דחוף!!!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף!!!!!!
    צ'יפופו
    29/08/2012

זה קצת ארוך , ואודה לך אם תקדיש זמן לקריאה.

אבי אדם חזק ובריא , עבר שתי פגיעות ראש קריטיות . אחת ב1948 בהיותו בן 25 והשניה לפני כ8 שנים , בעת שרכב על אופניו. עד לפגיעה האחרונה עבד כחקלאי 9 שעות ביום.

הפגיעה הראשונה התחילה כדור שלג של הדרדרות.

כרגע במצב "סופני" בבי"ח גריאטרי. מחובר לזונדה. הוציאו אותה לפני כ4 ימים .
    הרופאים לא רוצים להחזיר לו אותה בטענה שהוא עומד למות. כל יום אני מתחננת שיחזירו , גם אם הדבר מסכן את חייו כפי שהם טוענים , וכל יום הם דוחים אותי .

כשאני חושבת על זה , פלא שהוא שרד את התזונה שקיבל , שלדעתי לא מתאימה למצבו הקשה. הוא אחרי שבץ מוחי , צד שמאל שלו לא מתפקד והוא מתקשה לבלוע .

היום נאמר לי בצהרים שהוא "עומד למות כל רגע". נכון לעכשיו הוא בסדר , והבטיחו לי כפי שהבטיחו אתמול ושלשום , שאם הוא ישרוד את הלילה יחברו אותו שוב. אני כבר לא מאמינה.

ועכשיו לשאלות:

א. איזו תזונה מומלצת לאדם עם מים בריאות , מלבד אנשור - שהוא חלבי , ולדעתי לא מתאים למצבו.

ב. האם אפשר להוסיף לתזונה שהוא מקבל בזונדה ויטמין סי (למשל לגרד כדור של ויטמין לתוך התזונה?

אני מודה לך אם הגעת עד הלום , ואשמח לתשובה .

בברכה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף!!!!!!

הוספת תגובה

• דחוף!!!!!! -תגובה-הזנת חולים סופניי

ד``ר מאיר בראל
    30/08/2012

א. בנושא חולים סופניים, לפי התפיסה המקובלת בארץ(היותר שמרנית), לא מקבל לנתק חולים מטיפולים(לא הרואייים) ולא חודרניים כזונדה ועירוי.גם אם הם נוטים למות.
    ב.אין אינדיקציה למתן דיאטה מיוחדת לחולים עם מים בריאות(אי ספיקת לב). יכולה להיות אינדיקציה למתן תוספים מסויימים, שקשה ליישם אותה מאחר והם מתקשים באכילה דרך הפה ודרך הזונדה יש מגבלה של כמות וקצב הזלפה.
    מתן תוספת ויטמין ס שפעם היה מקובל הוא חסר טעם.
    ג. אין קונטראינדיקציה(הוריית נגד-איסור) למתן אינשור לחולי לב ומאכלים חלביים אם אין להם אי סבילות ללקטוז(סוכר חלב).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו