מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכמה זמןטרי13/01/2013
חיסון הוא אפקטיבי? לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכמה זמן - תגובה
ד''ר מוטי גרופר14/01/2013שלום רב,
לא ניתן לענות על שאלה כה פתוחה.
קיימים חיסונים רבים, וכולם אפקטיביים, אם כי רמת האפקטיביות שונה בין אחד לשני. חלק מהחיסונים אפקטיביים לאחר מתן לזמן רב מאד, ואף לכל החיים, ואת חלקם יש צורך לחדש לאחר תקופות מוגדרות מראש.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלאריהתהל03/01/2013
הבנתי שמי שרגיש לפול לא יכול לקחת כדורים נגד מלאריה. זה נכון? כיצד ניתן להתגונן בפני המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלאריה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר06/01/2013רגישות לפול על רקע בחסר אנזים G6PD אינה מאפשרת לקחת תרופה אחת בלבד נגד מלריה, שמשמשת רק במקרים מאד ספציפיים של מלריה מסוג מסויים באנשים שכבר סיימו בד"כ טיפולים אחרים.
מרבית הסיכויים שלא יהיה צורך בתרופה זו, ויש פיתרונות גם באנשים שלא יכולים לקחת אותה.
לפרטים אודות התגוננות ממלריה יש לפנות ליעוץ במרפאת מטיילים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרוש רופאאלי להושיט יד26/12/2012
אנו עמותה שעוזרת לילדים חולי סרטן, פועלים בעיקר במחלקה האונקולוגית בתל השומר. יוצאים ב13 לינואר עד ה23 למיאמי בארה"ב וברגע האחרון נשארנו בלי רופא מלווה.
הרופא לא חייב להיות אונקולוגי מכיוון שיש לנו שתי אחיות מהמחלקה שמתלוות אלינו.
אשמח אם תוכל ליצור איתי קשר בהקדם באם זה יכול להיות רלוונטי או שאתה מכיר מישהו שיוכל להיות רלוונטי עבורו.
בתודה מראש
אלי 054-7931914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרוש רופא - תגובה
ד''ר מוטי גרופר26/12/2012לצערי איני זמין בתקופה זו. אנסה להעביר הודעתך למספר רופאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבים לטוב לארה"בסיגלית24/12/2012
שלום ד"ר
בני נפצע בתאונת דרכים ושוהה בגבס גדול ומתנייד בכסא גלגלים. אנחנו חייבים לטוס לארה"ב לחתונה של הבן השני. האם בני יוכל לטוס? האם הוא יוכל לעלות עםכסא הגלגלים לתוך המטוס? אשמח לקבל ממך כל פיסת אינפורמציה על התהליך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים לטוב לארה"ב - תגובה
ד''ר מוטי גרופר25/12/2012שלום רב,
הפורום עוסק בסוגיות של טיולים בארצות טרופיות והתמגנות מהמחלות בהן, ולא בנושאים עליהם שאלת, שאינם בתחום עיסוקי. כדאי לנסות לפנות לחברת התעופה או חברת הביטוח בשאלות אלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוסעת לברלין עם הילדה בפעם הראשונהתמר11/12/2012
הילדה בת 10, זאת פעם ראשונה שהיא נוסעת לחול
האם מומלץ להצטייד במשככי כאבים לילדים למקרה של צינון? האם בכלל מותר להוציא תרופות מהארץ? ומה לגבי להכניס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוסעת לברלין עם הילדה בפעם הראשונה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר12/12/2012שלום רב,
לא צפוייה להיות בעייה בלקיחת תרופות מהארץ.
לגבי סוג התרופות- מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה/ילדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלריה - דחוף נוסעת השבוע עם ילדיםמרב03/12/2012
שלום,
אני טסה לתאילנד בשבת הקרובה עם 3 ילדים בגילאי 10,15,18.
מתכוונים לטייל יומיים בג'ונגל באיזור צ'אנג מאי וללון לילה אחד אצל המקומיים.
האם אנחנו צריכים לקחת משהו נגד מלריה?
איזה תרופה ישנה שמתאימה גם לילדים?
תודה על תשובה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלריה - דחוף נוסעת השבוע עם ילדים - תגובה
ד''ר מוטי גרופר03/12/2012שלום רב,
לאור שהות בג'ונגל ומקומיים יש בהחלט מקום לטיפול נגד מלריה.
מומלץ טיפול מונע ע"י תרופה בשם מלרון, שילדים בגיל שציינת יכולים להיעזר בה גם כן.
לפרטים ומרשם עלייך לפנות למרפאת מטיילים במקום מגורייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רמעיין25/11/2012
רציתי לשאול אותך כיצד נקרא אקמול באנגליה והם נמכר ללא מרשם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
ד''ר מוטי גרופר26/11/2012שלום רב,
אמנם השאלה אינה בתחום עיסוקי, אך אנסה לענות בעזרת שימוש במידע הנמצא חופשי באינטרנט.
לאקמול השמות המסחריים הבאים באנגליה:
Alvedon®, Calpol®, Disprol®, Mandanol®, Medinol®, Perfalgan®, Panadol®
הוא נמכר ללא מירשם בבתי המרקחת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לריאם ונטילת מולטי-וויט מותר?מיטל14/11/2012
שלום,
אני צמחונית שויטמינים הם דבר החשוב לליבה..
חזרתי מטיול במזרח אפריקה ואני עדיין תחת לריאם (טיפול נוגד מלריה). האם אני יכולה לקחת את המולטי וויטמין שלי כשאני עדיין תחת השפעת הלריאם או שזה נוגד אחד את השני באיזשהו אופן?
אשמח למענה בהקדם.
תודה רבה!
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריאם ונטילת מולטי-וויט מותר? - תגובה
ד''ר מוטי גרופר14/11/2012לא ידוע על בעייתיות בשילוב שאת מציגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטוראושרית12/11/2012
בשנה שעברה נסעתי לתאילנד ועברתי כמובן את כל החיסונים
בעוד חודש אני נוסעת לסין האם אני צריכה להתחסן שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דוקטור - תגובה
ד''ר מוטי גרופר13/11/2012אם לא קיבלת את החיסון השני של צהבת A יש לבצעו.
בנוס, לסין יש המלצה של משרד הבריואת להתחסן בפוליו פעם אחת לאחר גיל 18.
אם הנסיעה היא מעל חודש יתכן ויש צורך בחיסונים נוספים, ואז ממליץ שתיפני למרפאת מטיילים במקום מגורייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לקנקוןדנה03/11/2012
שלום רב,
באוקטובר שנה שעברה טסתי לתאילנד ועשיתי את כל החיסונים הדרושים (כולל חיסון לצהבת B, חצי שנה אחרי, כדי שהחיסון יהיה קבוע).
בעוד חודש אני רוצה לנסוע לקנקון, במקסיקו (ולעיירות נופש שלידה).
האם אני צריכה לחזור על חיסונים או שהחיסונים שעשיתי לפני שנה וחודשיים יהיו תקפים גם בנסיעה הזאת?
בנוסף-אני בחודש שני להריון, כך שלא בטוחה אם מותר לי בכלל לעשות חיסונים חדשים.
אודה מאוד לתשובה דחופה!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לקנקון - תגובה
ד''ר מוטי גרופר04/11/2012בד"כ לא מומלץ להתחסן בזמן הריון התחלתי, מאחר ואין מידע חד משמעי לגבי חלק מהחיסונים, אם כי סביר להניח שברב המקרים לא יקרה דבר, וההמלצה הינה כןלהתחסן במרביתם אם הרווח בהתחסנות עולה על הסיכון.
לאור מה שתיארת, לא נראה שאת צריכה חיסונים נוספים, בעיקר אם קיבלת גם את החיסון השני (השלמה) של צהבת מסוג A.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי השלמה של חיסון לצהבת B
דנה04/11/2012קיבלתי השלמה של חיסון לצהבת B.
האם זה אותו הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי השלמה של חיסון לצהבת B - תגובה
ד''ר מוטי גרופר05/11/2012החיסון נגד צהבת A ו-B שונה לחלוטין.
בד"כ משלימים את שניהם יחדיו בלוח הזמנים שתיארת.
במידה ולא קיבלת את ההשלמה הנ"ל, ממליץ שתפני ליעוץ מסודר במרפאת מטיילים באיזור מגורייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לתיאלנדדליה25/10/2012
אנחנו נוסעים בטיול מאורגן לתיאלנד לשבועיים . האם מספיק להתחסן בצהבת A ,טיפוס הבטן וטטנוס. הנסיעה ב-19/11/12 וקבעו לי תור למרפאת מטיליים ב-4/11/12 ויש לי מרשם מהרופאה לחיסונים אלו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לתיאלנד - תגובה
ד''ר מוטי גרופר25/10/2012בהחלט מספיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחסנתי לפני דרום אמריקה. טס למזרח.נדב24/10/2012
שלום, התחסנתי לפני שנתיים בכל החיסונים שצריך כשטסים לדרום אמריקה (בוליביה, פרו, אקוודור, ארגנטינה, צ'ילה).
אני טס עוד חודש וחצי לניו זילנד ולכמה יעדים במזרח כנראה מונגוליה, פיליפינים, סין, ויאטנם, נפאל. אפשרות גם לפאפא ניו גיני.
האם אני צריך להתחסן שוב? או שיש חיסונים נוספים שצריך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחסנתי לפני דרום אמריקה. טס למזרח. - תגובה
ד''ר מוטי גרופר25/10/2012נדב שלום,
לפי תיאור מסלול הנסיעה יש סיכוי גבוה שאתה צריך חיסונים נוספים ו/או השלמת אלה שקיבלת כבר בעבר.
פנה למרפאת מטיילים באיזור מגוריך ליעוץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נדב26/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3ליאור18/10/2012
האם בטוח ליטול אומגה 3 בצרפת מבחינת חשש למתכות כבדות וכספית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
ד''ר מוטי גרופר18/10/2012שלום רב,
השאלה אינה בתחום עיסוקי של המחלות הזיהומיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמעתי שמי שיש מחסור ב G6PDעדי17/10/2012
אסור לקחת כדורים למלריה? זה נכון? איך מתגוננים?
לחבר שלי יש ואנחנו רוצים לטוס להודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמעתי שמי שיש מחסור ב G6PD - תגובה
ד''ר מוטי גרופר18/10/2012עדי שלום,
מבחינת הטיפולים האפשריים שקיימים למניעה וטיפול במלריה בארץ יש רק תרופה אחת שאסורה לחסרי G6PD, ונראית פרימקווין. נדיר מאד שיש צורך בלקיחה שלה, ולהודו מאד לא סביר להזדקק לה. בכל מקרה יש אופציות נוספות ואין כל בעייה לקחת אותן במידת הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנית תרופות ללא מרשם בחו"למ09/10/2012
שלום ד"ר
אנחנו נוסעים בקרוב לחודשיים בחול"ל וחשוב לנו לדעת האם בחול ישנן תרופות בסיסיות שנמכרות ללא מרשם כמו פה?
האם משככי כאבים נקראים באותו שם כמו פה? אם אומר או אחפש אקמול נגיד יבינו אותי?
מודים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנית תרופות ללא מרשם בחו"ל - תגובה
ד''ר מוטי גרופר10/10/2012שלום רב,
השאלה הינה כללית מאד, מאחר ובכל מדינה יש תרופות אחרות ומגוונות, ובכל מדינה יש חוקים אחרים לגבי מה נמכר ללא מרשם.
מליץ שתתציידו במרשמים באנגלית מהרופא המטפל הכוללים תרופות נפוצות שאתם עלולים להזדקק להם. חשוב שבמרשם יופיעו התרופות בשם בסיסי ולא מסחרי, כך שכל בית מרקחת בעולם יוכל לזהות אותן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)