מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפרדות אחורית של זגוגית העיןיוסף23/12/2015
שלום רב,
אני סובל מתופעת נקודות שחורות ולבנות בשתי העיניים.
לפני כחודש הופיעו לי הבזקים בעין שמאל בזמן סיבוב הראש או סיבוב העין לכיון השמאלי בשילוב נקודות שחורות ולבנות זזות (מעין ליכלוך שזז בעדשה), הראייה לא נפגעה לי אך נהייתה מעורפלת ולא ברורה.
ניגשתי לחדר מיון בבי"ח. נבדקתי ע"י שני רופאי עיניים ושוחררתי הביתה. תשובתם הייתה שהעיניים תקינות. נבדקתי גם ע"י ניורולוג שהמליץ על MRI מוח שיצא גם כן תקין.
כעבור יומיים התופעה נותרה כפי שהייתה. חזרתי שוב למיון ושוחררתי שוב הביתה עם המלצה להיבדקות חוזרת אצל רופא עינים לאחר שבוע. רופא עיניים נוסף בדק אותי והוא איבחן מצב של היפרדות אחורית קטנה של זגוגית העין.
מספר שאלות לי אליך, בבקשה:
1. האם התופעה הזאת מסוכנת?
2. כמה זמן היא נמשכת?
3. מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב?
4. זומנתי שוב לבדיקת עינים בעוד כשבועיים, האם כדאי להיבדק לפני כדי שהמצב לא יחמיר?
לתשובתך אודה, יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות אחורית של זגוגית העין - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין24/12/2015שלום רב,
הפרדות זגוגית הוא מצב שכיח ולרוב לא מסוכן. לעיתים, השינויים שחלים בזגוגית משפיעים על הרשתית, ויוצרים קרע או חור. במידה ויש קרע או חור מבצעים טיפול לייזר לרשתית.
משך הסימפטומים משתנה. ההבזקים פוסקים עם סיום תהליך ההינתקות של הזגוגית. הנקודות לעומת זאת, לרוב נשארות, אולם המח לומד להתעלם מהם במרבית המקרים.
יש להבדק על ידי רופא עיניים מיד בהופעה של סימפטום חדש: נקודה חדשה, הבזקים חדשים, הופעת מסך, וילון או גשם.
מלבד זאת ביקורת תקופתית כפי שתארת מספיקה בהחלט.
בברכה,
ד״ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)