מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה עם סבתא בת 88רות10/10/2013
שלום רב,
סבתי אשה מבוגרת,כמובן עם שלל מחלות ותרופות. אבא שלי הוא בן יחיד והוא מנסה כמיטב יכולתו. כבר כמה שנים שיש תהליך של דמנציה, וכל אישפוז גורר גם מצבים של דליריום. היא קיבלה עזרה טיפולית ע"י מטפלת מטעם ביטוח לאומי, אך מאחר והיא מתעקשת לעשות הכל לבד והיא איננה יציבה (מסרבת להליכון או כסא גלגלים) היא נפלה מספר פעמים בבית ונחבלה. מתוקף עקשנותה להתקלח לבד ובשעות שנראות לה היא גם נפלה באמבט. כל מה שמציעים היא מתנגדת. היא מסרבת להשלים עם הזקנה ועם התלות שלה במטפלת. לאחרונה בגין נפילה קשה שלה באמבט,נעשה ניסיון נוסף להביא מטפלת זרה. כמובן ששום דבר לא לטעמה והיא בוכה כל הזמן. היא גם כל הזמן מאשימה את יתר בני המשפחה בהכל. אין לנו כסף לשים אותה בבית אבות. אבא שלי בן יחיד והוא גמלאי.
אבא שלי גם איש חולה לב, והיא פשוט "גומרת" אותו. הוא כבר לא יכול יותר להתמודד.
בסופו של דבר, אנחנו באמת אובדי עצות, אנחנו לא יודעים מה לעשות. ומעבר לכך, כשאנחנו שואלים אותה מה היא רוצה, היא לא מסוגלת לתת תשובה ברורה וישירה.
אנחנו באמת לא מבינים מה היא רוצה. מה אפשר לעשות? היא לא מבינה שאסור לה להיות לבד, היא לא מבינה שאסור לה לקום מהמיטה לבד, שאסור לה ללכת לשירותים ובלילה לבד. היא כל הזמן עצבנית, לא ישנה בלילות. לא מבינה שכשלוקחים קסנקס בלילה זה מטשטש ופוגע ביציבות ולכן אסור לה לקום מהמיטה לבד לשירותים. אבל היא מתעקשת. אנחנו כבר מותשים. רופאה המשפחה רשם לה בעבר כדורים נגד דיכאון והיא לא מוכנה לקחת. אנחנו אובדי עצות, חסרי אונים. והכי עצוב לי שכולם סובלים נורא, גם היא וגם ההורים שלי וגם אני. ואני מודה ומתוודה, שאנחנו כל כך שחוקים כבר מהטיפול וההתמודדות שאנחנו לא מסוגלים לזה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם סבתא בת 88 - תגובה
ד``ר מאיר בראל20/10/2013עזרה עם סבתא
אכן זהו מצב קשה. נראה שמדובר בדמנציה מלווה בדכאון והפרעות התנהגותיות, חוסר תובנה לסכנות שבהתנהגותה העצמאית וסרובה לקבל עזרה וטיפול. נראה שהיא גם תסרב להתלוות לבני משפחה שיקחו אותה לייעוץ מקצועי. דרוש במקרה זה ייעוץ מקצועי פסיכוגריאטרי לשם אבחון מדוייק של מצבה. באם אכן תסרב ללכת למרפאה לייעוץ יש להזמין ייעוץ לבית. רופא מיומן יכול לנסות ולעתים גם להצליח לשכנע אותה לשתף פעולה לכל הפחות בנטילת תרופות. במקרה זה נתן גם להסתייע בזריקות בעלות השפעה ארוכת טווח, שבועות אחדים, בשל ההענות הנמוכה לנטילת תרופות באופן סדיר.
באם המשא אכן כבד מנשוא, יש לשקול הפנייה למוסד סיעודי. באם למטופלת ולמשפחתה אין משאבים למימון האשפוז המוסדי, קיימת אפשרות לקבלת עזרה לפי רמת תפקודה, מגופים שונים, ממשלתיים, רווחה או בריאות. נתן לקבל מידע יותר מפורט מעובדות סוציאליות בעיריה ודרך גופים וולונטרים כיד שרה ו"רעות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוסר שקט וחוסר שינה בלילה למבוגרת דמנטית
אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?
תרופת ריספרידון והתאמה לאישה לא תוקפנית
טיפול תרופתי בדמנציה- בירור
אוסטאופורוזיס ותופעות לוואי בגיל מבוגר
צוואת קשיש ודור ההמשך
המלצה לדפיברילטור לשימוש בבית
האם שייך ללב או רעיון אחר
אספירציות ודלקות ריאה חוזרות
ערוץ הבריאות
.jpg)