חוות דעת רפואית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעת רפואית
    דניאל
    15/09/2010

אמי בת 59, אשה בריאה בדרך כלל אשר סבלה כל חייה מקוצר ראייה.
    בבדיקה אצל רופא עיניים בשנת 2003 עלו הממצאים הבאים:
    MAYOPIA – PROGRESSIVE HIGH
    חדות ראייה עם תיקון של 22- מגיעה ל 3/60 בשתי העיניים. בבדיקת קרקעיות העיניים: שינויים ניווניים קשים בקוטב האחורי. הטיפול המומלץ: משקפיים 22- אגב, היא מרכיבה את משקפיה אך ורק בעת צפייה בטלוויזיה.
    בשנת 2009 אמי נבדקה וקיבלה תעודת עיוור, אילו הממצאים שעלו מן הבדיקה לתעודת עיוור:
    חדות ראייה: מעל 3/60 בשתי העיניים
    Microphthalmos Eyeball - בשתי העיניים
    Cataract senile - בשתי העיניים
    Myopic Maculopathy : Retina & vitreous - בשתי העיניים

נראה כי ראייתה של אמי היקרה מדרדרת מיום ליום ואני מודאגת מאוד שמא היא תתעוור לגמרי. הייתי שמחה להבין יותר את לקויות הראייה של אמי ולדעת האם ישנו איזשהו טיפול שיכול לשפר את ראייתה ולשפר את איכות חייה.
    אהיה אסירת תודה לכל חוות דעת,
    בברכה,
    דניאל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת רפואית

הוספת תגובה

• תשובה לדניאל

ד''ר חיה מורורי כץ
    15/09/2010

עד כמה שאני מבינה ממה שתיארת , לאימך יש קוצר ראיה גבוה (מיופיה). במצב זה מופיעים שינויים ברשתית , שהיא בעצם הרקמה שמקבלת את האינפורמציה של הראיה ומעבירה אותם למוח.
    השינויים ברשתית גורמים בעצם לניוון של אזורים ברשתית , כולל האזור של מרכז הראיה (מקולה) , שם מתקיימת הראיה המדוייקת . הניוון הזה גורם לצלקות ברשתית וזה מביא לירידה בראיה בצורה משמעותית. במצב זה לצערי אי אפשר לטפל ואי אפשר למנוע.
    אולם אם לאמך יש קטרקט מתקדם שיכול להפריע לראיה , יש אפשרות לשקול נתוח וזה יכול לגרום לשיפור מסויים בראיה. לגבי זה כדאי להתיעץ עם הרופא שבדק אותה וראה את הקטרקט , והוא יכול להעריך , האם תהיה תועלת כלשהי בנתוח הקטרקט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו