לייזר ואח"כ ממשיכים את שאר שלבי הנתוח בעזרת מכשיר אולטראסאונד מיוחד.
    בכל מקרה זה שאת סובלת מנמ"ג לא משנה מבחינת טכניקת הניתוח שתעברי.
    לא נראה לי שכדאי בשבועיים הראשונים לאחר הנתוח שרוח חמה ממפזר החום תגיע ישר לתוך העין המנותחת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לגבי קטרקט ותמ"ס

מיה
    02/12/2012

תודה רבה על התשובה!
    עוד שאלה עם אפשר:
    כיום כדי לקרוא, אני משתמשת בהרבה אורות, משקפי קריאה, זכוכית מגדלת עם תאורה אשמבך 5, וזה לא מספיק לי.
    - האם אפשר להתשתמש בתמ"ס עם תאורה תקופה לפני ניתוח קטרקט
    - האם זה עלול "לקלקל" את הבדיקות טרום ניתוח או להשפיע על המדידות?
    ועוד שאלה::
    - עד עכשיו קשה לי לראות טלוויזיה (ממרחק 2.5 מטר). האם לאחר התרגלות לתמ"ס יכול להיות עוד יותר קשה לראות טליוזיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לגבי קטרקט ותמ"ס - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    03/12/2012

אין שום בעיה להשתמש בתמ"ס לפני הניתוח , זה לא יקלקל שום דבר , וזה גם לא יפריע לצפיה בטלויזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו