נדודי שינה אצל אבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נדודי שינה אצל אבי
    ויקי
    16/05/2012

שלום רב,
    אבי בן 73 ולאחרונה התחילו אצלו נדודי שינה, הוא מתקשה להרדם עד מאוחר וישן בעיקר ביום וגם זה לא להרבה, הוא נראה עייף ואני בטוחה שזה לא ממש טוב בשבילו, מה כדאי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה אצל אבי

הוספת תגובה

• נדודי שינה אצל אבי - תגובה

ד``ר מאיר בראל
    17/05/2012

אינסומניה

תופעת הבעייה בהירדמות והמשך שינה רגועה ומתמשכת במשך כל הלילה היא שכיחה בכלל האוכלוסיה ועולה עם הגיל.
    יש לבצע איבחון מלא, גופני, נפשי וקוגניטיבי ולטפל בהתאם לבעייה.
    במדה והבעייה אכן "ראשונית" דהיינו לא משנית לבעיות שאוזכרו לעיל נתן לנסות כדורי שינה מהקלים יותר כמו נוקטורנו וכלה בתרופות פסיכיאטריות עם השפעה סדטיבית-מרדימה.
    על מנת להבטיח שינה תקינה חשוב להקפיד על סדר יום מלא מסודר ומגוון. כי אם המטופל בילה את רוב זמנו במשך היום בשינה גם אם בנימנומים לפרקים, הצורך בשינה בלילה פוחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה אצל אבי

ויקי
    20/05/2012

כן אני מבינה, הוא לא מעביר את היום בשינה, לא באופן קבוע לפחות
    אני אגיד לו ללכת לרופא לבקש את הבדיקות שאמרת, זה משהו מסובך? כתבת על כדורי שינה קלים, אני מכירה את טונייט ואני יודעת שזה לא ממכר, הוא יכול לקחת את זה בתקופה הקרובה עד הבדיקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה אצל אבי - תגובה

ד``ר מאיר בראל
    20/05/2012

טונייט היא תרופת שינה קלה מקבוצת האנטיהיסטמינים(נוגדי אלרגיה). תרופות יותר מקובלות ויותר יחודיות לשינה הן נוקטורנו וסטילנוקס. הוא יכול לנסות אותן תחת השגחה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ויקי
    22/05/2012

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקיצות

שני
    11/09/2012

שלום רב
    אני בת 22 וכבר חודש סובלת מחרדה שבין היתר גורמת לי לקום מוקדם ואז קשה לי שוב להירדם ואני עייפה בהמשך היום.
    אני כבר מטופלת בפבוקסיל ובקלונקס אבל מבחינת השינה זה לא עוזר.
    האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות בשביל לחזור לישון נורמלי?
    והאם יש תחליף טבעי ובריא יותר במקום קלונקס? משהו שעוזר לטווח ארוך?
    אשמח לתשובה מהירה,תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקיצות - תגובה

ד``ר מאיר בראל
    15/09/2012

להזכירך שהמקרה שלך הוא פסיכיאטרי ולא פסיכוגריאטרי, כך שיותר נכון להתייעץ עם פסיכיאטר בפורום פסיכיאטרי. בכל אופן נראה שהיקיצה קשורה במצב הנפשי ויש לחזור לפסיכיאטר על מנת לטפל בבעייה בכללותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו