חרדות בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות בלילה
    ג'ולי
    15/12/2012

אימי בת 82 אובחנה כחולת דמנציה ומטופלת על ידי פסיכוגריאטר אשר רשם לה כדור אחד של זאפה ביום. היא סובלת מהזיות - שאבא שלי בוגד בה ושלוקחים לה דברים. חושבת שאח שלה דיבר איתה לא מזמן (אח שלה נפטר לפני מספר שנים) השבוע קמה פעמיים באמצע הלילה בסיוטים שאמא שלה נפטרה והיא כבר לא רואה / לא מוצאת אותה. אבא שלי מספר שהיא בכתה צרחה וממש הייתה בחרדה שאימה מתה. הסיפור נמשך כשעה / שעה וחצי. כאשר היא סיפרה לי את מה קרה - שאלה אותי - אבל אמא שלי מתה מזמן נכון או לא? יש לי שתי שאלות: איך להרגיע אותה אם זה יתקוף אותה שוב בלילה? האם לספר לה את האמת - שאמא שלה נפטרה לפני כ 30 שנה או להעביר נושא / לשקר לה? מודה לך מראש על תשובתך ג'ולי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בלילה

הוספת תגובה

• חרדות בלילה - תגובה

ד``ר מאיר בראל
    18/12/2012

הטיפול במחשבות שווא הוא באנטיפסיכוטים. יש לחזור לפסיכוגריאטר ע"מ להתאים מינון מתאים כנראה שהיא בתת טיפול. סיוטי לילה יותר שכיחים בדמנציה ויכולים להיות מוחרפים על ידי תרופות מסויימות לטיפול ביתר לחץ דם, במחלות לב ותרופות פסיכוגריאטריות מסויימות. כך שהגישה כאן היא סקירת כלל התרופות שהיא מקבלת לשם איתור תרופות חשודות כגורמות או מחריפות סיוטי לילה. בהמשך יש לדאוג למתן תרופה לשינה רצופה כל הלילה. במקרה זה מומלץ טיפול במלטונין בשילוב תרופה אנטיפסיכוטית סדטיבית(מרגיעה, מרדימה).
    באשר לאמירת "האמת" לחולי דמנציה. אפשר לנסות, אך לרב זה לא עוזר ולעתים זה מכניס אותם לאי שקט וחרדה. יש לנסות לזרום עם המטופלים במדת האפשר ולנקוט בטקטיקות של הסחה ודחייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו