מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודעת ואני בדיכאוןלילך07/04/2013
שלום לך דר
אבי בן 80 הי חולה באלצהיימר, אושפז לפני כשנה כ3 חודשים בבית חולים עקב בעיות בדרכי השתן, עקב כך אושפז כ3 חודשים מזיהומים הלוך וחזור של בית החולים. מאז האישפוז מצבו הקונגטיבי היתדרדר[ המצב לפני האישפוז הי רק שיכחה] היה אדם חזק הולך מתאמן. היה נוטל אביקסה . אבי השתחרר מבית החולים במצב שלא יכל ללכת ואי שליטה על הסוגרים , היה עם מטפלת צמודה ולאט לאט הישתפר וניראה מצויין . היה לוקח רספרידל פעם ביום 1 מיליגרם חצי , לפני 3 שבועות חלה בברונכיט וקיבל פעמיים ביום מרופא המשפחה זינאט סך הכל 1000 מיליגרם ליום, היה מאוד חלש וסרב לאכול ולשתות כמו שהיה לפני, לאחר שבוע אכל מעט לא יכל לבלוע רק אוכל ממש נוזלי. הראש שלו היה מורכן למטה כשבוע , ביום רביעי לפני שבועיים לאחר שגמר את האנטיביוטיקה לקחנו אותו לרופא המשפחה בדק לו את הריאות ואמר שהכל בסדר, באותו ערב היה אצלי האכלתי אותו יוגורוט והוא היה ניראה טוב ולא היה סימן למצוקה, חזר עם המטפלת ב8 הביתה והלך לישון, בשעה 4 לפנות בוקר המטפלת אמרה שהוא התעורר והתחיל להשתעל חזק ולא יכל להוציא ליחות , אחרי 20 דקות של שיעול הלך לישון ונשם קצת בכבדות לדבריה , בבוקר ב8 המטפלת ניסתה להעיר אותו ואבי נמצא מת במיטה.
דר אני לא יודעת מה קרה לו מה הסיבה שהו מת בשינה האם בגלל האנטיביוטיקה ? אולי חנק ? מה יכול להיות לא היה במצוקה 8 שעות לפני כשהיה אצלי ולמה בבקשה הראש היה מורכן כמה ימים לפני האם זה משהו ששיך והיה צריך לאותת לי בבקשה תענה לי אני לא יודעת אני במצב לא טוב אני כל היום בוכה וחושבת שהייתי צריכה לקחת אותו לבית החולים. אולי זה מאלצהיימר? בבקשה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת ואני בדיכאון - תגובה
ד``ר מאיר בראל09/04/2013מוות בחולי אלצהיימר
תאור מהלך העניינים כפי שתארת, אופייני לחולי אלצהיימר.
זקנים בכלל וחולי אלצהיימר בפרט יורדים מבחינה תפקודית באופן דרסטי לאחר אישפוז בבית חולים ופעמים רבות אינם מצליחים לחזור למצבם הקודם. אפשר ומסגרת שיקומית טיפולית היתה אולי מצליחה לאושש אותו מעט יותר. מתאורך נראה שהוא נפטר מחנק-שאיפה של קיא מתוכן קיבה לריאות. מאידך אין טעם לשקוע במחשבות אודות הסיבות למותו הואיל ואפשר ומת גם מסיבה אחרת. ידועים מקרים בפרט של זקנים שמתים בשנתם גם מסיבות רבות אחרות. חשוב גם לזכור שחולי אלצהיימר בפרט בשלב מתקדם אינם נהנים מאיכות חיים וגם אינו יודעים באיזו מדה הם סובלים. כך שמוות בשלבים אלו אפשר ומשחרר אותם ממצוקות מסויימות. ראש שמוט מעיד על מצב ערנות ומצב כללי ירוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לילך13/04/2013ראש שמוט אומר שהמצב הכללי לא טוב לפי מה שכתבתה לי, מה זה אומר מצב כללי ירוד? הייתי צריכה לקחת אותו בגגלל זה לביתחולים? אני לא מבינה בזה הרופא בקופת חולים לא אמר על זה כלום ואני חשבתי שזה מהחולשה של האנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר מאיר בראל15/04/2013אבחון רפואי הוא הליך מסובך אף כשבודקים פיסית את החולה ומסתייעים בבדיקות עזר נוספות, לא תמיד נתן להגיע לאבחנה הנכונה. מה שחשוב זה הגישה הטיפולית שבהליכים שאנחנו עושים אנחנו עוזרים למטופל ונמנעים מלהזיק לו. כך שלא נתן להגיד יותר ממה שאמרתי עד כה דרך הפורום האינטרנטי ובודאי שאיני יכול לשפוט את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוסר שקט וחוסר שינה בלילה למבוגרת דמנטית
אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?
תרופת ריספרידון והתאמה לאישה לא תוקפנית
טיפול תרופתי בדמנציה- בירור
אוסטאופורוזיס ותופעות לוואי בגיל מבוגר
צוואת קשיש ודור ההמשך
המלצה לדפיברילטור לשימוש בבית
האם שייך ללב או רעיון אחר
אספירציות ודלקות ריאה חוזרות
ערוץ הבריאות
.jpg)