מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שפעת החזיריםגיל21/08/2011
האם שפעת החזירים עדיין קיימת באירופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת החזירים - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/08/2011כרגע לא חורף ואין דיווחים על תחלואה אולם יתכן בהחלט שעם התחדשות עונת השפעת גם הזן המסויים הזה יחזור להיות פעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בלריאם במזרחדין13/08/2011
שלום רב,
אני נוסע לצפון הודו (בעיקר למחוז הימצ'אל ופראדש), נפאל וסין ואני מתלבט בין אופן הטיפול המונע במלריה.
מכיוון שמלרון יקר מאוד ומצריך התמדה שספק אם אני יכול לעמוד בהם הומלץ לי ע"י משרד הבריאות לקחת לריאם.
עד כן הכל בסדר רק שרבים אמרו לי את הדברים הבאים:
1. בהימצ'אל ופראדש ובכלל בגבהים האלה אין צורך בכלל בטיפול מונע נגד מלריה.
2. יש סיכוי גבוה שלריאם יגרום לתופעות לוואי קשות מאוד.
האם זה נכון ???
+ יש לציין שאני אדם בריא (ללא שום מחלות כרוניות, אלרגיות וכד').
תודה רבה,
דין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בלריאם במזרח - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/08/2011לגבי צפון הודו - בכל האזורים בגובה מעל 2000 מטר אין מלריה ולכן אין צורך בטיפול מונע. זה כולל את מחוז הימצ'אל ופראדש. באזורים אחרים בהודו יש צורך לקחת טיפול מונע. ניתן להשתמש גם בלריאם.
בנפאל - בטרקים בהמיאלה ובקטמנדו אין מלריה. בשאר האזורים בגובה מתחת ל-1200 מטר צריך לקחת טיפול מונע ולריאם זה בסדר.
לגבי סין - לא בכל סין יש צורך בטיפול מונע אולם באזורים בהם יש צורך תתכן גם עמידות ללריאם ולכן זו אינה תרופה מומלצת לשם.
רוב האנשים ללא מחלת רקע פסיכאטרית כגון דיכאון ואנשים שאינם משתמשים בסמים מסתדרים טוב עם הטיפול בלריאם.
בכל מקרה אני ממליצה לפנות למרפאת המטיילים בתל השומר לקבלת מידע מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לטנזניהסיוון10/08/2011
שלום רב,
עוד שבועיים אני יוצאת עם בן זוגי לטיול ספארי בן שבועיים בטנזניה.
שמענו שצריך לעבור איזשהם חיסונים, כל מכר ששאלנו המליץ לנו על
חיסון אחר ואנחנו כבר די מבולבלים.
איזה חיסונים אנחנו צריכים לעבור לפני הנסיעה? ואילו מחלות שכיחות
קיימות שם וכיצד ניתן להיזהר מהן?
תודה רבה!
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לטנזניה - תגובה
ד``ר יסמין מאור11/08/2011להמלצות וקבלת חיסונים יש לפנות למרפאת מטיילים. למשל המרפאה בתל השומר.
חשוב גם לקחת טיפול נגד מלריה ולהמרח טוב לפחות פעמיים ביום נגד יתושים.
את כל ההסברים מקבלים במרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלריה בויאטנםאיה30/07/2011
שלום,
אני טסה לויאטנם ביום שני הקרוב ביחד עם חברה. לה ייעץ הרופא לקחת מלרון, ואילו לי ייעץ הרופא לא לקחת ורק להימרח בתכשירים טובים נגד יתושים.
אני מתכננת לשהות 14 יום בצפון ויאטנם.
מה עליי לעשות?
תודה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלריה בויאטנם - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011הסיכון למלריה בצפון ויאטנם נמוך, יותר גבוה בדרום המדינה ולכן במרבית המקרים מומלץ רק להמרח טוב נגד יתושים ולא לקחת טיפול מונע. לפעמים נותנים כאשר הטיול הוא טיול עם לינה בשטח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לפני טיול במרכז אמריקהאור27/07/2011
שלום
אני מתכנן לנסוע לגוואטמלה ופנמה בעוד כחודש וחצי.
לפני פנקס החיסונים קיבלתי את החיסונים הבאים:
קדחת צהובה בדצמבר 2002
THYPHIM 0.5 DEC 2002
ENGERIX ׂHEP Bׁ 1CC 2002
HAVRIX HEP A DEC 1440 1CC 2002
ENEGERIX HEP B JANUARY 1CC 2003
HAVRIX HEP A OCTOBER 1440 1CC 2003
BIO HEP B OCTOBER 1CC 2003
THYPHIM 2007
THYPHIM VI 2010 (טייפריקס)
טטנוס ודיפטריה 2010
האם אני זקוק לחסונים נוספים? האם החיסונים מדצמבר 2002 עדיין בתוקף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לפני טיול במרכז אמריקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011אנחנו לא נותנים יעוץ ברמה כזו דרך האינטנרט. פנה למרפאה מטיילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון - מלריהשיר22/07/2011
שלום רב,
אני ובעלי מתכננים לצאת לטיול בעוד 4 ימים למדגסקר.
כבר קנינו כרטיסים, עשינו חיסונים (צהבת וטטנוס) וקיבלנו את הכדורים נגד מלריה - מלרון.
עם זאת, היום גיליתי שאני בהריון (בהתחלה).
שאלתי היא, האם כדורי לריאם יכולים להוות תחליף מספיק בטוח ויעיל עבורי (במקום המלרון)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - מלריה - תגובה
ד``ר יסמין מאור01/08/2011שתי התרופות לא מומלצות לנטילה בשלושת החודשים הראשונים של ההריון למרות שלא נצפו מומים בילדים לאמהות שנטלו את התרופות בטרימסטר האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- URAMOX להתרגלות לגובהרם13/07/2011
אני חולה ב-UC קל ברמיסיה תמיד לוקח רפאסל, חשש ל-PSC כשכל בדיקות הדם תקינות ו-MRCP בויכוח בין המפענחים, ו-G6PD, , מתוכנן לצאת לטיול בהימליה,
מרגיש טוב ובכושר טוב!
האם יש מניעה בשימוש בכדורי URAMOX המסייעים להסתגלות לגובה?
גם מבחינת הכבד ה- G6PD והרפאסל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר URAMOX להתרגלות לגובה - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/07/2011על פי נייר העמדה הישראלי לגבי G6PD וגם על פי העלון לתרופה מותר לאנשים עם חסר G6PD מותר להשתמש באורמוקס. אורמוקס אסורה לשימוש באנשים עם הפרעה משמעותית בתפקודי הכבד. תתיעץ עם הרופא המכיר את מצב הכבד שלך לגבי סוגיה זו. אין בעיה בשימוש משולב באורמוקס ורפאסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים למזרחאלעד08/07/2011
היי דוקטור
בקרוב אני טס לסרי לנקה ומשם לוייטנאם, לאוס ולבסוף תאילנד, אורך הטיול הינו כחודשיים.
אציין כי עם גיוסי לשירות סדיר ב2004 עשיתי חיסון לצהבת A
כמו כן, בסוף 2007 עם טיסתי לדרום אמריקה חוסנתי כנגד טיפוס הבטן, דלקת קרום המח וכמדומני גם קדחת צהובה (אני מתקשה להבין אם לזאת הכוונה בפנקס הצהוב אך נראה לי שכן).
אני חבר בקופ"ח לאומית (בשירות המקיף ביותר שלהם, כמדומני נקרא לאומית זהב או לאומית ועוד...)
אודה לך מאוד אם תוכלי לומר לי אילו עוד חיסונים עליי לעשות (אם בכלל), היכן וכמובן מהי עלותם (כולל החזר מקופה"ח)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים למזרח - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/07/2011אני ממלילצה לפנות למרפאה מטיילים, לראות את המסלול במדויק ואז ניתן להתאים תוכנית חיסונים. ממליצה על המרפאה בתל השומר. קופות החולים מסבסדות חלק מהחיסונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםדנה06/07/2011
שלום,
רציתי לדעת האם יש מגבלת זמן על כניסה להריון לאחר לקיחת חיסונים לאפריקה.
כמו כן האם יש מגבלת זמן לכניסה להריון לאחר נטילת כדורי מלריה?
תודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/07/2011מומלץ לחכות חודש לאחר התחסנות. אין מגבלת זמן לגבי התרופות נגד מלריה אם כבר הפסקת לקחת אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וטמינים למטייליםרונית08/06/2011
שלום
הייתי מעונינת לבדוק איזה מהויטמינים מומלצים לקחת איתם בחורים אחרי צבא שיוצאים לטיול ארוך ויודעים מראש שיואכלו בצורה מצומצמת, נאמר על וטמין c, אבץ ומגנזיום באיזה מינון מומלץ,והייתי מעונינת לשמוע את דעתכן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וטמינים למטיילים - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/06/2011באופן כללי ההמלצה הגורפת שלי היא לאכול תזונה מאוזנת - אין סיבה בטיול לא לאכול באופן בריא ומאוזן וזה גם ברוב המכריע של המקרים לא כרוך בעלויות גבוהות!
במידה ורוצים לקחת ויטמינים כל מולטיויטמין יעשה עת העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאת הפליטים, מתחם תחנה מרכזיתאוראל בן ארי30/05/2011
במתחם התחנה המרכזית החדשה בתל אביב ,פועלת המרפאה לפליטים מאפריקה.
שחוק ביטוח בריאות ממלכתי לא חל עליהם.
למרפאה מגיעים פונים מכל קצוות הארץ, חיפה, אשדוד, ערד, אילת .
מדי ערב מגיעים צוות מתנדבים, רופאים, אחיות, חובשים,מתורגמנים, מתנדבים כללים אשר עוזרים לחולים במתן טיפול רפואי מקצועי, יעיל ואישי.
צוות המרפאה מחפש אחים/אחיות/ רופאים/סטודנטים לרפואה ומתנדבים כללים אשר מחפשים התנדבות אנושית, מרגשת, נחוצה ,מהותית ושונה.
אם הנך מעוניין/ת להתנדב צרו עימנו קשר, אני יכול להבטיח לכם התנדבות מרתקת
מעניינת ולא פעם אף לימודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום של חלום .....ומלא הזדמנויות...
Gaia18/07/2011שלום שמי גאיה, ואני מתנדבת במרפאה. אני רק רציתי להגיד שזה מקום קסום של הגשמת משאלות. אנשים שמגיעים לשם לא יכולים לראות רופאים או לקבל טיפול כמו שאר האנשים. אבל הכי חשוב שזה מקום שנותן לילדים הזדמנות להתפתח מכל התחומים (לא רק בריאותי) והנה לכם סיפור שקורה לא מעט במרפאה: המון ילדים מגיעים עם מחלות או אפילו לא מחלות שבגללן לא נותנים להם להכנס לכותלי בית הספר....כמובן בלי אישור רפואי....גם אם לילד יש כינים או פטריה כלשהי .... לא יכנס לכיתה לעומת תלמידים אזרחים....כי בית הספר כנראה חושש מהדבקות.
אולם החשוב הוא שאם לא יהיה את הרופא שיכתוב את האישור כניסה לבית הספר הילדים האלו יהיו אומללים ...ותאמינו לי אני רואה את האומללות שלהם ובעקבות כך שנאה כלפי עצמם.
אנה מכם עזרו לילדים הללו.....אם לא אנחנו אז מי ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת בגיל חודשיים וחציאביבה22/05/2011
בני בן חודשיים וחצי ועדיין לא עשה את החיסון של גיל חודשיים בטיפת חלב . יש לו צהבת ישירה , עיינים צהובות. עבר ביופסיית כבד כאשר התשובה של הביופסייה היא : מבנה ארכיטקטוני תקין. הסננת שומן מיקרווזיקולרית ומקרו ווזיקולרית של יותר מ 50נ אחוז מההפטוציטים עם הסננה קלה של אאוזינופילים ותאי דלקת מונונוקלארים. בנוסף משקעי ברזל מועטים בכבד. מה אומרת התשובה ?? אולטרסאונד בטן - תקין. והאם אפשר לחסן את התינוק חיסון לגיל חודשיים??
עד יום רביעי הבילוריבין היה 8 כללי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת בגיל חודשיים וחצי - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד26/05/2011עליך להמשיך בירור אצל רופא ילדים מומחה לכבד על מנת להתקדם באבחנה. אם אין לו בעיה במערכת החיסון (ע"פ ספירת הדם והערכת הרופאים המטפלים), הוא יכול להתחסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבתגילי17/05/2011
עשיתי חיסון לשני סוג הצהבת לפני כשנה
ושכחתי לעשות את ההשלמות של החיסון, מלבד ההשלמה של החודש שעשיתי בזמן.
האם רלוונטי לעשות עכשיו? או שעלי להתחיל מההתחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011אין צורך להתחיל מהתחלה אבל כדאי לקבל גם את הזריקה ההשלישית להפטיטיס B כי זה מגביר את סיכוי ההתחסנות. כמו כן גם להפטיטיס A צריך לקבל שתי זריקות וגם כאן ניתן להשלים גם יותר מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לקדחת המוח בתאילנדasi08/05/2011
אני כרגע בניו זילנד ומעוניין להגיע לוייטנאם וקמבודיה. החלטתי לעשות את החיסונים בתאילנד כי לא עשיתי בארץ. כשיצרתי קשר עם THAITRAVELCLINIC הם אמרו לי שיש להם חיסון חדש (SA-14-14-2) לקדחת המוח היפנית. החיסון הוא חיסון של זריקה אחת שלאחריה יש לחכות חודש עד שניתן לצאת לאזורים המסוכנים. בארץ צריך 3 זריקות ובניו זילנד 2, זה אפשרי שבתאילנד יש חיסון מתקדם יותר? שאלה נוספת, במידה ואני רוצה לעבור כמה שיותר מהר לקמבודיה וויטנאם, האם לחכות רק שבועיים זה יהיה בסדר? האם החודש הוא רק המלצה או שהחיסון מתחיל לפעול רק כעבור חודש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לקדחת המוח בתאילנד - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/05/2011החיסון הזמין בתאילנד מיוצר בסין ומשווק רק לארצות אסיה כך שלנו לארופים ולאמריקאים אין נסיון איתו. החיסון נבדק ידי ועדה של ארגון הבריאות העולמי שנמצא כחיסון יעיל. יש הרבה פחות מידע לגבי תופעות לואי שהוא גורם מאחר ומערכת הניתור אחר תופעות אלו במזרח לא מפוחתחת כמו במערב. יש גם פחות נתונים לגבי היעילות.
באופן כללי בניית החיסוניות היא תהליך מתמשך. זה לא שאתה לא מחוסן אחרי שבועיים אחר רמת הנוגדנים הרבה יותר נמוכה ולאן יותר קשה להתמודד עם מחלה. מעבר לכך זו שאלה אינדיבידואלית לגבי איזה סיכון אתה מוכן לקחת לצורך טיול. בכל מקרה מומלץ גם להמרח נגד יתושים כי נדבקים במחלה דרך עקיצות וכמובן שהתמרחות יסודית בבוקר צהריים וערב ושינה עם כילה מורידה באופן משמעותי את שיעור ההבדקה במחלקה.
תבלה יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לדרום אמריקהאיילת01/05/2011
הייתי לפני שנתיים בהודו וקיבלתי את כל החיסונים הנדרשים, ואני נוסעת בעוד מספר חודשים לקובה. האם אני צריכה לקבל חיסונים נוספים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לדרום אמריקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור03/05/2011בעקרון לא אולם בכדי לתת תשובה מוסמכת צריך לודא אלו חיסונים קבלת בדיוק.
אני ממליצה על פניה למרפאת מטיילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)