מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה מצבו של בחור שנפל מקומה גבוההירדנה23/06/2009
בס"ד
לכבוד ד"ר חיה מורורי כץ וכל הצוות הנכבד,
הבן של חברתי בן 22 נפל מקומה גבוהה לפני כמה חודשים. נקרא לו שם בדוי משה. חברתי בקשה ממני לשלוח לך ממצאים של בדיקות שהוא עשה. נודה לך אם תוכל להתייחס לענין ולאמר לנו מה דעתך על מצבו:
ממצאי הerg full field שהם אסימטריים מכוונים לפגיעה נרחבת בתפקוד הרטינלי בעין ימין כאשר התפקוד שמור למדי בעין שמאל. הנטייה לתבנית שלילית של המענה הכולל בעין ימין. עם גל a תקין וגל b נחות מכוונת בעיקר inner retina ,סביר להניח שהדבר קשור בטראומה הקשה אותה עבר משה. האם קיימים סימנים לכך בבדיקת הפונדוס? וכו'(עוד כמה שאלות אבל לא כדאי שאכתוב כל כך הרבה כאן)
המשך: הפגיעה בתפקוד הרטינלי הקיימת למעשה בעיקר בעין ימין אינה מסבירה את העוורון בו לוקה משה ונראה כי הליקוי ממוקם בהולכה העצבית ובתגובה המוחית לגירוי אור הן בעין ימין והן בעין שמאל בה תפקוד הרשתית בטווח הנורמה . מומלץ לבדוק שוב בעוד כששה חודשים.
אחר כך הוא בדק בערך אחרי חודש והנה שוב ממצאים:
הרשתית במקום f R יש דמום פרה רטינלי גדול פלוס פברוזיס מסביב בזגוגית. כנראה לאחר Jer? syndrome (לא ידעתי לכתוב את כל האותיות של הסינדרום)
optic ועוד מילה שנגמרת בphy?(שוב לא ידעתי מה זה , בהתחלה חשבתי atrophy אבל אחר כך לא היה נראה לי)
full ferg נחות במידה בינונית בימין עם נטיה לתבנית שלילית ובמידה קלה בשמאל בה תבנית העיניים תקינה. נצפה fvep קיים לקוי קשה בהולכה
ולגרוי אור מכל עין.
המצב היום הוא שמשה לוקח אופטימה וטריבימין לטיפול בבעיניים וב"ה הוא קצת אולי, טיפה רואה (הוא ראה ממש קצת את הכיור בחדר אמבטיה) ומתחיל טיפה לראות אור וחושך. יש ימים גרועים יותר ויש טובים יותר.
אציין שאינני רופאה ולכן כמובן, ישנם שגיאות וחיסורי אותיות במה שכתבתי לך שאת בטח כרופאה כבר תביני. גם היה כתוב :large pupils no search to light משהו כזה. אנו מחכים לתשובה שלך.
מה ניתן לעזור. האם זה מוחי? אם כן מה ניתן לעזור?!
תודה רבה רבה
בכבוד רב
ירדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לירדנה
ד''ר חיה מורורי כץ23/06/2009ראשית כל , אני מצטערת על מה שקרה לבן של חברתך.
הפרטים שמסרת הם חלקיים מאוד , ולא לגמרי ברורים.
נראה לי שיש כאן שילוב של פגיעה ברשתית ופגיעה מוחית.
אני מניחה שהוא במעקב של רופא עיניים ונוירולוג , ונעשה למענו כל שאפשר לעשות.
הטיפול שהוא מקבל נועד לנסות לאושש את מערכת העצבים במוח , ואני מקווה שזה יעזור לו.
לגבי העין הימנית עצמה , קשה לי לענות בלי בדיקה , אולם אני בטוחה שהוא נמצא בידיים טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)