מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקיחת תרופות באתיופיהרחלי19/09/2015
שלום,
בתי נוסעת בעוד מספר ימים לאתיופיה. היא תהיה בעיקר בצפון אתיופיה.
בחבילת התרופות שתישא איתה בתיק יהיו: מלרון, TASECTAN' 500 מ"ג מוקסיויט פורטה ,אורמוקס וציפרודקס.
שאלתי היא האם TASECTAN מומלץ כנגד שלשולים וכן האם יש בעיה בלקחת תרופות אלה יחדיו: לדוגמא מלרון ואורמוקס , או מלרון וציפרודקס/מוקסיויט?. מתי יש להשתמש ב מוקסיויט ומתי בציפרודקס?
תודה מראש
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת תרופות באתיופיה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר26/09/2015שלום רב,
שאלתך מורכבת מכדי לענות עליה בפורום זה.
עלייך לפנות למרפאת מטיילים במקום מגורייך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרום אפריקהנטע01/09/2015
שלום רציתי לשאול האם יש צורך בחיסונים או טיפול נגד מלריה לטיול מקייפטאון לפורט אליזבט לאורך דרך הגנים בדרום אפריקה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרום אפריקה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר02/09/2015שלום רב,
כעיקרון מומלץ חיסון נגד צהבת מסוג A וטטנוס מעודכן ל-10 השנים האחרונות מבחינת חיסונים.
דרך הגנים אינה מוכרת לי- אם מדובר בפארקים, בעיקר קרוגר, יש צורך בטיפול מונע למלריה בחלקם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףליאור05/08/2015
היי, טסתי לטיול בגואטמלה ומקסיקו ובמהלך הטיול החלטתי להאריך ולטוס לפרו ואקוודור. התחסנתי בארץ נגד צהבת a ונגד טיפוס הבטן.
רציתי לדעת:
1. איזה עוד חיסונים אני צריכה בשביל אקוודור ופרו (אקוודור: גלפגוס, מונטניטה, באניוס, קיטו. פרו: מנקרה, ואראז, לימה, איקה, קוסקו,מצ׳ו פיצ׳ו ופיסאק)?
2. במידה ואחליט להמשיך גם לבוליביה, האם יש חיסונים נוספים שאני צריכה לעשות?
3. האם יש איזו מרפאה שאתם ממליצים עליה במקסיקו (פלאיה דל כרמן, איסלה מוחרס, קנקון) ?
4. במידה וצריך חיסון לכלבת- הבנתי שלוקחים את החיסון בכמה מנות, כל שבועיים חיסון. כמה זה קריטי? אני לא חושבת שיש לי אופציה לעשות את זה כי אני לא אהיה במקום אחד כל כך הרבה זמן..
זהו בערך.. אני כבר כמה ימים מנסה לקבל תשובות בכל מיני אתרים למטייל וטלפונים למרפאות המטיילים בארץ ואף אחד לא נותן תשובה. דיברתי עם רופא מקומי שאמר לי לעשות איזה 5 חיסונים, נראה לי קצת מוגזם.. וזה יעלה לי משהו כמו 2,500 שקל.
מאוד אשמח לקבל תשובה לשאלות שהעלתי.
תודה מראש , ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
ד''ר מוטי גרופר13/08/2015שלום רב,
מדובר בשאלות רבות ובהחלט מורכבות ומשמעותיות.
עליך לפנות בצורה מסודרת למרפאת מטיילים ליעוץ
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים למי?ליאור26/07/2015
האם החיסונים מיועדים רק ליוצאים למזרח הרחוק ודרום אמריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים למי? - תגובה
ד''ר מוטי גרופר27/07/2015חיסונים למטיילים מיועדים למקומות רבים גם מעבר לאיזורים אלה, למשך אפריקה, ואף בחלק מהמקרים לאירופה וצפון אמריקה.
תלוי בסוג הטיול, המתחסן, ועוד.
ממליץ לפנות ליעוץ מסודר במרפאת מטילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאילנד בהריוןרויטל23/07/2015
שלום,
אני בהריון שבוע 6 עשיתי בדיקות דם ויצא לי נוגדנים לאדמת חיובי אבל כמות נמוכה של 10IU שאומר שלא חוסנתי, לפי פנקס החיסונים שלי קיבלתי את החיסון פעמיים.
אני טסה לתאילנד כאשר אהיה בשבוע 14 אני מאוד חוששת מכך שאני נוסעת ללא חיסון האדמת? האם זה מסוכן? האם מחלת האדמת שכיחה בתאילנד? ממה אני צריכה להיזהר שם? אשמח לייעוץ
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאילנד בהריון - תגובה
ד''ר מוטי גרופר27/07/2015שלום רב,
עפ"י תדריך החיסונים של משרד הבריאות, כל מי שקיבל בצורה מתועדת שני חיסונים נגד אדמת בהפרש של חודש לפחות במהלך חייו הינו מחוסן לאדמת ואין צורך בבדיקת רמת נוגדנים וגם אין משמעות לרמה שלהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיף Mersסיגלית17/06/2015
שלום,
קרוב משפחה שלי טס לפני מספר ימים עם חברת התעופה הקוריאנית ועצר למספר שעות בשדה התעופה של סיאול.
האם מומלץ לשנות את הטיסה חזרה (בעוד כשבוע) כך שלא יעבור דרך קוריאה?
(זאת על מנת שהנוסע לא יסכן את עצמו ובני משפחה אחרים בארץ ביניהם ילדים קטנים).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיף Mers - תגובה
ד''ר מוטי גרופר18/06/2015קשה מאד לענות על שאלה שכזו.
הסיכון הינו נמוך מאד, אך אם רוצים למנוע כל סיכון יתכן ויש לשקול זאת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה כרוני צריך תרופה בחולדור28/04/2015
שלום דוקטור, שמי דור ויש לי פעילות לא תקינה של בלוטת התריס.
אני לוקח כדורים על בסיס יומי והשאלה שלי מה יקרה במידה ואאבד אותם בחול או שיגנב לי התיק.
יש דרך לקנות אותם בחול? מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה כרוני צריך תרופה בחול - תגובה
ד''ר מוטי גרופר29/04/2015איננו עוסקים בפורום סוגייה זו, אך כדאי שתיקח עימך מרשם באנגלית מהארץ לכדורים, כך שתוכל בעזרת הביטוח הרפואי ל]פנות לרופא מקומי או בית מרקחת לקבלתם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץמישהו17/04/2015
שלום ד"ר,
רציתי להיוועץ בך כמומחה למחלות זיהומיות בשאלה שאינה קשורה לרפואת מטיילים.
אני הומוסקסואל בן 29.
לאחרונה אני נחשף לסיפורים רבים אודות וירוס ה - HPV הגורם לקונדילומה / מקרים העלולים להתפתח לסרטנים של הלוע, הפין ופי הטבעת.
חיסון הגרדסיל המגן מפני הוירוס מותווה גם לגברים עד גיל 26 , אך יש רופאים הממליצים לגברים הומוסקסואלים להתחסן גם לאחר גיל זה.
מה עמדתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - תגובה
ד''ר מוטי גרופר19/04/2015בהחלט מומלץ להתחסן בחיסון הנ"ל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהאורן30/03/2015
שלום רב,
אני נמצא בארה"ב בתקופת לימודים מזה כשנתיים. לפני כשבוע נתקפתי בהצטננות (כאבי גרון, שיעול, נזלת) וניגשתי למרפאה. בבדיקה לא היה חום או איזשהם מדדים חריגים מלבד קצת אודם בגרון. להפתעתי אחד המרשמים שהרופא נתן לי היה אנטיביוטיקה (אוגמנטין). כששאלתי מדוע, אמר כי אם מדובר בנגיף זה יעבור תוך יומיים שלושה ואם זה אז צריך טיפול אנטיביוטי. הדבר העלה בי תהייה, מכיוון שמעולם לא קיבלתי בארץ מירשם לאנטיביוטיקה אלא אם באופן וודאי היה מדובר בחיידק ולא נגיף. עם זאת, היום זהו כבר היום החמישי למחלה, באופן כללי מרגיש יותר טוב למעט ליחה ושיעול טורדני שמחמיר בלילות וגם בחילות ושלשול די חריף שהחל הבוקר. האם בסיפור זה יש מספיק על מנת להניח שאכן יש מקום לטיפול אנטיביוטי גם בלי לבצע בדיקה המראה באופן חד משמעי המצאות חיידק?
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר30/03/2015שלום רב,
השאלה אינה קשורה לפורום הספציפי.
מאחר ומדובר בבעייה הנשענת באופן ברור על שיקול דעת רופא הרואה פיזית את החולה, ממליץ שתיגש לבדיקה חוזרת.
ברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת המח היפניתעדי12/03/2015
האם אפשר לקבל את הזריקה בפחות מ28 ימים? האם יש מקומות בנפאל לקבל את הזריקה או שלא מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת המח היפנית - תגובה
ד''ר מוטי גרופר14/03/2015שלום רב,
ניתן לקבל את הזריקה השניה בזמן מינימלי של 25 יום לאחר הזריקה הראשונה.
לא ידוע לי על מרפאה ספציפית בנפאל המספקת את החיסון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוס הבטןג'ני09/01/2015
שלום, לכמה זמן תקף חיסון לטיפוס הבטן???
ואם קיבלתי חיסון לטיפוס הבטן בתאריך- 3.8.12, האם אני צריכה להתחסן שוב?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפוס הבטן - תגובה
ד''ר מוטי גרופר11/01/2015שלום רב,
מקובל שהחיסון הנ"ל תקף ל-3 שנים, אם כי יתכן שלזמן קצר יותר, אך לא מחדשים קודם לתקופה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת המוח היפניתיוסף שרון19/12/2014
אנו בנות 50+ נוסעות בעוד 20 יום לחודש לדרום הודו. נבקר בטמיל נאדו, קרלה, בקרנטקה נבקר במייסור ואמפי ובגואה. אין לנו זמן להתחסן נגד קדחת המוח היפנית . מה רמת הסיכון שאנחנו לוקחות האם זה קריטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת המוח היפנית - תגובה
ד''ר מוטי גרופר21/12/2014מדובר בשאלה קשה ללא תשובה חד משמעית, בה מתלבטים טובי המומחים לרפואת מטיילים.
מקובל, שהסיכון הסטטיסטי אינו מאד גבוה בנסיעות קצרות, כאשר בד"כ מדובר בנסיעות של כחודש כגבול.
ההמלצה היא לקבל זריקה אחת מתוך שתיים של החיסון לפני נסיעה אם אין אפשרות לקבל את שתיהן. מומלץ לפנות למרפאת מטיילים לקבלת יעוץ מסודר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לתאילנד אחרי הודואיתי22/11/2014
קיבלתי לפני חודש חיסונים שמתאימים לנסיעה להודו. כעת בנוסף להודו אני אסע גם לתאילנד. האם יש צורך בחיסונים נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לתאילנד אחרי הודו - תגובה
ד''ר מוטי גרופר24/11/2014אם חוסנת כמקובל- אין צורך בתוספת במידה ומשך הטיול עד חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון בהידבקות בדנגי בפעם השניהצוף04/11/2014
שלום
לפני כחודש חליתי בקדחת דנגי לאחר שנעקצתי על ידי יתוש בגואטמלה.
הבנתי שאם חולים בדנגי בפעם השניה זה עלול להיות מסוכן.
האם אני יכולה לנסוע שוב למדינות בהן קיימת סכנת הידבקות בדנגי?
מה בדיוק הסיכון שבהידבקות בפעם השניה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון בהידבקות בדנגי בפעם השניה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר05/11/2014אכן הסיכון למחלה משמעותית הינו בהדבקות שמעבר לפעם הראשונה בדנגי.
פרקטית, קשה להשתמש במידע זה, מאחר וגורם הסיכון הוא עקיצות יתושים שקשה מאד להימנע מהן בצורה מלאה.
כל אחד צריך לעשות את שיקולו האישי לגבי מידת הסיכון שהוא מוכן לקחת בטיולים לאיזורים בהם יש דנגי.
מומלץ בכל מקרה להתמגן היטב ע"י ביגוד ותכשירים מתאימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפאל בהריוןאלומה02/10/2014
שלום!
אני בת 30, לפני 6 שנים הייתי בצפון הודו וקיבלתי מספר חיסונים,
בשבועות שיהיה לי חופש ואוכל לטוס אני אהיה בשבוע 15 בערך..
האם יש מניעה לטוס באופן גורף גם אם אני מרגישה טוב באופן כללי? יש בעיה חמורה עם הגובה גם כאשר העלייה היא בהדרגה..?
אני מודה שעלולים לחשוב שזה מטורף פשוט רצינו להספיק לטייל באיזורים האלה קצת לפני....שלא יהיה אפשר..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה שלי בסיכונים היא
אלומה02/10/2014על הגובה בעיקר , ההליכה אני יודעת שהיא בסביבות 5 ק"מ ליום ולא נראה לי מתיש במיוחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפאל בהריון - תגובה
ד''ר מוטי גרופר06/10/2014אין מידע רב על הסיכון למחלת גבהים בזמן הריון או בכלל על הריון במטיילות בגבהים. מחקרים מראים על אופציה לבעייתיות בגבהים שמעל 2500 מטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)