crvo

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• crvo
    רוסלן
    23/02/2010

שלום רב,
    אני בן 31 בריאה בדרך כלל, מעשן קל. בחודש נובמבר אובחנתי כסובל מ re-crvo
    ומאז מטופל בזריקות אבסטין.( עשיתי 3 זריקות עד כה).
    לאחר הזריקות אני מרגיש שיפור משמעותי כ70%, אך לאחר שבוע המצב שב לקדמותו, עם שיפור קליל מפעם הקודמת.
    עשיתי בדיקות דם מקיפות- הכל תקין. (בירור לקרישיות דם יתר- בירור מלא שלילי כולל jak2 mutation- הבדיקה נשלחה בעקבות עליה ב hb בשנים האחרונות. אין כל עדות לטרומבופיליה).
    אני מטופל במדללי דם.
    כמו כן עשיתי בדיקות סיטי ראש והכל היה תקין.
    בעוד שבוע אני עושה בדיקת אקו לב.
    בבדיקה האחרונה ע"י רופאת עיניים נמצא re- לחמית שקטה, קרנית שקופה, ל'ק- ע'צ, אישון ע'מ, ללא רובאוזיס. קרקעית- דימומים מפוזרים סביב ארקדות כולל כל הק'א עם בצקת מקולרית ללא nv.
    Le- מקטעים קדמים תקינים
    אישון ע'מ קרקעית- דיסקה- עם חיוורות טמפורלי. רשתית צמודה. מקולה שמורה.
    השאלה שלי היא :
    האם יהיה שיפור בראיה ואיזה טיפולים נוספים ישנם לטיפול בבעיה שהוכיחו את עצמם?
    אני מאוד חרד מפני שלא מצאו ממה כל זה קרה ואינני מטפל בבעיה עצמה. אני פוחד שזה יפגע לי בעין השנייה. מה אני אמור לעשות ולאיזה מומחים כדאי לפנות.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    crvo

הוספת תגובה

• תשובה לרוסלן

ד''ר חיה מורורי כץ
    25/02/2010

הטיפול באבסטין הוא כיום הטיפול הנהוג במקרה של CRVO. העובדה שיש שיפור בראיה , הינה סימן טוב ונהוג להמשיך ולטפל באבסטין עד שמגיעים לתוצאה הטובה ביותר האפשרית.
    אין כרגע אופציות טיפוליות אחרות. יש זריקה אחרת של סוג מסויים של סטרואידים שמזריקים פעם בחצי שנה , אולם זה לא מזמן אושר ע"י ה- FDA בארה"ב ועדיין לא מופץ בצורה מסחרית.
    המומחים שמטפלים במצב זה הם רופאי עיניים מומחים בתחום הרשתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו