מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הודואביה13/05/2013
לאילו חיסונים אני זקוקה לקראת הנסיעה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודו - תגובה
ד''ר מוטי גרופר13/05/2013שלום רב,
השאלה כללית מדי ולא ניתן לענות עליה.
עלייך לפנות למרפאת מטיילים במקום מגורייך, שם תוכלי לפרט לגבי חיסונים קודמים, יעדים מדוייקים וזמני הנסיעה, ולקבל יעוץ מתאים וחיסונים מתאימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירדןנופר01/05/2013
האם יש צורך בחיסונים מיוחדים אם מטיילים לירדן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירדן - תגובה
ד''ר מוטי גרופר01/05/2013אין צורך בחיסונים מיוחדים לנסיעה לירדן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי חיסונים למזרח!!תהילה צרפתי21/04/2013
אני טסה בעוד 11 ימים לחודש וחצי, שבו רוב הזמן אני אהיה בתאילנד ושבוע בקמבודיה ושבוע בלאוס.. האם אני צריכה לעשות חיסונים מיוחדים? והאם אפשר לעשות אותם במסגרת הזמן שיש לי עד שאני אטוס? תודה רבה על ההקשבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לגבי חיסונים למזרח!! - תגובה
ד''ר מוטי גרופר22/04/2013יש מספר חיסונים שכדאי לבצע. את חלקם החשוב ניתן להספיק לבצע במסגרת הזמן שנותר.
עליך לפנות למרפאת מטיילים באיזור מגוריך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזילליבי07/04/2013
אילו חיסונים מומלצים לפני הטיסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזיל - תגובה
ד''ר מוטי גרופר08/04/2013שלום רב,
החיסונים נקבעים פרטנית לפי חיסוני עבר, מסלול הנסיעה, ודיון בין הרופא למתחסן.
יש לפנות למרפאת מטיילים במקום מגוריך לטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לקדחת צהובה ותכנון הריוןנעה23/03/2013
שלום רב
קיבלתי חיסון לקדחת צהובה לפני שבוע (תכננתי לנסוע לדרום אמריקה ובסוף הנסיעה בוטלה) וללא קשר אנחנו מתכננים הריון כבר המון זמן.
לגמרי במקרה (הרופא לא טרח להגיד לי את זה בזמן החיסון) גיליתי שאסור לי להכנס להריון סמוך לנטילת החיסון משום שזה חיסון של חיידק חי-מוחלש ולא מומת. שאלתי 2 רופאים ושניהם אמרו לי שאסור להכנס להריון לפחות 6 שבועות מיום קבלת החיסון וליתר ביטחון הם ממליצים להמנע חודשיים-שלושה. בנוסף שאלתי את המרכז הטרטולוגי והם אמרו שאין שום מחקר שאומר שהחיסון הנ"ל גורם ליותר מומים/הפלות אפילו אם הוא נלקח בזמן ההריון.
אני מאד לא רוצה לעשות הפסקה בניסיונות להרות כרגע מסיבות שלא אפרט פה (אלא אם כן זה הכרחי).
1) האם אסור לי להכנס להריון בזמן הקרוב ? אם כן כמה זמן להמנע?
2) מה הסיבה שאמרו לי שאסור? חשש מהתפרצות המחלה בזמן ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לקדחת צהובה ותכנון הריון - תגובה
ד''ר מוטי גרופר24/03/2013שלום רב,
החיסון נגד קדחת צהובה הינו אכן יחודי בכך שמדובר בוירוס חי מוחלש, ולא במומת, ולכן קיים סיכון קטן לתחלואה במחלה עצמה ובאפקטים של הוירוס עצמו בהתחסנות.
לגבי הריון- קיימת אזהרה מיוחדת בכל המקרים של מתן חיסון חי מוחלש. הבטיחות של החיסון הנ"ל לא נבדקה בצורה מספקת במצבי הריון, למרות שיש עדויות חלקיות על היעדר אפקט מזיק. ההמלצה העולמית היא להימנע מהתחסנות בזמן הריון אלא אם כן אין ברירה, ולא להיכנס להריון לפחות חודש לאחר קבלת החיסון, מחשש להעברה של הוירוס לעובר עם תוצאות לא ידועות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
נעה24/03/2013תודה רבה על התגובה.
האם תוכל לייעץ לי כמה זמן להמתין? חודש זה מספיק?
האם יש דרך לדעת מבדיקות דם האם השפעת החיסון תמה? (לדוגמא אם רואים שפיתחתי נוגדנים)
אין לי בעיה לחכות חודש או כמה שצריך, אני רק רוצה להיות בטוחה שזה לא יפגע בעובר בוודאות
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר28/03/2013ההמלצה של רוב האירגונים העולמיים היא להמתין לפחות חודש. מאחר ואין מידע ודאי, אם רוצים ללכת על הבטוח ביותר כנראה שיש להמתין עד מקסימום של 3 חודשים לפי מידת הדחיפות. אם לא ניתן להמתין, סביר להניח שחודש הינו זמן סביר בכל קנה מידה.
אין דרך לדעת מבחינת בדיקות דם על העיתוי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד צהבת Bמיכל14/03/2013
אם קיבלתי בילדות, יש צורך לקבל שוב, לפני נסיעה להודו ? (בת 24)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד צהבת B - תגובה
ד''ר מוטי גרופר17/03/2013אם קיבלת את כל שלושת החיסונים בהפרשים המתאימים (חיסון שני חודש מהראשון, ושלישי חצי שנה מהראשון), החיסון יעיל למשך כל החיים, ואין צורך לחזור עליו יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה בפאפוא ניו גינימשה05/03/2013
הייתי אמור לטוס לעבוד באנגולה התחלתי לקחת כדורים נגד מלריה
ושינו לי את מקום העבודה לפאפןא ניו גיני
האיים צריך לקחת כדורים נגד מלריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תיאלנדבוני05/03/2013
איזה חיסונים נדרשים לטיסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאלנד - תגובה
ד''ר מוטי גרופר06/03/2013שלום רב,
החיסונים הנדרשים תלויים ביעדים המדוייקים, במשך הטיסה, וקיום חיסונים קודמים, וגם בהעדפות שונות של המטייל.
מאחר ולא ניתן להתייחס לכל אלה במסגרת זו, ממליץ על פנייה למרפאת מטיילים באיזור המגורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...ויקטור23/02/2013
שלום שמי ויקטור בן 25
לפני כשנתיים התחיל לי זמזום בראשי נעשה בדיקת סיטי ראש ועוד בדיקה למוח עם ג'ל כזה לשלול דברים ולדאבוני הבדיקה יצאה תקינה לאחרונה הנני סובל מכאבי ראש לא חזקים במיוחד אך מטרידים..כאבי הראש הללו מזכירים לי את כאבי הראש שהיה לי שטיפסתי על הרי ההימלאיה(טיפסתי על ההימלאיה וסבלתי מכאבי ראש חזקים יותר וחולצתי משם לאחר יומיים..) כאבי הראש שיש לי כרגע הם יותר חלשים אך לפעמים יש לי טשטוש קליל בראיה וכמו שאני אומר זמזום כזה קבוע בראש קרוב לשנתיים..
אני לא יודע כמה זה קשור אך גם יש לי הרבה בחילות וסחרחורות..
וכחצי שנה אני לא אוכל בשר אני צמחוני.
מקווה שתוכל לסייע לי בכל הבאלגן הזה אני מאוד מפחד.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה... - תגובה
ד''ר מוטי גרופר24/02/2013שלום רב,
איני רואה קשר בין תלונותיך למה שאירע בזמן הטיפוס על ההימלאיה.
נראה שעליך לפנות לנוירולוג ורופא א.א.ג (רצוי אוטונוירולוג=- רופא המומחה לבירור סחרחרות ותלונות הדומות לתלונותיך).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםבתיה21/02/2013
אני יודעת שאסור לשתות את המים בהודו אבך האם יש סכנה גם במקלחת במובן של חשיפה לזיהומים במים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים - תגובה
ד''ר מוטי גרופר24/02/2013אם לא שותים את המים במקלחת, לא נראה שיש סכנה מיוחדת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיק רפואייוראי13/02/2013
האם יש רישום איזה חיסונים עברתי התיק הרפואי או שחייבים פנקס חיסונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיק רפואי - תגובה
ד''ר מוטי גרופר17/02/2013שלום רב,
מרפאות המטיילים למיניהן אינן מקושרות ברובן לקופות החולים, ולכן במרבית המקרים אין רישום בתיק הרפואי, אלא בתיק הנשמר במרפאת המטיילים, ובפנקס חיסונים הניתן למחוסן.
חיסונים שמקבלים במסגרת קופת החולים כן נרשמים בתיק הרפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לקנקוןבר31/01/2013
שלום,
לפני שנה בעלי ואני היינו בתאילנד (בני 24) וקיבלנו חיסונים:
הוא קיבל- צהבת A טיפוס הבטן וטטנוס.
אני קיבלתי - צהבת A וטיפוס הבטן והטטנוס שלי פג עכשיו.
אנו מתכננים לסוע לקנקון במקסיקו והחופים שבסביבתו.
האם אנו צריכים לעשות השלמת חיסונים? ואם כן איזה?
אם נחליט לבקר גם בבליז או גואטמלה האם אז נצטרך לעשות חיסונים נוספים?
אשמח מאוד לתגובתך כיוון שבמרפאת המטיילים במשרד הבריאות לא נתנו לי מידע טלפוני
תודה!
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לקנקון - תגובה
ד''ר מוטי גרופר03/02/2013שלום רב,
אם לא קיבלתם שני חיסוני צהבת A יש לבצע את השני, ולחדש את הטטנוס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
בר03/02/2013תודה רבה,
האם אין צורך גם בצהבת B ?
אם זה השלמת חיסון אני עדיין צריכה לשלם על כך כחיסון רגיל?
(שהתחסנו לפני שנה במרכז למטיילים במשרד הבריאות , נרשם לנו בפנקס חיסונים השלמה ל A להגיע עוד חצי שנה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד''ר מוטי גרופר03/02/2013חיסון נגד צהבת B מומלץ כמעט לכל יעד, אך בד"כ ניתן לנסיעות ארוכות מחודש לאוכלוסיה בסיכון מאחר ויש צורך בלפחות שני חיסונים עם חודש הפרש ביניהם.
לגבי מחירים וכדו'- פורום זה אינו עוסק בכך. נא לפנות למרפאת המטיילים בה טופלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבתאנה30/01/2013
רציתי לשאול, איזה ארצות בעולם נקיות לגמרי מכלבת ואיזה נגועות יותר, חוץ מהודו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - המשך שאלהעידן21/01/2013
ומה לגבי יעילות החיסון, האלכוהול פוגע בהשתלבות של החיסון בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר21/01/2013לא ידוע על תופעה של פגיעה ביעילות חיסון במצב זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכוהול מיד אחרי חיסוןעידן21/01/2013
שלום לרופאים המומחים.
שמי עידן בן 28, היום בשעה 17:00 בערב קיבלתי חיסון צהבת בי מנה רביעית + טיפוס הבטן. מספר דקות לאחר החיסון שתיתי חצי ליטר בירה.
האם פגעתי בגופי או הורדתי את יעילות החיסון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית אלכוהול מיד אחרי חיסון - תגובה
ד''ר מוטי גרופר21/01/2013לא צפויות בעיות הקשורות לשילוב של החיסון והאלכוהול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול אחרי חיסונים לחול
גלינה11/04/2013שלום, שמי גלינה בת 23,
לפני כשנה עשיתי סדרת חיסונים למזרח (כל החיסונים הקשורים למזרח, כ10 מנות מסוגים שונים)
ובאותו היום יצאתי למסיבה ושתיתי אלכוהול כבד, וודקה. לא מעט.
היום אני טסה ליעד אחר ורציתי לדעת האם החיסונים שעשיתי נפגעו איכשהו כתוצאה משתיית האלכוהול שלי באותו היום והאם אני צריכה לבדוק את רמת הנוגדנים או לעשות חיסונים חוזרים.
אני ממש מודאגת כי בכוונתי לטוס לאיזורים נידחים לתקופה ארוכה.
תודה מראש ולילה טוב, גלינה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול אחרי חיסונים לחול - תגובה
ד''ר מוטי גרופר14/04/2013יעילות חיסונים ידועה כעלולה להיפגע בזמן מחלת חום משמעותית, או בדיכוי חיסוני.
לא נראה שהמצב המתואר עונה לקריטריונים אלה, ולכן לא נראה צורך בבדיקות חוזרות או בדאגה מיוחדת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)