כבדי ראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבדי ראיה
    סקרן
    28/05/2009

רציתי לדעת כמה דברים אשמח לתשובות על השאלות
    1. אם כבדי ראיה ששמים משקפים הם רואים 6:6
    2.אם המשקפיים שלהם רגילים כמו של כולם כולל העובי והכול..?
    3.אם הם יכולים לעבור ניתוח לייזר כמו כולם
    אני שואל על כבדי ראיה שבאה עם הזמן ולא על מחלה שגרמה להם להפוך לכבדי ראיה..

תדוה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבדי ראיה

הוספת תגובה

• תשובה בקשר לכבדי ראיה

ד''ר חיה מורורי כץ
    31/05/2009

לא ברור לי למה הכוונה בכבדי ראיה שבאים עם הזמן .
    המושג בכלל של כבדי ראיה מתייחס למצב בו הראיה נפגעה כך שגם בעזרת עזרי ראיה שונים אי אפשר בדר"כ להגיע לראיה של 6/6.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד ראיה שבא עם הזמן

סקרן
    01/06/2009

או קיי אני אנסה לנסח את עצמי קצת שונה להבהיר את המצב לפי מה שקראתי באינטרנט הבנתי שכבדי ראיה זו ראיה ממש ירודה מצב שבו קשה לקרוא אפילו את השלט של הרחוב ממרחק פחות מחצי מטר (וגם בזה לאמץ את העיניים) וכו' וכו' עכשיו יכול להיות שאפשר לתקן זאת במשקפיים (גם אם כן העובי של העדשה צריכה להיות עבה..??) וזה פשוט בא עם הזמן..למשל ילד שראה טוב, ויום אחד הוא היה צריך משקפיים ולא טיפל בזה... ועברו כמה שנים "טובות" והראיה רק הדרדרה למצב של בן אדם כמו "כבד ראיה" אני לא יודע אם זה באמת אפשר לקרוא לזה כבד ראיה במובן של מחלה וכל מה ששאלת אבל לפי הדוגמאות של ניסוח הראיה של "כבד ראיה" זה אחד על אחד! גם יש לציין שאפשר לעשות כמעט הכול לאכול,להתקלח,להיות עם חברים ואפילו אם לא תגיד להם הם לא ידעו בכלל! ומה אי אפשר לעשות זה לראות..למשל הכתב הזה (הגודל) כדי לראות אותו ברור צריך להיות במרחק של ככף יד ורבע (שהיא פתוחה כ'חץ' למסך) וכדי לקרוא אותו אבל משושטש הכי רחוק זה מרחק של כ2 כפות ידיים..
    עכשיו אני מקווה שזה יותר ברור למה הכוונה "כבד ראיה שבא עם הזמן..."
    אם הבנת אני אשמח אם תענה לי על השאלות הקודמות שרשמתי בתגובה הקודמת...
    תודה רבה וסליחה על האורך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו