לאחר אירוע מוחי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר אירוע מוחי
    מישהי
    24/05/2015

שלום רב אמי בת 68 חולה סיעודית מורכבת בשנה האחרונה עברה כמה אירועים מוחיים שכל אחד מהם פגע במקום אחר האחרון שבהם פגע ביכולת הבליעה בעיקר נוזלים אך בשבועות האחרונים גם באוכל מוצק אנחנו לא יודעים מה לתת לה לאכול נוזל היא נחנקת ומוצק היא נחנקת והיא בעיקר מתעקשת לאכול כל מה שאסור זה מוציא אותי מהדעת ואם לא תמות ממכלול המחלות שלה בטוח תמות מחנק
    שתיי בעיות מה לתת לאכול
    והדבר השני זה כשהיא ליד אנשים או בעיקר כשמארחים אותה והיא מתעקשת לאכול משהו ואז מקיאה ואנשים נגעלים ואני רוצה שהאדמה תפתח ותבלע אותי קרה כבר כמה וכמה פעמים שארחתי אותה והיו חברים או אנשים זרים ובאמצע הארוחה הקיאה
    אנא עזרתכם בעיניין
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר אירוע מוחי

הוספת תגובה

• לאחר אירוע מוחי -בעיות אכילה בזקנים

ד``ר מאיר בראל
    26/05/2015

בעיות אכילה בזקנים

לאחר ארוע מוחי ובזקנים עם דמנציה ללא ארוע מוחי יכולה להתפתח בעיית בליעה בכלל אך בפרט לנוזלים. הפתרון במקרה זה הוא איתור תרופות היכולות להחריף את התופעה כמו אנטיפסיכוטיות והורדת מינונן ומעבר למזון עם מרקם חצי נוזלי כמו יוגורט וגרבר. בכמויות קטנות בכפית ולא בכף ובמרווחים גדולים בין ההגשות.
    באשר לתופעת ההקאות. תופעה שכיחה בזקנים סיעודיים. קיימים מספר גורמי סיכון שהטיפול בהן יכול למזער אם לא לפתור את הבעיה.
    טיפול בדלקת הושט וכיב קיבה, טיפול בעצירות ואיתור תרופות שיכולות להחריף את התופעה של עצלות הקיבה(העלאת זמן ההתרוקנות והצטברות אוכל ונוזלים בקיבה שטרם התפנו כך שכל כמות חדשה של אוכל ושתיה יכולה לגרום להקאה ולסכנת שאיפת תוכן קיבה לריאות)שהיא שכיחה בזקנים סיעודיים ויכולה להיות מוחרפת ע"י תרופות רבות בפרט בעלות השפעה אנטיכולינרגית(אנטיפסיכוטיות ונוגדות דכאון טריציקליות מדור ישן) ועוד תרופות רבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו