מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גורר רגלאיליה26/09/2011
שלום לכם רופאים נכבדים.
אני בן 62 ולאחרונה נתקלתי בתופעה מוזרה: בבקרים כשאני קם יש לי תחושה משונה ברגל ימין וקצת קשה לי ללכת כרגיל. יוצא שאני 'מעט' גורר את הרגל. היא לא כואבת לי, אבל אני חש תחושת נימול עמומה. יש לציין שבמהלך היום זה עובר.
במה מדובר? האם זו נחשבת לבעיה מוכרת? כיצד מטפלים בזה?
בתודה, איליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורר רגל - תגובה
ד''ר יבגני מירושניק26/09/2011איליה, שלום.
לפי תיאור שלך, נשמע שמדובר בבעיה שמקורה בעמוד השדרה המותני. קרוב לוודאי קיים לחץ על שורשי עצבים ובמהלך יום הוא חולף בהדרגה. אבל אני לא ממליץ להסתמך על יעוץ וירטואלי. כדאי מאוד לגשת לרופא משפחה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגורר רגל - תגובה
ד``ר מאיר בראל29/09/2011נימולים וגרירת רגליים
נימולים ופגיעה בתנועה, נגרמים על ידי פגיעה עצבית, אם על ידי לחץ ישיר על העצב, ירידה באספקת דם מקומית ואם על ידי רעילות מתרופות מסויימות, בפרט נוגדי התכווצויות וכמותרפותיות, אלכוהול, רעלים(עופרת), הפרעה בחילוף חומרים כמו בסוכרת, תת תריסיות וחסר בויטמינים בפרט מקבוצת B.
הסיבה השכיחה ביותר לנימולים וגרירת רגליים היא כתוצאה מלחץ על העצבים או כלי הדם כתוצאה מהתמדה בתנוחה מסויימת כמו הצלבת רגליים או ישיבה מזרחית וכן עמידה וישיבה ממושכות בתנוחות מסויימות שחולפים זמן קצר לאחר שינוי התנוחה. לחץ על שורשי העצבים בנקודת מוצאם מעמוד השדרה המותני, אם על ידי בלט או פריצת דיסק, היצרות תעלת עמוד השדרה על ידי בליטות גרמיות ואם על ידי צניחת חוליות לרב קדמית בעמוד שדרה מותני תחתון כתוצאה משינויים ניווניים התלויים בגיל. סיבות נוספות פחות שכיחות, מרכזיות-פגיעה במערכת העצבים המרכזית במקרים של שבץ מוחי, או טרשת נפוצה והיקפיות , חסימת כלי דם ברגליים, זיהומים בחוט ובעמוד השידרה ותופעת לוואי של גידולים סרטניים במקומות אחרים.
גם אם הסיבה היותר שכיחה לנימולים וגרירת רגליים היא גרמית-אורתופדית, יש להתחיל ואם אפשר גם לסיים בברור נוירולוגי אצל רופא עצבים, הואיל והטיפול האורתופדי הייחודי הוא התערבות כירורגית מז'ורית שצריך לדחות אותה ככל האפשר. הבדיקה היותר פרודוקטיבית היא טומוגרפיה(בהיותה יותר זמינה מהדמייה מגנטית שהיא יותר מדוייקת) של עמוד שדרה תחתון. במקרים של בעיה אורתופדית(סיאטיקה-נשית) הנימולים לרב מלווים בכאב מותני שמקרין לרגל.
במידה ואכן הבעיה אורתופדית, מומלץ לשלב הטיפול התרופתי בפיסיותרפי ופיסיקלי ולדחות את ההתערבות הכירורגית, כאמור, ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוסר שקט וחוסר שינה בלילה למבוגרת דמנטית
אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?
תרופת ריספרידון והתאמה לאישה לא תוקפנית
טיפול תרופתי בדמנציה- בירור
אוסטאופורוזיס ותופעות לוואי בגיל מבוגר
צוואת קשיש ודור ההמשך
המלצה לדפיברילטור לשימוש בבית
האם שייך ללב או רעיון אחר
אספירציות ודלקות ריאה חוזרות
ערוץ הבריאות
.jpg)