מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נמ"ג וניתוח קטרקטמיה26/11/2012
שלום, אני בת 64, סובלת ממחלות רקע כגון סכרת. סובלת מנמ"ג 6 שנים. עין ימין 6.30, עין שמאל 6.40. בנוסף הומלץ לי לעשות ניתוח קטרקט.
1. האם מומלץ ניתוח קטרקט רגיל או לייזר?
2. האם לאחר הניתוח אפשר לשבת על המיטה מול מפזר חום ושהרוח החמה תבוא לכיוון הפנים והעיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמ"ג וניתוח קטרקט - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ27/11/2012שלום אילנה! אין נתוח קטרקט עם לייזר. יש כיום אפשרות לבצע את החלק ההתחלתי של הנתוח בעזרת לייזר ואח"כ ממשיכים את שאר שלבי הנתוח בעזרת מכשיר אולטראסאונד מיוחד.
בכל מקרה זה שאת סובלת מנמ"ג לא משנה מבחינת טכניקת הניתוח שתעברי.
לא נראה לי שכדאי בשבועיים הראשונים לאחר הנתוח שרוח חמה ממפזר החום תגיע ישר לתוך העין המנותחת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לגבי קטרקט ותמ"ס
מיה02/12/2012תודה רבה על התשובה!
עוד שאלה עם אפשר:
כיום כדי לקרוא, אני משתמשת בהרבה אורות, משקפי קריאה, זכוכית מגדלת עם תאורה אשמבך 5, וזה לא מספיק לי.
- האם אפשר להתשתמש בתמ"ס עם תאורה תקופה לפני ניתוח קטרקט
- האם זה עלול "לקלקל" את הבדיקות טרום ניתוח או להשפיע על המדידות?
ועוד שאלה::
- עד עכשיו קשה לי לראות טלוויזיה (ממרחק 2.5 מטר). האם לאחר התרגלות לתמ"ס יכול להיות עוד יותר קשה לראות טליוזיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לגבי קטרקט ותמ"ס - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ03/12/2012אין שום בעיה להשתמש בתמ"ס לפני הניתוח , זה לא יקלקל שום דבר , וזה גם לא יפריע לצפיה בטלויזיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)