מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוסע להודותמר14/05/2012
שלום רציתי לברר
אני נוסע להודו בעוד כשבוע
האם לקחת איתי משככי כאבים מהארץ או שניתן יהיה לרכוש שם כמו פה בלי מרשם? האם זה בטוח לרכוש אותם בהודו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוסע להודו - תגובה
ד''ר מוטי גרופר15/05/2012תמר שלום,
לדעתי, עדיף תמיד להצטייד בתרופות מהארץ, מאחר ולא תמיד ברור בארץ היעד לאיזה תרופות התככונו פה, ויש סיכון מסויים לזיופים.
בנוסף, כדאי לקחת מרשמים באנגלית מהרופא המטפל, למקרה שנתקעים בלי תרופות, ואם צריך לחפש אותם במקומות שנראים רשמיים ומכובדים בחו"ל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעת ברגלגבי02/05/2012
חזרתי עכשיו מטיול בבוליביה, שם עבדתי בחווה חקלאית והיו שם גם חזירים. מאז יש לי איזה גוש שחור קטן ברגל, שניסיתי לפוצץ אבל הוא לא יצא. מישהו אמר לי שיש תולעים כאלה ליד חזירים שנכנסים לאצבעות. זה יכול להיות זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעת ברגל - תגובה
ד''ר מוטי גרופר03/05/2012גבי שלום,
נשמע שמדובר בתיאור קלאסי של בעייה עורית הנקראת טונגיאזיס, שנובעת מחדירה של קרציון לתוך השיכבה השטחית של העור, שם הנקבה מטילה ביצים. בד"כ הטפיל הנ"ל מת בתוך איזור החדירה וזה מה שאת רואה כרגע.
אין מה לחשוש, אך יש להגיע לכירורג/אורטופד/פלסטיקאי שיבצעו הסרה כירוגית מסודרת וסטרילית של הנגע מחשש לזיהום משני במידה ולא עושים זאת בדרך זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצאת כרגע בדרום אמריקהבת22/04/2012
איזה תרופה מקבילה לאגיסטן פה? אתה יודע? אני לא יודעת כל כך אם לסמוך פה על הרופאים.. אולי לא תיארתי להם טוב את הבעיה. בארץ הייתי מטפלת בזה בוודאות עם אגיסטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמצאת כרגע בדרום אמריקה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר22/04/2012שלום רב,
איני יודע מה השם המסחרי של תרופה מקבילה לאגיסטן בדרום אמריקה, אך בכל בית מרקחת אמורים להיות מסוגלים לתת לך טיפול המבוסס על המרכיב הבסיסי שהינו בינלאומי, והוא נקרא: CLOTRIMAZOLE.
אם הכוונה לטיפול בפטרת הנרתיק, לנסות להסביר להם שאת צריכה טיפול VAGINAL.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר מוטירוחה15/04/2012
תוכל לומר לי בבקשה מה קורה במקרה של מטייל בחול נקלע לקשיים ואין לו ביטוח רפואי? כמו למשל מקרים של מטיילים שהלכו לאיבוד או היו זקוקים לחילוץ
אני אמא מודאגת שלא יודעת איזה ביטוח לעשות לבן שלה
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר מוטי - תגובה
ד''ר מוטי גרופר15/04/2012שלום רב,
הנושא אינו בתחום מומחיותי.
ביטוח רפואי מתאים הינו בעל חשיבות עליונה.
ממליץ להתעניין בחברות הביטוח השונות, שלבטח ישמחו להסביר את העניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת את עזרתך הדחופה!
קלייר16/08/2012שלום ד"ר.
חברי הגיע במצב פסיכוזה לאיסטנבול. הוא אובחן כחולה בי-פולארי לפני כ-10 שנים ומאז חייו הם לופ של מאניות מטורפות, אישפוזים בכפייה (לרוב) ואח"כ כל הדרך חזרה לאיזון.
