חור ברשתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חור ברשתית
    יפעת
    05/01/2010

שלום,

אני בת 40 עם קוצר ראייה גבוה. לפני שנה עברתי בעין ימין ניתוח חיגור עקב הפרדות רשתית בהיקף העין.
    לפני מ"ס ימים ראיתי בעין שמאל רק בזמן שיעול הבזק קטן של אור, היום הייתי במיון ונאמר לי שיש לי חור קטן בהיקף הרשתית, בוצע לייזר.
    יש לי מספר שאלות :
    א. מה ההבדל בין קרע לחור ?
    ב האם הסיכויים גדלים לקרע/חור גם בעין השנייה ?
    ג.האם יש דרך למנוע בעתיד הישנות מקרים אלו ? אולי כדאי להלחים את כל היקף הרשתית בעין שלא נותחה ? האם יש פרוצדורה שיכולה להקטין את הסיכון ?
    ד. מה בנוגע לספורט ? האם ריצה יכולה להגביר את הסיכויי לבעיות ברשתית ?

תודה
    יפעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חור ברשתית

הוספת תגובה

• תשובה ליפעת

ד''ר חיה מורורי כץ
    10/01/2010

בקרע חלק הרשתית שנקרע נשאר צמוד לגבול הקרע ואילו בחור זה התנתק ומהווה כעין "מכסה" מעל החור.
    אולם בשני המצבים הסיכון להופעה של התנתקות של הרשתית קיים ולכן מטפלים ע"י הקפה בלייזר של החור או הקרע.
    כאשר הייתה בעין אחת כבר היפרדות רשתית , הסיכון למצב דומה בעין השניה יותר גדול מאשר במקרה ולא הייתה היפרדות רשתית באף עין.
    כדי להוריד את הסיכון להיפרדות רשתית בעין השניה , יש אפשרות לעשות טיפול לייזר מונע מסביב לכל היקף הרשתית (בעצם זו אכן הלחמה של הרשתית). טיפול זה לא מונע במאה אחוז את הסיכון להופעה של היפרדות רשתית , אולם בהחלט מוריד מאוד את האפשרות לכך.
    במידה ואין ברשתית בעין שמאל ממצאים שיכולים להביא להיפרדות רשתית , אין מניעה לריצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו