מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטיניטיס פיגמנטוזהג'ון27/02/2011
אמי (בת 55) חולה במחלה. ידוע שהוריה היו בני דודים. בבדיקת ERG שערכתי לאחרונה נמצא כי ערכי המיקרוולט שלי הם באיזור ה-210. הרופא אמר שכנראה אני נשא, אך לא התרגש מכך וטען כי לא מדובר במחלה עצמה. לשאלתי האם תיתכן התפתחות בעתיד של המחלה, ענה כי אין לי מה להתעסק בכך. האם כדאיחו"ד נוספת? לדעתי ייתכן והוא העריך שאני נשא עקב הערכים הנמוכים בבדיקה, אבל השאלה האם ייתכנו ערכים נמוכים כאלה בלי קשר לנשאות של הגן, אלא כהיותי חלק מאוכלוסיה שנמצאת נניח בעשירון התחתון מבחינת הבדיקה הזאת? והאם כדאי לעשות בדיקה גנטית? טיפול בויטמין A? לוטאין??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ג'ון
ד``ר דיאנה שטיין27/02/2011ישנם פגמים גנטיים רבים ואף צורות תורשה שונות הגורמות לרטיניטיס פיגמנטוזה.
מספר הגנים שיכולים לגרום למחלת הרטיניטיס פיגמנטוזה הינו מעל 100. המחלה יכולה לעבור בתורשה בצורות שונות, כתלות בגן הפגום. צורות התורשה במחלת רטיניטיס פיגמנטוזה הינן: אוטוזומלי רצסיבי, אוטוזומלי דומיננטי ותאחיזה למין. במקרים מסויימים ישנו פרט אחד בלבד חולה במשפחה והמחלה היא עדיין תורשתית.
רק חלק מהגנים ניתן לבדוק היום באופן קליני (מעשי).
אני ממליצה לך לעבור יעוץ גנטי כדי לבדוק אם ניתן לאתר את הגן הפגום אצל אמך, ואז לדעת האם הוא דומיננטי או רצסיבי, ולבסוף האם אתה נושא אותו.
במידה והבדיקות הגנטיות אינן נותנות את המידע הרצוי, המעקב אכן נעשה על ידי ERG ושדה ראייה.
במקרה זה עליך להיות במעקב של מומחה רשתית, שיוכל לחוות דעה לגבי תוצאות הבדיקות.
טיפול בויטמין A מומלץ לחולי רטיניטיס פיגמנטוזה.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ג'ון28/02/2011אוקיי, אז אני מניח שהרופא (מומחה בתחום) שבדק אותי ואמר שאני רק נשא יודע על מה הוא מדבר, והוא לא דיבר על טיפול כלשהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)