הפעם הוא הגיע לאיסטנבול. אין לנו מושג היכן הוא ומה מצבו. ידוע לנו שאין ברשותו כסף או פלאפון. ידוע לנו כי נראה לאחרונה במסגד המפורסם שבעיר (כנראה המסגד הכחול) ומאז עקבותיו נעלמו.
צוות חילוץ נשלח לאיסטנבול לפני מס' ימים, אך הם החליטו להפסיק את החיפושים ולקוות ש"יצוץ" ויזוהה במוקדם או במאוחר.
חברי זקוק לטיפול רפואי דחוף ולהשגחה פסיכיאטרית. אני לא בטוחה אם ואיך הוא נמכוסה מבחינה רפואית, ואם טיפול פסיכיאטרי נכלל בכלל בביטוחים כאלה.
אנא עזרתך המהירה!! מה אפשר לעשות כדי להחזיר אותו לארץ לטיפול?
תודות מקרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת את עזרתך הדחופה! - תגובה
ד''ר מוטי גרופר16/08/2012לצערי אין באפשרותי לסייע כלל בשאלות מסוג זה, מאחר ואני עוסק ברפואה בלבד, ולא בתחומים של ביטוח.
ממליץ לפנות לגורמים המתאימים - חברות ביטוח וחליוץ למיניהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר מוטי - תגובה
ד''ר מוטי גרופר16/08/2012שאלות לגבי ביטוח אינן בתחום עיסוקי.
ממליץ לפנות לחברות הביטוח, שישמחו לענות לכל סוגייה בנושא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לשלילת קולקציה-שוק רגל שמאל
נורית סיני01/05/2013שלום ד"ר מוטי גרופר
בתי נפצעה כתוצאה מנפילה וחדירת גוף ברזל לשוק שמאל. הפציעה טופלה בתפרים, צפורל ל-10 ימים וכבר שבוע ימים מטופלת באוגמנטין. הרגל עדיין נפוחה. התפרים הוסרו ועדיין יש הפרשה מוגלתית. US שלל קריש דם. US של רקמות רכות ניתנה אבחנה זו:
הודגם עיבוי שומני תת עורי בעובי כ-1.5 ס"מ עם מרקם היפראקוגני ולא הומגני.
הודגמו איזורי התנזלות קטנים בתוכו עד בקוטר כ-0.5 ס"מ, ווסקוליריזציה מעט מוגברת באיזורים הנ"ל. התמונה יכולה להתאים לצלולויטיס.
מה זה אומר? אשמח לתגובתך הבהולה ביותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לשלילת קולקציה-שוק רגל שמאל - תגובה
ד''ר מוטי גרופר01/05/2013פורום זה עוסק בסוגיות ספציפיות של רפואת מטיילים. אינני יכול להתייחס לשאלתך מאחר והדבר דורש בדיקה בפועל והכרות מעמיקה יותר.
ממליץ שתפני לרופא המשפחה או לרופא המנהל את המקרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשמיםנועה02/04/2012
אני נוסעת ללונדון לחצי שנה, אבל הגינוקולוג נותן לי מרשם רק ל-3 חודשים. מה אפשר לעשות בשלושת החודשים הנותרים? יש אפשרות לגשת לרופא בלונדון? אני נוסעת כתיירת
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשמים - תגובה
ד''ר מוטי גרופר04/04/2012נועה שלום,
יש לבדוק מהי המדיניות של קופת החולים הספציפית שלך.
אם מדובר בנטילה כרונית של תרופות, שלא צפוי שתשפיע כשלעצמה על מצבך הרפואי, קרוב לוודאי שהרופא יוכל לרשום לך טיפול ליותר זמן, ותצתיידי כבר מהארץ ביותר כדורים. אם אינו יכול, יש לברר עם רוקח בקופה, ועם רופא המשפחה איך בכל זאת מאשרים דבר זה (יש בוודאות דרך לעשות זאת).
אם מדובר בתרופה הדורשת מעקב של ממש מדי תקופה, יש להצטייד במכתב מתאים באנגלית מהרופא המטפל, ולפנות בחו"ל דרך הביטח הרפואי לבדיקה שם, והמשך טיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלריהמרי02/04/2012
איך בעצם נמנעים ממלריה?
הבנתי שהכדורים שלוקחים גורמים להמון תופעות לוואי.
אם לא עושים טיפול מונע והולכים לאזור שקיים בו חשש, זה ממש מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלריה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר04/04/2012מרי שלום,
לתשובה יש מספר חלקים:
1. מלריה הינה מחלה הנפוצה בחלקים מסויימים באסיה, אמריקה ואפריקה, ויכולה לגרם לתופעות קשות עד מוות בחלק מהמקרים. היא מועברת ע"י יתושים.
2. הסיכון שונה לפי האיזור. למשל, באפקירה קיים הסיכון הגבוה ביותר. אך הבעייה הינה שמדובר בסיכוי סטטיסטי, וקשה להעריך את הסיכון האמיתי בכל מקרה.
3. יש מספר טיפולים מניעתיים אפשריים למלריה, כאשר לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. במרבית המקרים, אין תופעות לוואי משמעותיות, והסיכון מהטיפול נמוך מהסיכון לחלות במלריה.
4. על מנת להעריך את הסיכון הספציפי, ולהחליט לגבי הצורך בטיפול מניעתי ובאיזה להשתמש יש צורך להגיע לשיחה במרפאת מטיילים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפה25/03/2012
במקרה של חלילה מוות בחול, האם הגופות מועברנות בטיסות סחר לארץ או בטיסות נוסעים רגילות?
תודה על האינפורמציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר26/03/2012יפה שלום,
לשימחתי איני עוסק בנושאים שכאלה.
נראה לי סביר שהכתובת המתאימה לשאלות כאלה הינה במשרד הפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים להודואורן15/03/2012
אם לפני שנתיים עשיתי את כל החיסונים להודו, אני צריכה לעשות שוב חיסונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים להודו - תגובה
ד''ר מוטי גרופר16/03/2012אורן שלום,
ישנם חיסונים שדורשים השלמה לאחר זמן, ויש הבדל בין החיסונים הנדרשים להודו לפי היעדים הספציפיים בתוך המדינה, עונת השנה, ומשך השהייה.
לכן, יש להגיע ליעוץ במרפאת מטיילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההגר15/03/2012
שלום,
האם חולי סרטן שמקבלים טיפול כימוטרפי יכולים לטוס לחו"ל למספר ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל לאחר כימותרפיה
ד''ר מוטי גרופר16/03/2012אביבית שלום,
התשובה לשאלה הינה מורכבת, ומותנית בסוג המחלה , סוג הכימותרפיה, הזמן מסיום הכימותרפיה, מצב החולה , יעד הנסיעה, וסוג הטיול.
באופן כללי, סביר להניח שבמרבית המקרים לא מומלץ לנסוע, מאחר וסוגי כימותרפיה רבים מדכאים את התגובה החיסונית, ובנסיעות יש חשיפה לאנשים רבים, שחלקם עלולים להיות חולים במחלות מדבקות, וכמו כן יתכן קושי בהגעה לטיפול מתאים במידה ויהיו סיבוכים הקשורים למחלה או לטיפול הכימותרפי.
יש לשקול כל מקרה לגופו, כאשר קודם כל יש להתייעץ עם הרופא המטפל במחלת הסרטן, ובמידה ויש את אישורו העקרוני, להמשיך ליעוץ מרפאת מטיילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים וחיסוניםרונה16/01/2012
שלום
אני לפני טיסה למזרח, אני מעוניינת לקחת מולטי ויטמין איתי האם מותר לי? עם מי אפשר להתיעץ? בנוסף האם יש בעיה להמשיך לקחת מולטי ויטמינים עם החיסונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים וחיסונים - תגובה
ד''ר מוטי גרופר16/03/2012לא צפויה להיות בעייה בנטילת ויטמינים בזמן נסיעה או בהקשר לחיסונים, במידה ואכן מדובר בויטמינים מאושרים לשימוש ע"י משרד הבריאות.
מומלץ להתייעץ אם יש ספק לגבי איכות הויטמינים עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תוספתןדנית29/12/2011
חזרתי מדרום אמריקה לפני כמה שנים, שם עברתי ניתוח תוספתן. בבוליביה. אני צריכה לחשוש? עברו כבר איזה 5 שנים מאז..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תוספתן - תגובה
ד''ר מוטי גרופר16/03/2012באופן כללי, מרבית הסיכויים שלא קיימת כל בעייה !!!.
חשוב לדעת באיזה תנאים והיכן בדיוק בוצע הניתוח, כאשר אם לא בוצע במרכז רפואי מודרני, יש סיכון מסויים ליותר סיבוכים.
ניתן לפנות לרופא המשפחה ולבקש בדיקה לוירוסים שעלולים לעבור במדינות שאינן מערביות בזמן אירועים דומים, שהם צהבת מסוג B ו-C, ו-HIV.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לדרום אמריקהיונתן21/09/2011
שלום,
אני נוסע לברזיל, ארגנטינה, בוליביה ופאראגוואי עוד שלושה חודשים ומתחיל לבדוק את נושא החיסונים.
קודם כל, אלו חיסונים בדיוק צריך? אני שואל כי מצאתי באינטרנט אבל בחלק מהאתרים מפורטים חיסונים קצת שונים, או שבאתר אחד חסר חיסון שכתוב באתר אחר וכו'..
דבר שני, האם העלויות במרפאות של קופות חולים שונות הן זהות? אני מבוטח בכללית, אבל מישהו אמר לי פעם שכדאי לבדוק גם אופציות בקופות חולים אחרות כי לפעמים זה יותר זול. זה אפשרי בכלל?
האם החיסונים כואבים והאם יש להם תופעות לוואי? צריך להתכונן אליהם מראש איכשהו?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לקראת נסיעה לחול
דרור19/12/2011כדי לדעת אילו חיסונים צריך לעשות צריך ללכת למרפאת מטיילים. בגדול כל קופת חולים נותנת החזר כלשהו על החיסונים, צריך לבדוק מראש עם הקופ"ח. יש מרפאות מטיילים פרטיות ויש של משרד הבריאות.
אני הלכתי למרפאת מטיילים בראשון לציון שנקראת travelmed בסופו של דבר יצאתי דיי מאוכזב, לא היה להם את כל החיסונים שהייתי צריך ולכן הייתי צריך לבקר במרפאת מטיילים נוספת.
שמעתי על המרפאות של "למטייל" שהן טובות ועל המרפאות של משרד הבריאות שגם הן טובות למרות שלפעמים צריך לעמוד שם קצת הרבה בתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסלנדמילה18/09/2011
היי, אני מתכננת לנסוע לאיסלנד בעוד חודש, יש משהו שצריך להתחסן נגדו? באירופה הכל אמור להיות בטוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שצריך חיסונים לאיסלנד..
רון17/10/2011או שאני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים ומניעת הריוןמעיין07/09/2011
שלום אני ובן זוגי רוצים לטוס להודו, שנינו הולכים לעשות חיסונים ורציתי לשאול, אני מתכננת לקחת איתי גלולות ואני כרגע גם לוקחת גלולות פלורט עקב דימומים בין ווסתיים שהיו לי וגם אמצעי מניעה, רציתי לדעת אם החיסונים יכולים לפגוע ביעילות של הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים ומניעת הריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/09/2011החיסונים לא פגועים ביעילות הגלולות למניעת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פעמיים לצהבת Bגלית26/08/2011
היי,
אני בת 23 וטסה לתאילנד.
התחסנתי בין היתר לצהבת B כי לא מצאתי את פנקס החיסונים.
לאחר החיסון התברר כי כבר התחסנתי לצהבת B בעבר.
האם יש צורך לחזור למרפאה לחיסון משלים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פעמיים לצהבת B - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/09/2011במידה וקבלת 3 זריקות בפרוטקול המקובל אין צורך לחזור למרפאת המטיילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)