מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבתא מסרבת לקבל טיפולנתנאל לוריא01/01/2015
אני רוצה לשאול אותך מה עלי ועל משפחתי לעשות בקשר לסבי?
היא כבר במצב לא הכי טוב כבר כמה שניים, היא לאחרונה לפני שנה
בערך עברה ניתוח מסובך בבטן שבו היה המעיים היו מחוברים ונוצרו
קשרים רבים שגרמו לכאבים עזים, ולכן הינו חייבים לפנות לטיפול בתחום
הגסטוראלוגיה היא עברה את הניתוח, אבל היו תסמינים מחשידים
לאחר הניתוח,שיכולים אולי להעיד על כך שיש קשר כי היה ניתוח מאוד
מסובך וקשה וכמעת איבדנו אותה, וכאשר היא היא התחילה לדבר בצורה
לא הגיונית בכלל, היא חשבה שהרופאים מנסים להרוג אותה והיא ניסתה
לברוח בכוח, ממש כדאי שלא תפגע בעצמה ובאחרים היו חייבים לקשור אותה
למן הבטיחות.
לאחר מכן לאחר שנתנו לה כדורים דרך האינפוזיה כי ממש לא היה אפשר בלי
היא הייתה אלימה, ולא רצתה לקחת תפוטל בשון פנים ואופן לאחר ששחורה
מבית החולים לאחר אישפוז ממושך של חודשים וחצי אפילו אולי שלוש בשיקום
וגם במסגרת השיקום התעקשו וביקשו ממנה להישאר עוד עד שהיא תעמוד על הרגלים
ותהיה יותר חזקה ויצבה מבחינה פיזית- ונפשית כאחד, אך היא סיריבה האווירה של הבית חולים גרמה לה לרצון לחזור הביתה לסיביבה שהיא מכירה, בתקופה הזאת לאחר השיחורר היא המשיכה להתנהג כרגיל היא המשיכה לעשות מה שהיא אוהבת לעשות כגון:לצפות בטלווזיה, לשמוע רדיו רשת א, ולבשל וגם היא אוהבת לרדת למטה לעשות
קניות או סתם לטייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך חלק 2
נתנאל לוריא01/01/2015המשך
ואני לא ראיתי שיש שיניו יותר מדי בתקופה הזאת אבל לפני כחצי שנה בערך, היא התחילה לחוש חוסר אמון באנשים אפילו הקרובים אליה ביותר כמו אחי
או אמי שאותם היא מאשימה בנסיון להכניס אותה לבית משוגעים, אני מדבר איתה באופן רצוף כל יום על מגוון רחב של נושאים(פולטיקה,פיטוטים של יום יום, ועל מה שאני לומד ומה שהיא שומעת ברשת א) אני יציין שהיא שומעת רדיו כמעת כל היום רק בלילה היא סוגרת , אני רוצה לציין שהיא אישה מאוד חכמה אם הרבה נסיון חיים היא אמנם לא למדה מסיבות כלכליות אבל יש לה ראש על הכתפיים, והיא יכולה לדבר על נושאים מרוכבים כמו רפואה( מה שהיא שומעת ברדיו ומבינה לגמרי) ועוד נושאים אחרים היא מופצצת ידע, יש לה זיכרון לטווח רחוק מדהים היא יכולה לזכור מה היא קרא לפני חצי שנה ואז היא זוכרת כמעת את הכל ומצטטת לך, יש לנו במשפחה זיכרון חזק אפילו צילומי זה מאפיין הרבה מבני המשפחה,
כולל אותי אז אני בעצם שואל? למה הרופא חושד בזה שיש לה אלצייהמר? הראי אני יודע לפי מה שקראתי שהמחלה הזאת פוגעת בכישורים
השכלים ואחד המאפינים הבולטים זה בעיות בזיכרון, הבנה פגומה , ועוד שלל מאפיינים
אחרים, כמו מטורית אבל זה לא מזכיר לי שום דבר כמעת ממה שיש לסבתי, היא מדברת
לעניין בעניי לפחות, אבל כן יש לה סוג של פרנויה שהיא חושדת שגונבים לה אפילו שזה ברור שאין קשר בזה ולבין המציאיות, אבל הרבה מהזקנים ובכלל הם אנשים חשדנים אז מה הקשר של זה למחלה הזאת?אשמח לתשובה.
ועוד דבר איך ניתן לשכנע את סבתא שתקבל טיפול? היא ממש מסרבת בתקוף
ונורא כועסת שמעלים את הצעה הזאת , האם יש דרך שכן ניתן מבחינה חוקתית
לגרום לה לבוא? אם דרכי הנועם לא ייצלחו?או שאני לסוגייה הזאת יצתרך לפנות לעורך דין מסומך? ורק אז יכול לקבל מענה ,אני חושב שזה הדרך אבל חשבתי אולי גם לך ידע בנוסה מהניסיון שלך במקרים דומים.,
ועוד שאלה אחרונה היכן ניתן לקנות ספר שמתעסק אם המחלה הזאת? שמתורגם לעברית שמסובר בצורה טובה לא משנה אם הוא מדעי לחלוטין, אבל שאני לא יצתרך לשבור שינים ולהתענות, אני כרגע בעקבות הבעיה שצצה קורא מאמרים קצת וקצת מווקפדיה אבל עדין אין לי תמונה גדולה מזה בכלל המחלה הזאת ואיך ניתן לטלפל.
בטח אתה בתור מומחה יש לך ידע רב יותר באין שיעור, מקווה שבעתיד נמצא תרופה
למחלה הזאת והיה דרך לטפל בה לחלוטין והיו כמה שפחות חולים זה הכי חשוב.
שהיה לך שבוע טוב בברכה נתנאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חלק 2 - תגובה
ד``ר מאיר בראל08/01/2015צורות הופעה של אלצהיימר
המחלה מתחילה לרב בירידה בזכרון לטווח קצר ובהמשך בינוני ולבסוף פגיעה גם בארוך. במקביל לירידה בזכרון מופיעה פגיעה גם בתחומים שיכליים נוספים כהתמצאות, פעולות חשבון ולבסוף גם בשיפוט. במקביל מופיעות הפרעות התנהגותיות תחילה דכאון ובהמשך דימיונות ומחשבות שווא.
סדר ההופעה אינו אחיד אפשר וההפרעות ההתנהגותיות יקדימו ירידה בתחומים שיכליים אחרים.
מידע בנושא ניתן למצוא במקור דלהלן:
"אלצהיימר- המדריך המלא לחולים ולבני משפחותיהם" –מאת עמותת עמדא לחולי אלצהיימר ומחלות דומות בישראל, בשיתוף "דורות". לראשונה בארץ, "מורה נבוכים" ובו מידע עדכני בתחומים שונים, כגון: מהי מחלת אלצהיימר ושלביה, מהי דמנציה, טיפול תרופתי וסיעודי, זכויות החולה וקרוביו,ועוד. המדריך כולל פירוט כתובות ומס' טלפון של מסגרות הטיפול השונות , מרפאות איבחון, וכתובות לסיוע. ללא תשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבתא מסרבת לקבל טיפול - תגובה
ד``ר מאיר בראל07/01/2015סרוב לקבל טיפול
אם אכן לאחר השיקום היא חזרה לתפקוד רגיל בביתה. קרוב לודאי שהיא היתה בבית חולים במצב של בלבול חריף וכך כנראה גם טופלה בתופעות לוואי של הבלבול החריף.
יש לבצע לה הערכה פסיכוגריאטרית ולראות באם היא בשלב התחלתי של דמנציה שמוחרף במצבים רפואיים חריפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוסר שקט וחוסר שינה בלילה למבוגרת דמנטית
אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?
תרופת ריספרידון והתאמה לאישה לא תוקפנית
טיפול תרופתי בדמנציה- בירור
אוסטאופורוזיס ותופעות לוואי בגיל מבוגר
צוואת קשיש ודור ההמשך
המלצה לדפיברילטור לשימוש בבית
האם שייך ללב או רעיון אחר
אספירציות ודלקות ריאה חוזרות
ערוץ הבריאות
.jpg)