היפרדות אחורית של זגוגית העין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרדות אחורית של זגוגית העין
    יוסף
    23/12/2015

שלום רב,
    אני סובל מתופעת נקודות שחורות ולבנות בשתי העיניים.
    לפני כחודש הופיעו לי הבזקים בעין שמאל בזמן סיבוב הראש או סיבוב העין לכיון השמאלי בשילוב נקודות שחורות ולבנות זזות (מעין ליכלוך שזז בעדשה), הראייה לא נפגעה לי אך נהייתה מעורפלת ולא ברורה.
    ניגשתי לחדר מיון בבי"ח. נבדקתי ע"י שני רופאי עיניים ושוחררתי הביתה. תשובתם הייתה שהעיניים תקינות. נבדקתי גם ע"י ניורולוג שהמליץ על MRI מוח שיצא גם כן תקין.
    כעבור יומיים התופעה נותרה כפי שהייתה. חזרתי שוב למיון ושוחררתי שוב הביתה עם המלצה להיבדקות חוזרת אצל רופא עינים לאחר שבוע. רופא עיניים נוסף בדק אותי והוא איבחן מצב של היפרדות אחורית קטנה של זגוגית העין.

מספר שאלות לי אליך, בבקשה:
    1. האם התופעה הזאת מסוכנת?
    2. כמה זמן היא נמשכת?
    3. מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב?
    4. זומנתי שוב לבדיקת עינים בעוד כשבועיים, האם כדאי להיבדק לפני כדי שהמצב לא יחמיר?

לתשובתך אודה, יוסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היפרדות אחורית של זגוגית העין - תגובה

ד``ר דיאנה שטיין
    24/12/2015

שלום רב,
    הפרדות זגוגית הוא מצב שכיח ולרוב לא מסוכן. לעיתים, השינויים שחלים בזגוגית משפיעים על הרשתית, ויוצרים קרע או חור. במידה ויש קרע או חור מבצעים טיפול לייזר לרשתית.
    משך הסימפטומים משתנה. ההבזקים פוסקים עם סיום תהליך ההינתקות של הזגוגית. הנקודות לעומת זאת, לרוב נשארות, אולם המח לומד להתעלם מהם במרבית המקרים.
    יש להבדק על ידי רופא עיניים מיד בהופעה של סימפטום חדש: נקודה חדשה, הבזקים חדשים, הופעת מסך, וילון או גשם.
    מלבד זאת ביקורת תקופתית כפי שתארת מספיקה בהחלט.
    בברכה,
    ד״ר דיאנה שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו