ההבדל בין "ליכלוכים" המרחפים בזגוגי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההבדל בין "ליכלוכים" המרחפים בזגוגי
    משה
    28/05/2013

שלום רב
    אני בן 53 ובשנה האחרונה התחילו להופיע קוים או צורות אחרות בעין שאני מסתכל ברגע בהיר. חשוב לציין שבהמשך היו הבזקים בשעות בוקר שמתעורר ולפעמים נקודות כמו כוכבים בשעות מאמץ פיזי.
    בכל המקרים נבדקתי והבדיקה מעידה שהרשתית במקום ואין היפרדות.
    בכל זאת חשוב לדעת, תשובה שלא קיבלתי, אך אפשר לדעת הם הקוים או "הליכלוכים" המרחפים נובעים מהתפרקויות בזגוגית העין לעומת אותם תופעות הקשורות להתחלת התנתקות רשתית העין?
    הנושא מאוד מטריד אותי ובכל פעם שיש תופעות אפילו במקצת בכך שאני רואה שינוי הקטן ביותר מקפיץ אותי הפחד שהולך לקרות התנתקות רשתית ואפילו במקרה שראיתי את הבזקים בפעם ראשונה פניתי לחדר מיון למרות שהבדיקה היתה תקינה.
    מבקש חוות דעתכם
    בברכה,
    משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ההבדל בין "ליכלוכים" המרחפים בזגוגי - תגובה

ד``ר דיאנה שטיין
    11/06/2013

שלום משה, היפרדות זוגית הוא מצב שכיח מאוד באוכלוסייה.
    רק חלק קטן מפתחים היפרדות רשתית. אנו בודקים את כולם כדי לתפוס בזמן את האנשים בסיכון להיפרדות רשתית, מאחר והטיפול בחור או קרע (המסכן להפרדות רשתית) הוא פשוט יחסית ואלו היפרדות רשתית מצריך נתוח.
    כל עוד אין סימנים חדשים, הנך יכול להרגע. אם מופיעים סימנים חדשים כגון: מסך, וילון, הבזקים חדשים, גשם, עכבישים, זבוב או קווים חדשים - אז כדאי להבדק באופן מיידי אצל רופא עיניים.
    בברכה,
    ד"ר שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו