בעיות רשתית בעין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות רשתית בעין
    צפוני
    05/01/2011

לפני כחודש וחצי חלה ירידה בראיה בעין שמאל. אני בן 60 . ע"פ בדיקת OCT התברר שבעין זו מודגמת הרמה סרוטית הכוללת את המקולה, ובחלקה העליון שינויי פיגמנט.

בנוסף, העין השניה הינה עין עצלה ונתגלתה בה נוכחות דרוזן. ההיקף תקין, אבל במקולה שינויי פגימנט קלים ומספר דרוזן.

הדילמה היא מה עושים במצב כזה? האם ממתינים כמה חודשים כדי לבחון אם תהיה הטבה בראייה והנוזל "ייעלם", או מטפלים מיידית בלייזר או לאחר המתנה קצרה מטפלים באמצעות הזרקת אבסטין?
    מה ההשלכות של כל אחד מהטיפולים הללו? האם יש תופעות לוואי לכל אחד מהטיפולים המוצעים?
    האם יש סיכון בהמתנה ( בגלל שהעין השניה היא עין עצלה).
    האם דרוזן בעין העצלה היא מצב מסוכן לכשעצמו? מה הטיפול במצב כזה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות רשתית בעין

הוספת תגובה

• בעיות רשתית בעין - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    08/01/2011

שלום!
    נתחיל עם העין הימנית , הממצאים של דרוזן מצביעים על מצב של ניוון רשתית על רקע גיל (AMD) במצב יבש , כלומר לא פעיל , הטיפול היחיד במצב זה הינו לקיחת כדורי ויטמינים מיוחדים לעיניים , כדי למנוע מעבר למצב פעיל או רטוב .
    לגבי עין שמאל , ההרמה הסרוטית באזור המקולה שנראית בבדיקת ה- OCT , משמעה שיש נוזל מתחת לרשתית , וזה יכול להתאים למצב רטוב (פעיל9 של ה- AMD בעין זו.
    כדי להשלים את האיבחון , מומלץ בדר"כ לבמע צילום של םלורסצאין אנגיגרפיה , שבו מזריקים חומר ניגוד לוריד ביד , וזה מגיע לכלי הדם של הרשתית , ואפשר לראות , האם באמת יש בעיה של כלי דם מתחת לרשתית שגורמת להיווצרות הנוזל.
    במידה ואכן זה AMD רטוב , לא מומלץ כיום להמתין , אלא יש צורך לטפל ע"י הזרקות של אבסטין או לוסנטיס לעין. כיום בדר"כ לא מטפלים בלייזר , אלא במקרים מיוחדים , אולם כל זה אפשר להחליט רק לאחר ביצוע הצילום הנ"ל.
    ההזרקות כאמור הינן הטיפול המקובל כיום בארץ ובעולם ל- AMD רטוב , ומבוצעות אלפי זריקות כאלה בחודש. תופעות הלוואי נדירות ביותר , כאשר החשובה ביותר הינה זיהום בתוך העין (אנדופתלמיטיס) , אולם ההזרקות מבוצעות בתנאים סטריליים ויש לקחת טיפות אנטיביוטיקה שבוע לאחר ההזרקה , ולכן התופעה של הזיהום נדירה ביותר .
    בכל מקרה , כדאי להיבדק שוב ע"י רופא העיניים שלך ולהתיעץ איתו בהקדם.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברשתית

דיתה
    03/02/2011

שלום רב. לפני כשנה אובחן אצלי קרע ברשתית בעקבות שטף דם בעין.טופלתי בליזר.בבקורת נאמר לי שהכל בסדר. עכשיו הופיע ליאודם רציני בעין השניה. איני מרגישה כל הפרעה.אני מוזמנת לבקורת רק בעו ארבעה חודשים. מה הסימנים שצריכים להדאיג אותי ע"מ להקדים את הבקורת? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברשתית - תגובה

ד''ר חיה מורורי כץ
    05/02/2011

עד כמה שאני מבינה שטף הדם שהיה לך לפני שנה היה שטף דם פנימי בתוך העין , וכעת יש לך אודם חיצוני בעין שאיננו קשור כלל לתופעות של קרע ברשתית.
    הסימנים של קרע או היפרדות רשתית יכולים להיות: הבזקים של אור , ראית נקודות שחורות או שערות או דברים דומים מול העין שלא נראו לפני כן , ירידה חדה בראיה , הופעת מסך מול כל העין או חלק מהעין שלא עובר.
    אם יש לך אחד מהסימנים האלה , צריך לגשת מידית לבדיקה של רופא עיניים.
    אם האודם בעין הוא חיצוני , יכול להיות שמדובר בדלקת או שטף דם תת לחמיתי , כדאי שרופא עיניים ייראה ויתן טיפול במידה וצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו