הזרקת ברזל- האם קיים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזרקת ברזל- האם קיים?
    גלי
    26/02/2011

שלום
    במשך שנים אני נוטלת 3 טבליות של ברזל בשם
    פרוגרדומט שכל כדור יש 325 mg

בבדיקות דם הברזל לא עולה ונישאר ברמה נמוכה

יש לי נשירת שיער והוא דק מאוד (בעבר היה לי שיער מתולתל עבה ושופע!)

מפריע לי ששום תרופת ברזל שלקחתי לא העלתה לי את רמתו בדם , (כניראה יש בעייה בספיגתו), ניסיתי גם ברזל נוזלי
    האם יש אפשרות להזריק ברזל, באופן חד פעמי או בטווח קצר של מספר זריקות כדי להעלות את רמתו
    לא אכפת לי לעשות זאת באופן פרטי
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזרקת ברזל- האם קיים?

הוספת תגובה

• הזרקת ברזל- האם קיים? - תגובה

ד``ר אייל פרץ
    28/02/2011

גלי שלום,
    ראשית עלייך לבדוק אם חסר הברזל מלווה באנמיה ולנסות לזהות את הסיבה לחסר כגון איבוד דם במחזור, תזונה לקויה וכד'.
    כפי שציינת יתכן שיש בעייה בספיגה.
    בעיקרון, ניתן לקבל עירוי ברזל במצבים של אנמיה משמעותית.
    בברכה,
    דר' פרץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חסר הברזל שלי

גלי
    02/03/2011

לא יודעים מה הסיבה, שינוי התזונה לא עוזר , לקיחת כדורי ברזל במינונים גבוהים לא עוזר, גם לקיחת ברזל נוזלי לא עוזר, אין איבוד דם במחזור.., וגם אין דם סמוי ..., אפילו עשיתי בדיקת חיידק הליקובקטור - ששמעתי שלעיתים קשור להפרעה בספיגת הברזל , אז אכן מצאו רמות גבוהות של ההליקובקטור (לפני כשנתיים) - וטופלתי על ידי אנטיביוטיקה - וזה עבר!
    גם לקחתי ולוקחת וויטמין B12 כדור למציצה ,
    כבר במשך יותר משש שנים אני מנסה להעלות את הברזל שהיה ממש 30 (כשהתקין הוא בין 60 ל - 180 )

כעת הברזל הוא 60 , אך זה אבסורד כי אני לוקחת 3 כדורי ברזל ליום במשך שנים במינון גבוה במיוחד...

הייתי רותה לדעת למי פונים כדי שיאשר את מתן זריקת הברזל ...?
    אני מבינה שאין לי אנמיה... אך אני מאוד גבולית ..- אז למי פונים כדי שבכל זאת ייתנו לי את זריקת הברזל הזו - ואיפה עושים אותה??

אשמח לעשות זאת אפילו באופן פרטי..

אשמח לתשובה

גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתכוונת לעירוי ברזל- איפה עושים

גלי
    02/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו