טשטוש בראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טשטוש בראייה
    אורן
    05/03/2011

שלום רב,
    אני בן 30 עם ראייה תקינה 6/6 (בדיקת ראייה אחרונה לפני כחודשיים). לפני מס' שבועות החלה להופיע אדמומיות ורגישות ב2 העיניים. פניתי לרופא עיניים שנתן לי 2 סוגי טיפות עיניים לטיפול בבעיה: טוברמיצין-דקסמנטסון לטיפול בדלקת וטיפות לשמירה על לחות העין. מאז השימוש בטיפות הבחנתי כי לעיתים הראייה שלי לרחוק פחות חדה ואף מטושטשת, במיוחד בשעות הלילה. מתוך סקרנות לקחתי את משקפיה של חברתי כדי לבדוק אם יהיה הבדל. ישבתי במרחק כ11 מטר ממסך טלוויזיה 46 אינץ' ומיד כששמתי אותם התמונה התחדדה. המשקפיים היו מס' 0.5. האם תיאור זה של השיפור בחדות תמונה עם משקפיים מעיד על צורך במשקפיים או ירידה באיכות הראיה? האם ישנם אמצעים "לחזק" את העיניים, כלומר לשפר את הראייה ולמנוע הדרדרות? אציין גם כי מתוקף עיסוקיי אני מבלה יחסית שעות רבות ביום מול המחשב.
    תודה,
    אורן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש בראייה

הוספת תגובה

• שלום אורן

ד``ר דיאנה שטיין
    05/03/2011

אם אתה רואה 6/6 אז זה נחשב לראייה תקינה. לסטיות קטנות של 0.5 דיופטר אין משמעות. לעיתים יש קוצר ראייה המחמיר בלילה - אתה יכול לבדוק זאת אצל אופטומטריסט. בנוסף, מצב של דלקת יכול לגרום לטשטשו קל וחולף. אתה יכול להבדק לאחר תם הדלקת. אנשים העובדים מול המחשב שעות רבות לעיתים סובלים מיובש אשר יכול לגרום גם הוא לטשטוש ראייה קל וחולף. הטיפול הוא מצמוץ רצוני בשילוב עם תחליפי דמעות.
    אין תרגילי עיניים המשפרים את הראייה, ולא נראה לי שאתה זקוק לשיפור הראייה.
    בברכה,
    ד"ר דיאנה שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו