ניתוח גב בגיל 92

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח גב בגיל 92
    איילת
    12/05/2014

שלום רב,
    סבתא שלי עברה לפני מספר חודשים נפילה, הרופאים שבדקו אותה החליטו כי עברה אירוע מוחי וככל הנראה יש גם התחלה של דימנציה והסבירו את כל הסימפטומים כנובעים מאותו אירוע. בכל הזמן הזה היא התלוננה על כאבי גב ותחושת זרמים , נימול וכאבים עזים ברגל שמאל, לאורך כל החודשים האחרונים היא מקבלת כדורים פסיכיאטיריים וכדורי הרגעה (ודבר לא עוזר לה, היא מתפתלת מכאבים).
    אני כל הזמן התעקשתי שלדעתי היא פרצה דיסק ושהסימפטומים שלה קשורים לגב, וכל האפיזודות של איבוד תפישת המציאות נובעות מהכאב העז שאינו מרפה.
    לפני יומיים עשו לה צילום גב (אמא שלי סיפרה לרופא מה ביתה חושבת) ומצאו שיש שבר בשתי חוליות בגב התחתון, בבית החולים רוצים לנתח אותה ואני חוששת שלאור מצבה הירוד ובעיותיה הבריאותיות (יתר לחץ דם) היא לא תשרוד את ההליך הזה.
    את מי אפשר לשאול כדי לקבל חוות דעת יותר מעמיקה.
    אשמח לחוות דעתכם בעניין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח גב בגיל 92

הוספת תגובה

• ניתוח גב בגיל מופלג

ד``ר מאיר בראל
    17/05/2014

גיל בלבד אינו צריך לשמש כהוריית נגד לניתוח. הוא חלק ממכלול של נתונים שצריכים להילקח בחשבון לפני החלטה על ניתוח.
    כעיקרון יש למצות את כל האמצעים השמרניים(לא התערבותיים-ניתוחיים), קרי תרופות, הזרקות מקומיות, אמצעים פיסיקליים כשימוש בהקרנות, גלי חשמל והשרייה מגנטית, טרם החלטה על ניתוח, בכל גיל ובפרט בגיל המבוגר שמתלווה במחלות ובעיות נלוות.
    לאחר שמוצו כל האמצעים הלא חודרניים, והבעיה לא באה על פתרונה יש לשקול גישה התערבותית גם בגיל מופלג כאשר הגיל הוא חלק מהמשוואה הכוללת את כל הסיכונים האחרים שהם לא פחות חשובים מהגיל. בפרט שבגישה ההתערבותית בשבר בחוליות אין מדובר בניתוח במובן המקובל של פתיחת חלל כבטן או ראש עם כל הסיכונים הנלווים אלא בהזרקה של חומר לחלק הפגום של החוליה שמתקשה לאחר ההזרקה ומשחזר את מבנה החוליה. מובן שההצלחה של ההתערבות תלויה בנסיון של המנתח.
    יש לבדוק במחלקות האורתופדיות של הבתי חולים הגדולים באם יש להם נסיון עם הטכניקה הזו.
    ואחרון אחרון לא פחות חשוב הוא הטיפול במחלה שגרמה לשברים, בריחת סידן אוסטיאופורוזיס. חשוב לטפל לפני ואחרי הופעת השברים.
    הורמון בשם קלציטונין(מיאקלציק, סלקו) שניתן בזריקות לשריר או במשאף אף נמצא מועיל בטיפול בכאבי גב הנובעים משברים אוסטיאופורוטיים בחוליות שלעתים הם אף לא נראים בצילומי רנטגן-סדקים. לוקח זמן עד חודש טיפול עד שמבחינים בהשפעתה המיטבית של התרופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת

דורית
    22/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו