זבובים ויתושים שחורים וסליל שחור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זבובים ויתושים שחורים וסליל שחור
    אסתי
    24/02/2010

שלום רב,

הינני בת 35. בריאה בד"כ. בהריון שלישי שבוע 29.

מזה כשלושה חודשים שהינני רואה זבובים ויתושים שקופצים לי לעין וסליל שחור שזז ימינה ושמאלה. בהתחלה זה היה רק פעם ב....רק סליל שחור ואחר כך נוספו גם הזבובים והיתושים בתדירות גבוהה יותר עד שהגעתי למצב בו אני רואה אותם כל היום, למשך כל היום ואפילו בערב.

בבדיקת עיניים מעמיקה (שלוש פעמים במהלך החודשיים האחרונים) במרווחים של כמה שבועות מבדיקה לבדיקה נשללה הפרדות זגוגית/רשתית.

מה זה ומתי זה יעבור לי, אם בכלל? האם ישנה אפשרות שזה ישאר לי לכל החיים.

יש לציין שמאז שזה הופיע המצב הנפשי שלי ירד בצורה משמעותית. הפכתי מאשה שמחה ובריאה לשבר כלי. כל היום זה מפריע לי וגם בערב....זה גורם לי לדכאון.

מה אפשר לעשות בנידון? מה זה הדבר הזה ואיך נפטרים ממנו. למה זה הופיע מלכתחילה?

שאלה נוספת ואחרונה האם יש רופא מומחה לדבר הזה?
    אשמח לחוות דעתך המומחית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאסתי

ד''ר חיה מורורי כץ
    25/02/2010

התופעות שאת מתארת מתאימות למצב של שינויים בנוזל הזגוגית , כשזה מופיע יש אכן צורך לשלול היפרדות זגוגית או רשתית , ואני שמחה שהם נשללו אצלך.
    הזגוגית הינה כעין ג'ל שקוף , ועם השנים (בדר"כ מעל גיל 40 , ואצל אנשים קיצרי ראיה גם לפני כן) , אזורים בתוכה משתנים (נעשים יותר נוזליים או יותר סמיכים) ואז אנחנו מתחילים לראות אותם , וזה יכול להופיע בצורת פסים , זבובים , קוים , רשת ועוד. עם הזמן המוח מתרגל לזה וגם זה שוקע יותר למטה ויוצא מפוקוס ופחות ןפחות רואים אותם. אין לזה טיפול כלשהו , לא תרופתי ולא ניתוחי.
    אל תתייאשי , זו תופעה שכיחה ביותר וזה משתפר עם הזמן , צריך סבלנות.
    כדאי בכל מקרה מעקב של לחץ דם , לודא שאין לך לחץ דם גבוה.
    אין ממש רופאים מומחים לזה , אם את רוצה להתיעץ עם מישהו , כדאי לפנות לרופא עיניים שמתמחה בבעיות רשתית.
    שיהיה לך בהצלחה עם ההריון ומזל טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מ floaters כבר 4 חודשים

יוני
    20/04/2011

מזדהה מאוד עם אסתי ומבקש לדעת האם עניין השקיעה של הנקודות עדייין תקף לאחר זמן כה רב..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יוני

ד``ר דיאנה שטיין
    20/04/2011

התשובה לשאלתך היא כן. בנוסף עם הזמן המח מתרגל להתעלם מהנקודות, גם אם הן לא שוקעות.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, יש לי את זה מגיל קטן

20
    24/04/2011

ואין קוצר ראיה.

רואה בעיקר בהסתכלות על השמים ועל לבן כולל על מסך המחשב.

זה כאלה 000000000======________ בהתפתלות.
    לפעמים הם מתאחדים ואז זה נראה גדול , ולפעמים מתפזרים ואז יש הרבה סלילים דקים.

זה יעלם מתישהו לדעתך ?

גילי 25 וזה פחות או יותר מגיל 12 (יכול להיות לפני)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, יש לי את זה מגיל קטן - תגובה

ד``ר דיאנה שטיין
    26/04/2011

במרבית המקרים המח לומד להתעלם מFLOATERS ברוב הזמן.
    אם יש לך תופעות של ראייה מפותלת כדאי לך להבדק על ידי רופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר שנים אני רואה את זה אותו דבר

20
    27/04/2011

הסלילים (הזבובים) מתפתלים, מצד לצד.
    ומדי פעם מתאחדים ויוצרים זבוב ענק.

זה לא שמתרגלים לזה.. תלוי על מה מסתכלים ובאיזה אור. זה תמיד מופיע עם תנועת העיניים.
    אם אסתכל למעלה הם יעלו למעלה , אם למטה הם יבואו מהצד, אם מהצד אז הם יבואו מהאמצע..

כמו נחשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו