התחלה של שיכחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלה של שיכחה
    לילך ל.
    01/07/2012

שלום,
    אמא שלי סובלת מזה מספר חודשים מבעיית זיכרון שמתבטאת בכך שהיא שואלת דברים שוב,שוכחת שענו לה על משהו ששאלה כבר,שוכחת שלפני דקה לקחה את הכדורים שנוטלת נגד לחץ דם וכולסטרול (לכן אבא שלי שיהיה בריא מחזיק אצלו את התרופות ונותן לה כל יום מה שצריך),שוכחת שקנו לה משהו וחושבת שאין לה.לא זוכרת ימים.
    לא בודקת בזמן מה שחסר וכך בדקה ה99 מגלה שאין לה מה שצריכה בבית.
    הייתי איתה אצל פסיכוגריאטר לפני כ5 חודשים שערך לה מבחן קצר וראה שיש בעיה של זיכרון אם כי לא קבע שזו ממש חמורה,הוא כן המליץ שהיא תיטול כדורים שעשויים לשפר את המצב ולהאט הידרדרות הבעיה היא שהיא מתכחשת לבעיה שלה,טוענת שהכל בסדר איתה ושהזיכרון שלה בסדר גמור ושאינה מתכוונת ליטול שום כדור.
    גם לביקורת אצל הפסיכוגריאטר לפני חודש סירבה ללכת בטענה שאינה צריכה את זה ושהיא בסדר ואנחנו לא שאנו טוענים כלפיה את מה שטוענים.
    מה אפשר לעשות?
    קשה נורא לפעמים לשוחח איתה אני מרגישה שיש שיחות שאמורות להיות עם תשובה קצרה ועניינית לדברים והשיחות נגררות לויכוח ע"י זה שהיא עונה משהו שלא קשור או תשובה
    שגוררת שוב תגובה מצידי להנחות ולתקן אותה ובקיצור מעייפת נורא.
    מה ניתן לעשות והאם ניתן בכלל לשכנע אותה ואם כן איך לטפל בעצמה ולהבין שיש לה בעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלה של שיכחה

הוספת תגובה

• התחלה של שיכחה - תגובה

ד``ר מאיר בראל
    02/07/2012

טיפול בהתחלה של דמנציה

אכן הבעיה של טיפול בחולים שמתכחשים לבעייתם היא קשה בפרט בבעיות קוגניטיביות ונפשיות. נראה שאכן מדובר בהתחלה של דמנציה. אם לא מצליחים לשכנע אותה שיש לה בעיה שדורשת טיפול, אין טעם להיכנס לויכוחים והתנצחויות. אפשר להגיד שהטיפול הוא לבעיות רפואיות כלליות ולחיזוק. לתת טיפול ארגעתי בזריקות ארוכות טווח שיכולות לשכך את התנגדותה ובהמשך לתת את התרופות הספציפיות לזיכרון בכדורים. עם הזמן ועם התקדמות המחלה ההתנגדות יורדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו