מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כישורים קוגניטייביםמילה18/09/2011
האם הגעה לגיל 75 מביאה איתה בהכרח ירידה בכישורים קוגניטיביים (כישור ניתוח, אוצר מילים) ללא קשר למחלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים קוגניטייבים - תגובה
ד''ר יבגני מירושניק19/09/2011שלום, מילה.
קודם כל ברפואה אף פעם אין "בהכרח". ניתן להגיע לגיל מכובד ביותר עם ראש צלול, אך גיל מהווה גורם סכון להתפתחות מגוון של בעיות זיכרון.
בעיית הזיכרון הראשונה המוכרת הינה "הפרעת זיכרון הקשורה לגיל". לפעמים קורה שאנחנו רואים סרט בו מככב שחקן מפורסם שתמיד ידענו מי הוא ואיך קוראים לו וכעת אנחנו לא מצליחים להזכר בשמו באופן מידי. לוקח לנו מספר דקות, עד שאנו נזכרים.
הפרעה זו, יתכן ונגרמת עקב ירידה במהירות ההולכה העצבית ככל שאנו מתבגרים. ברוב המקרים ההפרעת הזיכרון הנ"ל אינה גורמת לירידה בתפקוד.
בעיית הזיכרון יותר משמעותית היא דמנציה עקב מחלת ע"ש אלצהיימר. להפרעת הזיכרון מתלווה גם גם ירידה בתפקוד.
הייתי ממליץ לך, להגיע עם אותו אדם להערכה ולאיבחון מדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישורים קוגניטייבים - תגובה
ד``ר מאיר בראל19/09/2011ירידה קוגניטיבית בזקנים
עם העלייה בגיל, עולה הסיכון לירידה שכלית, המתבטאת בעיקר באיטיות מחשבתית, עיבוד נתונים וקושי בדליית אינפורמציה.
הצורה השכיחה והיותר קלה היא ירידה בזכרון ובביצועים בהשוואה לצעירים. צורה זו לרב סטטית לאורך זמן ורק אחוז מאוד קטן, פחות מאחד בשנה, מדרדר לירידה הקוגניטיבית היותר קשה לדמנציה. אחוז יותר גבוה מדרדר לצורה פחות קשה, ללא פגיעה בתפקוד היומיומי הבסיסי-לשמירה על היגינה אישית והזנה-פגיעה קוגניטיבית זעירה-פק"ז. רב מקרי הפק"ז יציבים, אך כ10% בשנה מדרדרים-עם פגיעה בתפקודים היומיומיים הבסיסיים, מה שהופך אותם לדמנטים.
גורמי סיכון: גיל, תורשה, בערות, מחלות כסוכרת, אי ספיקה מערכתית(לב, נשימה, כליות, כבד), שימוש בתרופות, בפרט סדטיביות ואנטיכולינרגיות, שבץ מוחי וגורמי הסיכון-וסקולרים-יתר לחץ דם, השמנה, יתר שומני דם.
גורמים מגינים: תזונה בריאה ומאוזנת, השכלה, פעילות פיסית ואינטלקטואלית-מאתגרת ולא אוטומטית-לימוד נושאים חדשים, משחקים. איתור וטיפול בגורמי סיכון כנ"ל.
לשאלתך, גיל הוא גורם סיכון, דהיינו שהסיכון ללקות בירידה קוגניטיבית עולה עם הגיל.
מבחינה מספרית כ-40% מבני ה70+ לוקים בצורה הקלה של ירידה בזכרון ואיטיות בעיבוד נתונים. בפק"ז לוקים כ10% מבני ה-65+ ובדמנציה לוקים בין 2 ל5%, תלוי לפי הגדרות, עבודות וסוגי אוכלוסיות שנבדקו. כך שעדיין כמחצית אוכלוסיית הזקנים בני 70+ שמורים קוגניטיבית אף ללא הפגיעה היותר קלה של ירידה בזכרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוסר שקט וחוסר שינה בלילה למבוגרת דמנטית
אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?
תרופת ריספרידון והתאמה לאישה לא תוקפנית
טיפול תרופתי בדמנציה- בירור
אוסטאופורוזיס ותופעות לוואי בגיל מבוגר
צוואת קשיש ודור ההמשך
המלצה לדפיברילטור לשימוש בבית
האם שייך ללב או רעיון אחר
אספירציות ודלקות ריאה חוזרות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)

