ניוון מקולרי הקשור לגיל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניוון מקולרי הקשור לגיל
    בת שבע
    20/07/2010

שלום לכן,
    סבי קרוב ל-80 חולה AMD. עד היום הוא משתמש באווסטין שלא עוזר לו.
    רופא העיניים המליצו לנו מספר פעמים על לוסנטיס בטענה שהיא יכולה לשפר את מצבו,
    הבעיה היא שאין לנו מספיק כסף לשלם את התרופה הזו.
    קראתי באתר שלכם כתבה של פרופ' ענת לבנשטיין ופרופ' יובל יסעור "למה התרופה לוסנטיס לא בסל?"
    וזה גרם לי לכעס, לו על הרופאים חס וחלילה אלא על משרד הבריאות.
    אם יש תרופה שיודעים בוודאות שהיא יעילה לטיפול בבעיה מסויימת אז למה לא מכניסים אותה לסל למען השם? מה הפיתרון הזמני שאני יכולה לעשות בינתיים?
    האם יש נקודת אור שהתרופה תיכנס לסל בזמן הקרוב?

כולי צער לראות את סבי סובל בגילו המופלג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניוון מקולרי הקשור לגיל

הוספת תגובה

• שלום בת שבע

ד``ר דיאנה שטיין
    20/07/2010

מחלת הAMD היא מחלה קשה וגם עם הטיפולים הכי טובים, לא ניתן לצפות לחזרה מלאה של הראייה.
    במרבית המקרים לוסנטיס גורם לשמירה על הקיים ורק ב40% מהמקרים יש שיפור בראייה. כאשר מדברים על שיפור בראייה, לא מדברים על חזרה של הראייה לנורמה, אלא על שיפור מסויים מנקודת ההתחלה.
    השימוש באווסטין החל OFF LABLE מכיוון שהיא זולה הרבה יותר. יש עם התרופה נסיון קליני רב, והיא עוזרת לחולים רבים עם AMD.
    בוצע לאחרונה מחקר, שפורסם בעיתון הרפואי RETINA, שנועד לבדוק האם יש הצדקה להשתשמש בתרופה יקרה הרבה יותר (לוסנטיס) לעומת אווסטין.
    אם תסתכלי על תוצאות המחקר מקרוב, תראי שלאחר הזרקת 3 זריקות, לוסנטיס הביא להפחתה של 29% בעובי מרכז הרשתית לעומת 21% במקרה של אווסטין. כמו כן לוסנטיס גרם להפחתת עובי מרכז הרשתית ל200 מיקרון ב53% מהמקרים. לעומת זאת בטיפול באווסטין, 35% מהמקרים הגיעו ליעד זה.
    זה לא שהאווסטין אינו יעיל, אלא לוסנטיס יותר יעיל לטווח הקצר, בשיפור המצב ברשתית. יש לציין שלא היה הבדל משמעותי סטטיסטית בשיפור בחדות הראייה בין 2 הקבוצות.
    ברור שכרופאים עליניו לדאוג שהמטופל יקבל את הטיפול היעיל ביותר, אבל סל הבריאות אינו חף משיקולים כלכליים.
    אני מבינה את הרגשתך, אבל זיכרי שלא תמיד ניתן לפתור את הבעייה לחלוטין גם עם הטיפולים הכי טובים והכי יקרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוזלת עלות הלוסנטיס

בת שבע
    22/07/2010

ראשית ד"ר, תודה רבה על תשובתך.
    יש לי שאלה אחרונה בנושא, האם את מכירה בכל זאת דרך שיכולה להוזיל את עלות הלוסנטיס?
    אודה לך אם תוכלי להשיב לי על השאלה אם יש דיבורים על כך שהתרופה מתוכננת להיכנס לסל בקרוב?

שוב המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום בת שבע

ד``ר דיאנה שטיין
    22/07/2010

אינני מכירה דרך להוזיל את הלוסנטיס. לא שמעתי על כך שהתרופה מתוכננת להכנס לסל הבריאות בזמן הקרוב.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסנטיס בקפ"ח מכבי ומאוחדת

שי
    25/07/2010

אני יודע שיש קופות שמוזילות את לוסנטיס דרך הביטוחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשי

ד''ר חיה מורורי כץ
    25/07/2010

בהחלט יש קופות כמו מכבי ומאוחדת , שבמטופלים שיש להם ביטוח מסויים , במידה ומספר זריקות של אבסטין לא עזרו , הן מממנות הזרקות של לוסנטיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו