תעסוקה לקשישה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תעסוקה לקשישה
    רשת
    24/08/2014

אמא שלי נמצאת בבית קהילתי ברמת השופט .
    כל חייה גרה בדירה לבד בבאר שבע .
    היא נמצאת בדיור קהילתי כי שברה את האגן.
    היא מתאוששת מהר והולכת בכוחות עצמה ורוצה לחזור לדירתה בבאר-שבע .
    אני ואחותי חושבים שאינה מספיק כשרה לגור לבדה ואין לה יותר מ-9 שעות עזרה מטעם הרווחה .
    2 שאלות:
    1. האם יש גורם מקצועי שיוכל לקבוע שהיא אינה מספיק עצמאית עקב מצבה הבריאותי כדי לגור לבד ?
    2. איזה חוגים יש באזור רמת השופט שמתאימים לקשישים.
    אני רוצה לציין שאימי בעלת כישורים חברתיים נמוכים מאוד על גבול האספרגר ועיקר בעיתה היא הבדידות.
    אך מאחר ואינטליגנציה שלה גבוהה מאוד היא יכולה להשתלב בחוגים כגון "ההסטוריה של האיסלאם" , " מוסיקה" "פילוספיה" וכדומה .
    בבאר שבע הייתה לה קבוצת עמך שהפיגה אותה מדי פעם מהבדידות.
    בנוסף היא הייתה חברה בתזמורת דבר שבשבילה היה "הצלה", אך על המנצח היא הייתה עול ורק בזכות טוב ליבו האין ססופי הוא לא העיף אותה משם , ועכשיו הוא אמר לה שהיא לא תוכל לחזור .
    אם יש סוג של הרכב מוסיקלי לזקנים באזור עפולה זה יכול להיות מצוין בשבילה .
    מה הם האפשרויות באזור ?
    לאיזה מרכזים אפר לפנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תעסוקה לקשישה

הוספת תגובה

• הוספת הערה

רשת
    24/08/2014

בנוגע לשאלה הראשונה :
    אמא שלי מתעתעת. בשיחה עם אדדם זר אחד על אחד היא יכולה לעשות רושם של משכילה וחכמה .
    אך בחיי היום-יום לא להסתדר .
    איף אפשר לעקף את המיכשול הזה , כך שיהי גורם מיקצועי שיחתום לה שהיא אינה כשירה דיה לגור ולהסתדר לבדה .
    היא הולכת לבדה אך מתעייפת אחרי כ 10 מטרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרויות תעסוקה לזקנים

ד``ר מאיר בראל
    25/08/2014

זקנים מוגבלים, ראוי שיעברו תהליך אבחוני, רצוי ע"י רופא גריאטר לשם קביעת מצבם התפקודי שלפיו מפנים אותם למסגרות המתאימות להן.
    מדת ההזדקקות לעזרה סיעודית(לפי חוק סיעוד) נקבעת ע"י אחות מטעם בטוח לאומי. במדה והמשפחה חושבת שנפסקו מספר שעות עזרה לא מספיקות ליקירה, נתן להגיש ערר או בקשה להחרפה המגובה ע"י מכתב מרופא גריאטר.
    באשר לאפשרויות התעסוקה והפנאי נתן להתייעץ עם עובדת סוציאלית מהשרות לקשיש בעיריה או במועדון קשישים באיזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו