לקות ראייה בגין לבקנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקות ראייה בגין לבקנות
    מיטל
    14/12/2010

שלום רב,
    אני אמא לילד בן 5.5 מאובחן כלבקן עם ניסטגמוס בעיניים.
    עד היום המצב הוגדר כיציב וש"יחסית" הוא רואה בסדר ויוכל להשתלב במערכת החינוך הרגילה(וכך היה...)
    לאחרונה (כשהוא התחיל ל"שתף פעולה" באיבחונים) גילינו עד כמה הוא "רואה" ואני לפחות הודהמתי (לרעה :( )
    הוא התחיל לקבל שעות שילוב של מורה תומכת בגן פעמיים בשבוע. והיא אומרת שזה ילד שחייב עזרה.. וגם החל להרכיב משקפיים מלפני שבוע בערך.
    המספרים כפי שהאופטמטריסטית (בשניידר) נתנה לנו הם: 6\60 לפני התיקון
    6/30 6/36 לאחר התיקון.

אציין שגם ניגשנו למגדל אור כדי לקבל הסבר ועזרה על איך לנהוג בעתיד (כל מיני עזרים וכדו')
    השאלה היא - האם מגיע לו עזרה מביטוח לאומי? נכות או תעודת לקויי ראייה?
    האם יש עזרה בקניית כל אותם עזרים במיוחד לקראת שנה הבאה (כיתה א)
    האם יש איזושהיא אגודה / עמותה שעוזרת למשפחות ולילדים להבין למה הם זכאים?

הילד מאוד מאוד חכם וזה מה ש"מפצה" על הלקות. לציין שזהו ילד ראשון ורק עכשיו שיש לי ילד שני אני מבינה שיכולתי להשים לב לדברים שהוא היה צריך לדעת לעשות לפני.

הוא מאובחן ובמעקב מגיל 3 חודשים ואני יודעת שאין משהו שיכולתי לעשות לפני אבל עדיין...
    עצם ההבנה הפתאומית שהילד שלי כמעט ולא רואה!!! נתנה לי "כאפה"...
    איך אני יכולה לעזור לו לממש את הפונטציאל האדיר שיש לו??? זה ילד שהגננת שוקלת לשלוח אותו לאיבחון של מחוננת ...
    זה ילד שחולפ להיות טייס ואסטרונאוט ואני פשוט לא מסוגלת להגיד לו שהוא אף פעם לא יהיה טייס...

סליחה על האורך...
    רק פרקתי קצת :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקות ראייה בגין לבקנות

הוספת תגובה

• שלום מיטל

ד``ר דיאנה שטיין
    14/12/2010

אמנם בנך סובל מראייה ירודה, אבל את תופתעי לאילו הישגים ניתן להגיע עם ראייה כזו.
    למזלינו יש היום עזרי ראייה שיכולים לעזור לילד שלך לתפקד בצורה טובה מאד במסגרת רגילה. תפני למרכז לכבדי ראייה באופטיקה געש. הם עושים בדיקה מדוקדקת ומציעים פתרונות לראייה לקרוב - קריאה וכד' ולראייה לרחוק- טלוויזיה, זיהוי אנשים..
    להסבר מדוקדק יותר על הפתרונות הספציפיים את יכולה לפנות לפורום האופטומטריסטים באתר זה.
    אני שמחה שבנך החל להרכיב משקפיים ושיש לו מורה תומכת בגן.
    זה מצויין שהוא רוצה להיות טייס ואסטרונאוט - זה מראה שהוא תופס את עצמו כילד רגיל לחלוטין. תזכרי שהוא מכיר את העולם עם הראייה שיש לו ורגיל להסתדר עם זה. אני נתקלתי בילדים עם ראייה דומה שגדלו ומנהלים חיים טובים כולל לימודים באוניברסיטה וכו'
    מגיל 9 ניתן לנסות את שיטת הנוירו-ויז'ן - הם מתמחים בשיפור הראייה אצל אנשים עם ראייה ירודה.
    לגבי ביטוח לאומי- יש טפסים אותם ניתן להוריד מהאינטרנט, למלא על ידי רופא עיניים, וכך לקבל את מה שמגיע לכם. בנוסף, בחלק מקופות החולים יש הכוונה ועזרה לילדים עם ליקויי ראייה. בידקי עם קופת החולים שלך מה מגיע לך. עמותת עלה מסייעת לליקויי ראייה במתן מידע או שרותים שונים.
    בברכת הצלחה,
    ד"ר דיאנה שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו