מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ תוך עיני בשתי העינייםמנדיA10/12/2010
ד"ר שלום
אני בן 63. נמצא במעקב מזה שנים בגלל לחץ בעיניים. בבדיקה לפני יומיים הלחץ היה 25 ו-24. הרופא חושב שאני צריך להתחיל בטיפול אבל המליץ לחכות עוד חודש לבדיקה חוזרת.
לפני 3 חודשים היו לי קרעים ברשתיות בשתי העיניים עם דימןמים ועברתי מס' טיפולי לייזר.
האם הבעיה משפיעה האחת על השניה? כלומר, רשתית על הלחץ ולהיפך.
האם לחץ כזה כבר מצריך טיפול לאור ההיסטוריה גם עם הרשתיות?
איזה סוג טיפול מקובל לתת?
האם זה לכל החיים או מסתדר?
האם בונדורמין (כדורי שינה) מגבירים/משפיעים על הלחץ?
בתודה מראש. מנדיA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מנדי
ד``ר דיאנה שטיין10/12/2010אין קשר בין קרעים ברשתית ללחץ תוך עיני מוגבר.
לא ניתן להחליט על צורך בטיפול על פי ערכי לחץ בלבד, אלא יש לעשות אינטגרציה של מספר פרמטרים: גורמי סיכון לגלאוקומה, מראה ראש עצבי הראייה, עובי שכבת העצב סביב עצבי הראייה, עובי קרנית, שינוי של הלחץ לאורך היום ושדה ראייה.
אם מחליטים על מתן טיפול, בדרך כלל מתחילים בהזלפת טיפות עיניים. הטיפול הינו לכל החיים. לא ידוע לי שיש לבונדורמין השפעה כלשהיא על הלחץ התוך עיני.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)