מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית זכרון?מירה08/02/2012
שלום רב
אמא שלי בת 80. מקבלת קומדין כבר הרבה שנים בגלל בעיות קרישה ומקבלת עוד תרופות של לחץ דם , סימוביל , לקיבה, ללב ועוד.
בעבר היה לה סרטן רירית הרחם וקיבלה טיפולי כימותרפיה והקרנות. כיום הכל בסדר ברוך השם.
מאז שאבי נפטר לפני שנתיים היא סובלת מדכאון . ניסינו לתת לה ציפרלקס אבל לא הגיבה טוב ואפילו הגיעה לאשפוז. כרגע ללא טיפול תרופתי כל שהוא.
היא סובלת מכאבים כרוניים בבטן ובגב שנובעים מבעיות עמוד שדרה ופריצות דיסק שכרגע לא מנתחים ומקבלת פעמים ביום 6 צ"ל של אוקסיקוד ולשינה מקבלת בונדורמין.
היא לא ישנה טוב במהלך הלילות בגלל הכאבים.
היר רגישה להרבה מאוד תרופות הכוללות אקמול, אופטלגין, אספירין ועוד (גם G6PD)
בזמן האחרון לאחר שינה עמוקה במהלך היום בלבד ובמיוחד כשמעירים אותה משינה כזו היא מרגישה מבולבלת, לא מאופסת ולא זוכרת שמדברים איתה.
לפעמים היא יכולה לשאול את אותה השאלה 2-4 פעמים ולאחר מכן כבר זוכרת את התשובה.
מעבר לכך הזכרון שלה מצויין והיא זוכרת דברים מהעבר שאפילו אני לא זוכרת. מדברת לעניין.
במסגרת תאונת דרכים שעברה ביולי היא גם עברה CT ראש ללא ממצא חריג.
מאחר ואבא שלי היה דימנטי עד יום מותו אני פוחדת שמא גם היא מתחילה תהליך כזה.
איך מאבחנים? והאם ניתן למנוע מחלה כגון זו .
איך אפשר לשפר את הזכרון ולחדד אותו?
האם לשכנע אותה ללמוד שפות? לשחק במשחקים? אם כן איזה משחקים?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית זכרון? - תגובה
ד``ר מאיר בראל08/02/2012לאימך שתי סיבות עיקריות לירידה בזכרון, דכאון לא מטופל ותרופות שינה ונרקוטיות שהיא מקבלת. טיפול בדכאון וגיוון הטיפול נוגד הכאבים עם תרופות אחרות לא נרקוטיות וכן שילוב אמצעים פיסיקלים נגד כאבים כגלים על קוליים יכולים לשפר את זיכרונה.
אמצעים נוספים בהמשך לשיפור ושימור הזכרון לאחר שמצבה הרפואי הכללי ישתפר הם תזונה נכונה, פעילות גופנית ואינטלקטואלית אתגרית כלימוד שפות ופעילויות חדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר ושאלת המשך
מירה09/02/2012תודה רבה
אני יותר רגועה (בגלל הפחד שלי מדימנציה).
למי כדאי לפנות?
היא מטופל במחלקת כאבים בבית חולים ושם רק נותנים לה זריקות תחת שיקוף ואת האוקסיקוד.
האם יש בקופת חולים כללית מישהו שיכול לעזור?
אפילו פרטי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר ושאלת המשך - תגובה
ד``ר מאיר בראל09/02/2012יש להתחיל במחלקה בה היא נמצאת, להסב את תשומת ליבם של הרופאים המטפלים בה לבעיית הזכרון ולבקש מהם לשלב תרופות עם השפעה מקומית ואמצעים פיסיקלים. לחלופין במדה ולא תהיה היענות נתן לקבל חוות דעת שניה ממרכז אחר.
כן יש לפנות לפסיכוגריאטר לשם טיול בדכאון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוסר שקט וחוסר שינה בלילה למבוגרת דמנטית
אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?
תרופת ריספרידון והתאמה לאישה לא תוקפנית
טיפול תרופתי בדמנציה- בירור
אוסטאופורוזיס ותופעות לוואי בגיל מבוגר
צוואת קשיש ודור ההמשך
המלצה לדפיברילטור לשימוש בבית
האם שייך ללב או רעיון אחר
אספירציות ודלקות ריאה חוזרות
ערוץ הבריאות
.jpg)