מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עינייםדניאלה07/03/2011
קראתי את הפורום וראיתי את התשובות...... תענוג.....
אני חולת סכרת ויש לי ל.ד.גבוה...... עשיתי לפני כ - 6 שנים ניתוח ליזר לשיפור הראיה, עכשו אני בת 45 והראיה מדרדרת במרחבים אני ממש סובלת וגם נוכחתי לדת על ידי השאלות והתשובות בפורום הזה שיש לי גם בעיה של ראיה בלילה במיוחד בנהיגה אורות הרכבים והפנסים ממש מסנוורים אותי ....
הלכתי לרופא עיניים שעשה לי את הבדיקה עם הטיפות שממש לא ראיתי כלום למשך שעה ויותר ..... הרופא רשם הכל תקיין אבל שלח אותי לבדיקת "שדה ראיה " 24 קבלתי את התוצאות במקום אבל כמובן שלא הבנתי כלום עיגולים שהם רשומים מספרים וגם עיגולים עם ריבועים שחורים ארבע נקודות מין צורת ביצה...... מה שכן ראיתי שיש הבדל גדול בין שני העיניים וגם שבעין אחד יש המון עיגולים שחורים, למעלה היה כתוב בנורמאל 0:13 האם זה אומר שזה לא אמין ( בדיקת האמינות) ........
אבל הכי חשוב זה שאני רואה טלויזיה או משחקת במחשב או סתם יושבת עם אנשים אני רואה מצד העין כתמים/משהו זז ...... למה ?
תודה רבה על התשובה הפורום מעולה מהיר ואמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים - תגובה
ד''ר חיה מורורי כץ09/03/2011תודה דניאלה על המילים הטובות.
לגבי מה שתיארת , יכול להיות שיש לך צורך במספר קטן של משקפיים לרחוק , בעיקר בלילה בנהיגה , כדאי לגשת לאופטומטריסט ולבדוק את זה.
מעבר לגיל 40 , בדר"כ יש צורך במשקפיים לראיה לקרוב , יכול להיות שגם זה מפריע לך.
לגבי הדברים שאת רואה שזזים לך מול העיניים , קרוב לודאי שהמדובר בשינויים של נוזל הזגוגית . זו תופעה נורמלית שמופיעה אצל רוב האנשים מעבר לגיל 40 , וכיוון שעשית בדיקה עם הרחבת אישונים שבה בודקים את הרשתית , אז קרוב לודאי שהרשתית בסדר , ופשוט צריך להתרגל לתופעה.
לגבי שדה הראיה , צריך לראות את התרשים עצמו כדי לדעת מה התשובה.
לגבי ה- 0:13 , זה דווקא אומר שהאמינות של הבדיקה טובה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)