קשישה דמנציה וסקולרית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשישה דמנציה וסקולרית
    סיגלית
    13/12/2015

שלום רב
    בהמשך להודעתי הקודמת בעניין דמנטיה של אימי. על רקע וסקולרי. בת 78.
    פסיכוגריאטר המליץ על זיפרקסה 2.5 מ"ג. לקחתי גם ליעוץ נוירולגי. . המליץ לעשות גםMRI . התרשם אף הוא מדמנציה. ככל הנראה וסקולרית. אמר שניתן להשתמש בזיפרקסה לטיפול בהזיות ראייה ומחשבות שווא. נתתי פעם אחת. לחץ הדם של אימי ירד ל 90/42. מדובר בקשישה שסובלת מילד. וערכים תקינים אצלה 140/80.כמו כן הופיע בולמוס רעב וסימנים של התייבשות. נתתי שתייה ולחץ הדם התייצב ל 106/55.
    אימי היתה מעולפת לחלוטין ובקושי פתחיה עיניים. למחרת היום ישנוניות ...לחץ דם נמוך . פחדתי לתת שוב. ובהתיצעות עם רופא מוקד , הוחלט לא לתת. היום פניתי שוב לפסיכוגריאטר שנתן זיפרקסה והוא החליט להחליף בתרופה אחרת מדור ישן. פרסננט משהו. עם הנוירלוג טרם הספקתי לדבר. בנתיים אימי סובלת מהזיות ראייה, פחדים שנלווים לזאת ומחשבות שווא. אני נואשת ושואלת את עצמי האם הפתרון הוא לנסות על אמא כל יום תרופה פסיכאטרית אחרת? איך מטפלים בזה...ומה עושים?
    באם יש דרכים אחרות לטפל בקשישים כאלו בלי טיפול תרופתי פסיאטרי? זו פעם ראשונה מאז אני מטפלת באימי שאני ניצבת בפניי בעייה ללא פתרון. אנא עזרתך
    תודה סיגלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשישה דמנציה וסקולרית

הוספת תגובה

• קשישה דמנציה וסקולרית - תגובה

ד``ר מאיר בראל
    13/12/2015

אם התגובה לזיפרקסה היא כזו קיצונית שגרמה לה לישנוניות והתייבשות. אזי הפתרון הוא לעבור לסרוקוול. להתחיל במינון נמוך עד 25 מג ביום ולהעלות מינון בהדרגה.
    תרופות אנטיפסיכוטיות אכן יכולות לגרום לתת לחץ דם באופן ישיר וגם עקיף, בשל ישנוניות צריכת הנוזלים יורדת. כן יש להתאים-להוריד מינון הטיפול האנטי האנטיהיפרטנסיבי-ליתר לחץ דם אם לא להפסיקו.
    איני מכיר שיטות יותר טובות לטיפול בתופעות פסיכוטיות כמחשבות ודימיונות שווא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו