האם ידועה תופעה של AMD אצל צעירים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ידועה תופעה של AMD אצל צעירים?
    יעל
    22/04/2009

אני בת 34 וסובלת מזה 8 שנים מתופעות דומות לאלו של ניוון מקולרי גילי. בכול פעם שהמחלה התפרצה אצלי זה מקרה "רטוב". טופלתי בעבר בסטרואידים (שעזרו בהתחלה) ואף עשיתי טיפול PDT שלא ממש הצליח. כיום יש לי צלקת במרכז הראייה בעין ימין ולכן כתם במרכז שאינני רואה בו ואת זה לא ניתן לתקן. אמרו לי שיש לי וירוס שגורם למחלה אבל אולי יש לי AMD? לאחרונה יש שוב התפרצות של המחלה והציעו לי זריקות אוסטין/לוסנטיס ואני שוקלת בחיוב כמובן. מה דעתכם? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר חיה מורורי כץ
    26/04/2009

הי יעל!
    AMD לפי הגדרתה הינה מחלה של הגיל המבוגר , בדר"כ מעל 55 שנים ושכיח יותר מעל גיל 60.
    יש מספר מצבים שמופיעים בגיל צעיר עם תופעות דומות ל- AMD , אולם הם אינם קשורים ל- AMD.
    אני מתארת לעצמי שהרופאים שלך על סמך התמונה הקלינית שלך וצילומים שבטח עברת , יודעים באיזה מצב מדובר ומה הטיפול המתאים. זריקות של אבסטין/לוסנטיס מקובלות היום במחלות שונות של הרשתית. בהצלחה. ד"ר כץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו