נשירה חמורה לבת 50

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשירה חמורה לבת 50
    טליה
    27/11/2010

שלום, אני בת 50 ,בריאה בדר"כ. לפני כשנתיים עשיתי דיאטה בה הורדתי סוכרים ומאפים (עקב בעיה רפואית נשית).ירדתי כ-12 ק"ג תוך שנה. יש לציין ששקלתי 60 ק"ג לפני הדיאטה. אני די שומרת על משקלי ואף חזרתי לאכול קצת את הנ"ל. לא תמיד אוכלת מסודר,משתדלת לאכול ארוחה בשרית ביום. נמצאת במתח עבודה מחד ובעיות עם הורים חולים מאידך.אני לא זוכרת אם הנשירה החלה לפני הדיאטה או רק אח"כ. לאורך כל השנתיים הייתה נשירה קלה, אך בחודשיים האחרונים הנשירה החריפה מאוד. לאחר חפיפה יש שיער רב על הרצפה,על המגבת וכשאני מעבירה יד בשיער נשארות לי ביד שערות רבות. הייתי אצל רופאת עור מומחית בשיער. היא נתנה לי פורקפיל .
    בנוסף אסרה עלי לעשות פן אך הרשתה להשתמש במחליק. ייעצה לאלהסתרק במברשת ולהתעסק בשיער כמה שפחות.כמו כן ייעצה לאכול ג'לטין, סרדינים, קטניות.הפנתה אותי לעשות בדיקות דם- HB-12.4
    IRON-152(40-145) ZINC-74(70-120) LG-E TOTAL 182(0-87)
    בבדיקה חוזרת של LG-E TOTAL שנעשתה השבוע- 257
    יתר הבדיקות בנורמה. האם יש לזה משמעות כלשהיא ?
    עברו מאז חודש וחצי. לא עשיתי פן ולא השתמשתי במחליק,(ולכן אני נראית לא מסודרת...) אז עדיין לא התחלתי את הטיפול בפורקפיל.
    השבוע הייתי אצל רופאת העור מקופ"ח (לא הנ"ל) והתייעצתי איתה לגבי הנשירה. היא אמרה שהכל שטויות, שלתזונה אין השפעה על נשירה וזה רק בגלל מתח והורמונים ועל זה אי אפשר להשפיע. אמרה שלא צריך לאכול מאכלים מסויימים ובטח לא ג'לטין וכאלה,וייעצה על שימוש במינוקסי. טענתי ששמעתי שמינוקסי עלול להשפיע על שיעור יתר בפנים ותשובתה הייתה- "את מספיק אינטליגנטית כדי שהחומר לא יגיע לפנים".נתנה לי מרשם לאבץ. האם לדעתך כדאי לקחת אבץ?
    ראיתי כתבה בעיתון בו רופא המליץ עלStrong Hair .מה דעתך ?
    עכשיו אני בדילמה. פורקפיל, סטרונג הייר, מינוקסי ? ? ? במה להשתמש?
    שאלה נוספת- אם אתה ממליץ על שימוש בג'לטין- קראתי שיש כמוסות ג'לטין רך ויטמין E על בסיס שמן/ Energy Plus סאנריידר .תכולה: 120 כמוסות ג'ל רך/800 מ"ג כ"א.
    אשמח לשמוע מה דעתך !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשירה חמורה לבת 50

הוספת תגובה

• נשירה חמורה לבת 50 - תגובה

ד``ר אייל פרץ
    28/11/2010

טליה שלום,
    לא ברורה האבחנה. האם מדובר בנשירה אקטיבית של שיער או בהתקרחות תורשתית? ( טיפול במינוקסי נועד לטיפול להתקרחות תורשתית).
    בנוגע לנשירה אקטיבית ממליץ לבצע בדיקה למחסני ברזל (פריטין), B12 וחומצה פולית.
    בברכה,
    דר' פרץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה חמורה לבת 50- שאלות

טליה
    28/11/2010

שלום דוקטור,
    לשאלתך-מדובר בנשירה אקטיבית.
    בבדיקת הדם-FERRITIN-19.2 (לפי הבנתי זה בנורמה)
    B12- תקין (בדיקה לפני מס' חודשים) חומצה פולית- אבקש בדיקה.
    האם לדעתך כדאי לקחת כדורי אבץ? ומה לגבי פורקפיל או סטרונג הייר?
    אתה ממליץ על אכילת ג'לטין? האם באמת רצוי לא לעשות פן או להשתמש במחליק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה חמורה לבת 50- שאלות - תגובה

ד``ר אייל פרץ
    28/11/2010

טליה שלום,
    רמת הפריטין בגבול התחתון של הנורמה. חסר ברזל הינה אחת הסיבות השכיחות יותר לנשירת שיער, גם בהיעדר אנמיה.
    ממליץ ליטול כדורי ברזל למשך 3 חודשים.
    בברכה,
    דר' פרץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה חמורה בגיל 50- שאלות

טליה
    28/11/2010

ד"ר פרץ,
    שוב תודה, אפנה לרופא המשפחה לבירור.
    האם תוכל להתייחס לשאלותיי (בהודעה הקודמת)?
    מודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו