מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן ופריחהאילה20/04/2011
שלום רב,
אני בת 31.בריאה בד"כ.
היו לי מספר מקרים לעתים בטיול בארצות עולם שלישי ולעיתים גם בארץ, בהם אני סובלת מכאב בטן חזק (באזור הקיבה), בחילות, לפעמים הקאה, גיהוקים בטעם חזק ונוראי של ביצה רקובה, שלשולים, וכל זה מלווה בפריחה בעור, בעיקר באמות ובאזור המפשעה, וגירוד המורגש בעיקר בפנים, לשון, קרקפת כפות ידיים צוואר ובאזורי הפריחה.
התופעות עוברות בד"כ לאחר מספר שעות (כחצי יממה) ללא כל טיפול.
בעבר עשיתי בדיקות לאלרגיה ולא מצאו דבר.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצאת מענה??
אסף16/09/2012שלום אילה,
רציתי לדעת אם מצאת תשובה לבעיה שמטרידה אותך מכיוון שגם אני סובל מאותם תסמינים כבר שנתיים בהתפרצויות חוזרות מדי פעם.
אשמח לשמוע תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן ופריחה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר16/09/2012אנא ראי תשובת ד"ר מאור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן ופריחה - תגובה
ד``ר יסמין מאור03/05/2011יש צורך בפרטים נוספים בכדי לחוות דעה - קבעי תור לזיהומולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דנגייעל19/04/2011
בעקבות חשד (לא בטוח) לעקיצה ע"י דנגי בתאילנד (קצת חום, תפרחת בגפיים וחולשה כללית) ועקב נסיעה קרובה להודו...
האם כדאי לבצע בדיקת נוגדנים לדנגי ?
היכן ואיך מבצעים זאת ? איך נקראת הבדיקה? ומה משמעות התוצאה שלה...
האם משמעות ההידבקות בדנגי אומרת אי נסיעה למזרח ???
הרי אין אפשרות 100% להתמגנות מעקיצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנגי - תגובה
ד``ר יסמין מאור03/05/2011למרות שעל פי הספרות יש חשש למחלה קשה יותר בהדבקה חוזרת של דנגי לא מקובל לבצע בדיקות השוללות את המחלה אלא להמליץ על מניעה של עקיצות. זה עניין אישי איזה סיכון את מוכנה לקחת לצורך טיול. ניתן לבצע בדיקה סרולוגית לדנגי במעבדה הוירולוגית בתל השומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לאפריקהעדנה17/04/2011
הייתי בהודו לפני כשנה וקיבלתי חיסונים בהתאם. האם לצורך נסיעה לאפריקה עלי לקבל חיסונים נוספים?
המון תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לאפריקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/04/2011בעיקרון לא אולם כדאי לבדוק שאכן קבלת כל מה שנדרש. אפריקה היא מדינה גדולה ויש חיסונים שונים שיש לקחת לאזורים שונים. כמו כן חשוב לודא שאת לא זקוקה לטיפול מניעתי למלריה. אני ממליצה על פניה למרפאת מטיילים.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת...שרון01/04/2011
בתור אחת שמטיילת עם בן זוגה לא מעט בעולם (בעיקר טרקים), אשמח לדעת אילו מוצרים מומלצים למטיילים... ז"א, איזה משחות ודאודורנטים למשל מומלץ לקחת איתנו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לדעת... - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/04/2011אין לכך תשובה ספציפית. תלוי לאיפה נוסעים. אין המלצה לדאודורנט או מוצרים קוסמטיים מיוחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודומיכל20/03/2011
לפני כשנה וחצי לפני נסיעה לתאילנד חוסנתי נגד טיפוס הבטן צהבת וטטנוס.
אם אני מעוניינת לנסוע למשך כ 10 ימים עד שבועיים להודו, האם עליי להתחסן בצורה כלשהי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודו - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד29/03/2011החיסונים שקיבלת לפני הנסיעה הקודמת מספקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לברזילשני שושן13/03/2011
אני ובעלי מעוניינים לטוס לירח דבש בברזיל ואני בהריון שבוע תשיעי הטיה משוערת בפסח הקרוב
רציתי לדעת איזה חיסונים צריכים לעשות?
ואם אני יכולה לעשות אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לברזיל - תגובה
ד``ר יסמין מאור19/03/2011החיסונים תלויים במסלול הטיול שלך בברזיל.
חלק מהחיסונים לא ניתן לקחת בהריון - הבעיה העיקרית היא עם החיסון לקדחת צהובה שנדרש לאזורים מסויימים בברזיל ולא מומלץ ללקיחה בהריון.
אני ממליצה לפנות למרפאת מטיילים ולקבל יעוץ מסודר בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח למענהאביהו09/03/2011
שלום רב. אני אמא לילדה בת 21 לאחר צבא שמעוניינת לנסוע למזרח. השאלה שלי היא אם חס וחלילה קורה משהו איך אפשר לדעת?! יש ארגונים שעובדים עם ישראל? אפשר לדבר עם השגרירות שבאותה מדינה? אני ממש בלחץ. אשמח למענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011ניתן להיות בקשר עם מרפאות מטיילים - איפה שמקבלים את החיסונים וההדרכה לפני היציאה לדרך והם יודעים להפנות למרפאות הרלוונטיות בארצות השונות.
אני ממליצה על מרפאת המטילים בתל השומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודואביהו07/03/2011
שלום. אני נוסע בקרוב להודו ועשיתי את כל החיסונים הנדרשים. העניין הוא שאני פוחד שאהיה חולה שם בכל מקרה. השאלה שלי היא אם יש להם מתקנים רפואיים ראויים או שלא ממש כדאי להסתמך על זה ועדיף להביא תרופות מהבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודו - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/03/2011כדאי לצאת מצוייד בתרופות בסיסיות.
יש גם בתי חולים ומרפאות שמשרתות תיירים בהודו וניתן להעזר גם בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה מצהבתמשה23/02/2011
שלום, מהן הדרכים שבהן אפשר להידבק בצהבת, והאם חיסון שולל כל אופציה להידבקות?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה מצהבת - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד28/02/2011בצהבת נגיפית מסוג A נדבקים דרך מזון מזוהם, דרך שירותים שאינם נקיים וכו'
בצהבת נגיפית מסוג B או C נדבקים בד"כ במגע של דם עם דם ולא דרך מזון. לצהבות A ו- B יש חיסון ואז לאחר קבלת החיסון רוב האנשים מפתחים נוגדנים. במקרה זה חשיפה לנגיפים אלה לא תביא למחלה (הגוף יחסל הנגיף). לצהבת C אין חיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לקמבודיה ותאילנדשרה17/02/2011
אני מתכוננת לטייל במזרח (בחודש מרץ) לתקופה של עד חודש ימים ( שבוע בקמבודיה ,שבוע בצפון תאילנד ועד שבועיים באיים) האם אני זקוקוה בנוסף לחיסוני השגרה גם לחיסון נגד קדחת המוח היפנית? בתודה שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לקמבודיה ותאילנד - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד28/02/2011בדרך כלל מומלץ להתחסן רק אם שוהים באזור אנדמי למעלה מ-30 יום. יש יותר סיכון לתחלואה כאשר נמצאים באזורים כפריים, בתקופת הגשמים. בכל מקרה המחלה מועברת בעקיצות וניתן להוריד את שיעור ההדבקה כאשר מתמרחים היטב נגד יתושים ומשתמשים בכילות בלילה.
ההתלבטות נגד החיסון נובעת מכך ששיעור התחלואה במטיילים נמוך ולחיסון יש גם תופעות לואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לרופאות היקרותאוהד16/02/2011
שלום לכן..
אני טס לתאילנד ועתיד לבקר בלאוס, נפאל והודו. לקחתי החלטה לא להתחסן את סדרת החיסונים השגרתית- מדובר במעל שישה חיסונים- מתוך ידיעה מודעת שהמעשה יפגע לי במערכת החיסונית.
עם זאת מספר שאלות
1. בצבא בשנת 2005 עברתי חיסונים לצהבת A. B וטטנוס במסגרת קורס חובשים- לכמה זמן החיסון אפקטיבי?
2. האם יש חיסון ספיציפי שהייתן בכנות שלמה ממליצות לצרוך מתוך ידיעה שהנוגדן אפקטיבי ורמת הסיכון גבוהה?
3. מצויין שהכניסה לנפאל מחייבת חיסונים. משמע? מי שלא חוסן מגורש בשדה תעופה? איך זה עובד?
אני מודה לכם מקרב לב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות לרופאות היקרות - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/02/2011חבל מאד לא להתחסן! הנזק במחלות עולה בהרבה על החיסונים שנחשבים לחשובים.
חלק מהמחלות אליהן מתחסנים מסכנות חיים.
הפטיטיס B - במידה וקבלת 3 זריקות ופתחת נוגדנים אמור להספיק.
טטנוס יש לחדש כל 10 שנים.
הפטיטיס A - במידה וקבלת 2 זריקות אתה אמור להיות מחוסן.
לגבי הצורך בחיסונים אחרים - חשוב כי שגרת החיסונים תהיה בתוקף ומעבר לכך זה תלוי במסלול המדוייק ובעונה.
בהודו מומלץ להתחסן נגד טיפואיד.
אני ממליצה לפנות למרפאת מטיילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאני14/02/2011
שלום רב, אני נוסע עוד כחודשיים להודו וברור לי שעליי לעבור סדרת בדיקות לפני הנסיעה.
אני G6PD ורציתי לדעת אם יש איזושהי זריקה שאסור לי לקבל.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר יסמין מאור16/02/2011מבחינת החיסונים אתה יכול לקבל את כל מה שנדרש.
לעיתים יש בעיה עם תרופות מסויימות.
מומלץ לפנות למרפאת מטיילים בכדי לקבל יעוץ ספיצפי בהתאם לטיול אותו אתה מתכנן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה להודואיילת03/02/2011
שלום לכם,
הייתי בהודו לפני שנה ואני מעוניינת לנסוע שוב (כי חיים זה משהו שחשובלהנות ממנו), האם יש חיסונים שאני צריכה לקחת למרות שכבר חוסנתי?
תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה להודו - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/02/2011צריך לראות בדיוק מה קבלת פעם קודמת ולאן בדיוק את מתכננת לנסוע בהודו. אני ממליצה כי תפני למרפאת מטילים הקרובה לאזור מגוריך.
תעשי חיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפריקה שאלה קצת לא שגרתיתאלי25/01/2011
שלום רציתי לשאול האם יש צורך בחיסון לדלקת קרום המח לפני נסיעה למרכז אפריקה
ושאלה שניה האם יש איזשהו סיכון אם אדם מקבל Yellow Fever פעמיים בתקופת זמן קצרה
כמו למשל 2 מנות בשבוע האם יש סיכון בכך ?!
אשמח לקבל תשובה מקצועית תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפריקה שאלה קצת לא שגרתית - תגובה
ד``ר יסמין מאור31/01/2011רצוי להתחסן לדלקת קרום המח לפני נסיעה למרכז אפריקה במיוחד בזמן שיש שם התפרצויות.
לגבי Yellow Fever - קיימים סיכונים בחיסון בלי שר לתדירות מתן המנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן רועדתliraz23/01/2011
אני מטיילת כבר חודשיים במזרח (לאוס,ויאטנם,קמבודיה ותיאלנד), לפני כמעט שבועיים סיימתי לקחת אנטיביוטיקה בגלל עיוותים ושילשולים אשר התמשכו לי במשך כמעט חודש ואחרי בדיקת דם (שהייתה תקינה) ובדיקת צואה, גילו לי חיידקים בבטן. אחרי שסיימתי את הטיפול הלכתי לעשות שנית בדיקות והרופא קבע שהכל תקין.
למרות תשובת הרופא אני מרגישה שאני עדיין לא במיטבי - משום מה הבטן שלי סוג של רועדת כל הזמן(ממש בקטנה למעלה ולמטה, מהר - אין שום קשר לנשימה) ויש לי לחץ טיפה בצד ימין של הבטן התחתונה (לפני כמעט מחצי שנה עברתי ניתוח התוספתן).
רציתי להתייעץ איתך אם אתה חושב שזה משהו דחוף או שמע זה משהו שיעבור עם הזמן (הרופא שנתן לי את התשובה שהכל תקין המליץ לי בינתיים לא לאכול פירות וירקות, הבטן עדיין רגישה והיציאה עדיין טיפה רכה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן רועדת - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/01/2011בטן רועדת - לא נראה לי כי זה מלמד על מחלה כלשהיא בתנאי שאין סימנים על גבי העור.
לאחר מחלה שלשולית לוקח לעיתים זמן עד שהיציאות חוזרות לתבנית שהיתה קודם למחלה. כמו כן יתכן כי גם נדבקת בתולעים.
במידה וכאבי בטן/שלשולים ממשיכים - יש לפנות שוב ליעוץ רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)