מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכי גלוקוז תקינים לגיל הזהב???יעל07/04/2014
שלום, אמי בת 88. כבר כמה שנים שערכי הגלוקוז שלה בצום מעל 200, בבדיקת דם אחרונה היה 219. כשביררה עם רופא המשפחה הוא טוען שבגיל הזה לא צריך להתייחס בכלל לבדיקות . שזה לא מראה על סוכרת...שלא צריך לא דיאטה ולא תרופות. האומנם? האם ההתייחסות ל 200-220 כטרום סוכרת ומעל 220 כסוכרת לא רלוונטי מעל גיל מסוים? ואם כן כך, האם יש ערכים של גלוקוז שכן דורשים התייחסות בגיל הזהב? לי נראה שזה ימשיך לעלות, כי זו המגמה. (אני עוקבת בגרפים אחרי הבדיקות) (כמו כן בשנים האחרונות שמנה בערך ב 10 ק"ג, עד אז היתה ממש "חתיכה", וגם עלה לחץ הדם. מאז שגילינו באקראי בעצמנו בבדיקה שנערכה בסופרפרם שיש לחץ דם גבוה (לא היסטרי, ולא מבדיקה שהקופה הציעה לה לעשות- כי בקופה פשוט לא ביצעו מדידות שגרה) קיבלה טיפול תרופתי, הרופא שלה התחלף והנוכחי כבר מעל שנה הפסיק לה את הכדורים ללח"ד, טוען שבגיל הזה לח"ד צריך להיות גבוה מעל התקין. ובכלל אינו דואג שיבדקו לה לחץ דם במרפאה. יש לה מכשיר ביתי טוב, והיא מודדת על פי ההוראות בשתי הידיים מספר פעמים. בפעם האחרונה שעשו לה בדיקות דם, נזכרו פתאום למדוד לח"ד וזה אכן היה גבוה. הרופא לא התייחס לזה בכלל כשהגיעה אליו לשמוע לגבי תוצאות הבדיקות. אגב, זהו רופא בכיר, מנהל המרפאה.... רמזו לי בכמה פורומים ששאלתי שזו מדיניות של קופות החולים, לחסוך על גב הקשישים במכוון... מה שלי חשוב זה האם הרופא צודק, ומתי כן צריך לדאוג בנוגע לסוכר וללח"ד... או שהוא "מסבן " את אמי כדי "לא לבזבז "את כספי הקופה??? האם צריך להתעקש להגיע למומחה , כי כל רגע חשוב שלא תהיה התדרדרות, או שאפשר להיות שאננים? האם מבחינה רפואית אכן יש התייחסות שונה לפרמטרים של הבדיקות בגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי גלוקוז תקינים לגיל הזהב??? - תגובה
ד``ר מאיר בראל16/04/2014ערכי סוכר הדם גלוקוז מעל 126, פרקטית 130 בצום נחשבים כסוכרת בכל גיל.
ההבדל בין זקנים(מעל גיל 65) לצעירים יותר הוא שעם העליה בגיל עולה הסיכון לפתח סוכרת, תחילה טרום סוכרת בין 100 ל126 ובאם לא נוקטים בצעדי טיפול מתאימים (כדיאטה ופעילות גופנית)מפתחים סוכרת מעל 130 מג לדציליטר.
החשיבות לטפל היא כמו בצעירים, אולי באופן קצת פחות דרסטי.
כנ"ל לגבי נושא היתר לחץ דם. עם הגיל קיימת עלייה בערכי הלחץ דם בעיקר הסיסטולי(הערך הגבוה), אך הצורך לטפל אינו פוחת. מה שכן ערכי המטרה משתנים כך שבגילאים גבוהים מסתפקים בערכי מטרה יותר גבוהים.
על אף חילוקי הדעות בספרות לגבי ערכי המטרה ביותר זקנים מעל גיל 80, קיימת הסכמה שבכל גיל לחץ הדם בזקנים צריך להיות מתחת ל150/90.
אם המצב הוא אכן כפי שאת מתארת את צריכה להחליף גם את הרופא וגם את הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון חשוב - אנא תגובתך !!!
יעל16/04/2014תודה על תשובתך. אני חייבת לתקן משהו חשוב. בטעות רשמתי שהסוכר שלה 219 והתכוונתי ל 119 ! שלפי ידיעתי טרום סוכרת. אבל אם ימשיך להתקדם בצ'יק מגיע כבר לסוכרת.
הרופא אומר לה : לך בגילך לא יכולה להיות סוכרת... איזו מין אמירה זו? יש לזה בסיס? קשישים לא יכולים להפוך סוכרתיים? אם לא היתה להם סוכרת בגיל מוקדם יותר. עובדה שעד לפני כשלוש שנים הסוכר היה בנורמה הבריאה.
השאלה אם לא צריך בשלב זה המלצות תזונה/ תרופות?
וממתי מקובל תרופות?
מה הערך של המוגלובין מסוכרר שמעבר לו כדאי לקבל תרופות?
הרופא שלה לא הציע לה לעשות בדיקת המוגלובין מסוכרר, למרות שאני אמרתי לה לבקש. ואף פעם אינו מורה לה לבצע בדיקות לח"ד במרפאה, או מברר כמה יש לה בבדיקה ביתית. אם שתינו לא היינו שמות לב לעניין לא היינו יודעות על כך. הרופא הקודם רשם לה תרופות לח"ד שהרופא הזה הוריד לפני כשנה וחצי, אבל אינו בודק מה מצבה...ונראה לי שחשוב יד על הדופק.
מה הערך העליון שממנו כן מקבלים תרופות בלח"ד ובסוכרת ?(לא אינסולין עדיין)
האם התעלמות מהבעיות נועדה להפחית תרופות, כדי לא להכביד על הקשיש, או חלילה לחסוך לקופה?
האם נטילת תרופות עשויה להזיק יותר מלהועיל ? ומתי זה מתבקש ואי קבלה תהיה בגדר הזנחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון חשוב - אנא תגובתך !!! - תגובה
ד``ר מאיר בראל22/04/2014אין טעם לפרוט השטר לפרוטות. בתשובתי לשאלתך הראשונה התייחסתי לפירוט שאת מוסיפה בשאלות הנוספות. כלל ראשון בטיפול תרופתי הוא שהתועלת הצפויה עולה על הסיכון הפוטנציאלי וזה תפקידו של הרופא לעשות את השיקולים הנדרשים. בדיקת המוגלובין מסוכר משמשת כבקרה על האיזון בחודשים האחרונים. כמו שציינתי בתשובתי הקודמת גם במקרי של המוגלובין מסוכר צריך לשאוף לערכים תקינים אם כי באופן יותר סלחני מאשר בצעירים. ערך המטרה של המוגלובין מסוכר תלוי בחומרת הסוכרת בקושי לאזן אותה ובמחלות ותרופות נוספות שיכולות להשפיע עליו. רך תקין ללא התייחסות לכל הגורמים הנוספים צריך להיות עד 6.5%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי לא מוכן לשלוח אותה ל HbA1C
יעל22/04/2014אמא הלכה לבקשתי לרופא הזה (שהוא רופא המשפחה, ומנהל המרפאה) לבקש בדיקת המוגלובין מסוכרר, רציתי את הממצאים לפני פגישה משותפת איתו או עם גריאטר או עם אנדוקרינולוג. כדי לא לבזבז יום עבודה להגיע אליו ואז שישלח לבדיקה ואז עוד פגישה. אני לא מתגוררת באותו יישוב...ורוב שעות הקבלה כמובן בבוקר.
כמובן שסירב וחזר על כך שאין לה סוכרת וגם שום סיבה לבדיקות.
אין לה לח"ד ושום סיבה למעקב, כשהוא בכלל לא עוקב ...
אין בעיות לב- כי לטענתו אם היא מסוגלת ללכת אתי 10 דקות (זה בקצב שלה, אגב...ועם עצירות התנשפות) , זה הסימן שאין לה שום בעיית לב , ולא צריך בדיקות.......
איך אפשר לקבל הפנייה לבדיקת המוגלובין מסוכרר כשרופא משפחה מסרב לתת?
אני מרגישה שגם אם וכאשר אגיע לפגישה משותפת יהיה קשה מאד לדבר אל ההגיון שלו, לקבל תשובות ממנו, מנומקות.
כי ייכנס פשוט למגננה וסתם יוציא את הכעס על אמי אחר כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוסר שקט וחוסר שינה בלילה למבוגרת דמנטית
אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?
תרופת ריספרידון והתאמה לאישה לא תוקפנית
טיפול תרופתי בדמנציה- בירור
אוסטאופורוזיס ותופעות לוואי בגיל מבוגר
צוואת קשיש ודור ההמשך
המלצה לדפיברילטור לשימוש בבית
האם שייך ללב או רעיון אחר
אספירציות ודלקות ריאה חוזרות
ערוץ הבריאות
.jpg)