מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש בראייהאורן05/03/2011
שלום רב,
אני בן 30 עם ראייה תקינה 6/6 (בדיקת ראייה אחרונה לפני כחודשיים). לפני מס' שבועות החלה להופיע אדמומיות ורגישות ב2 העיניים. פניתי לרופא עיניים שנתן לי 2 סוגי טיפות עיניים לטיפול בבעיה: טוברמיצין-דקסמנטסון לטיפול בדלקת וטיפות לשמירה על לחות העין. מאז השימוש בטיפות הבחנתי כי לעיתים הראייה שלי לרחוק פחות חדה ואף מטושטשת, במיוחד בשעות הלילה. מתוך סקרנות לקחתי את משקפיה של חברתי כדי לבדוק אם יהיה הבדל. ישבתי במרחק כ11 מטר ממסך טלוויזיה 46 אינץ' ומיד כששמתי אותם התמונה התחדדה. המשקפיים היו מס' 0.5. האם תיאור זה של השיפור בחדות תמונה עם משקפיים מעיד על צורך במשקפיים או ירידה באיכות הראיה? האם ישנם אמצעים "לחזק" את העיניים, כלומר לשפר את הראייה ולמנוע הדרדרות? אציין גם כי מתוקף עיסוקיי אני מבלה יחסית שעות רבות ביום מול המחשב.
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורן
ד``ר דיאנה שטיין05/03/2011אם אתה רואה 6/6 אז זה נחשב לראייה תקינה. לסטיות קטנות של 0.5 דיופטר אין משמעות. לעיתים יש קוצר ראייה המחמיר בלילה - אתה יכול לבדוק זאת אצל אופטומטריסט. בנוסף, מצב של דלקת יכול לגרום לטשטשו קל וחולף. אתה יכול להבדק לאחר תם הדלקת. אנשים העובדים מול המחשב שעות רבות לעיתים סובלים מיובש אשר יכול לגרום גם הוא לטשטוש ראייה קל וחולף. הטיפול הוא מצמוץ רצוני בשילוב עם תחליפי דמעות.
אין תרגילי עיניים המשפרים את הראייה, ולא נראה לי שאתה זקוק לשיפור הראייה.
בברכה,
ד"ר דיאנה שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)





