מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמיונות שווא !!מאיה26/12/2015
שלום רב ד"ר
אימי בת 72 , 6 שנים אחרי אירוע מוחי משותקת צד שמאל (סעודית)
לפני שלושה ימים היא התחילה לדמיין שאמא שלה נמצאת לידה (כמובן אמא נפטרה לפני שנים) היא מדברת איתה צוחקת היא אומרת שמה שהיא אומרת אמא שלה אומרת בקיצור מצב פסיכותי כזה. עכשיו זה לא היה לפני כן ככה ממש לא. לעיתים נדירות היה איזשהו דימיון , אבל לא כמו עכשיו שזה כל היום. אני גרה בקרית שמונה אין לנו רופא גריאטר בעיר ולצערי גם רופא משפחה לא מגיע הביתה.
אתמול לקחתי אותה למיון בבית חולים זיו, שם עשו לה בדיקות וצילום חזה כי אמרתי להם שהיא גם משתעלת ,הם ראו שיש לה דלקת חריפה בסימפונות , ונתנו לי דוקסילין לתת לה.
מה שאני שואלת אותך היתכן שמדלקת כזו התחילו הדמיונות שתארתי לך, כנראה שהדלקת נמצאת בגוף כבר מעל שבועיים + אך לא ידעתי חשבתי שפעת קטנה שתחלוף.
הכדורים שאימי לוקחת. בבוקר גלוקופש (לסוכר ) 1. ןפלאפיקס 1 ,קרדיולוג, רמפריל, דוקלסטין אלו בבוקר. ובצהריים אני נותנת לה לסרוגין פוליק למניעת אנמיה. ובערב הייתי נותנת לה מירו חצי, וכדור שינה בורדימון שכבר לא היה מזיז לה כי לקחה אותו תקופה ארוכה כולל המירו. לאור המצב הורדתי אתמול את הכדור שינה ורופאה בבית חולים נתנה לי מרשם לכדור מרגיע הזיות ,היא אמרה שאם זה יחלוף אני אוריד את הכדור. מה שאני ממש רוצה לנסות לדעת זה האם זה משהו נקודתי שאני צריכה למצוא את הפיתרון שזה יעבור לה, או שיתכן שאנשים מבוגרים ככה ביום אחד משתגעים.
תודה דוקטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיונות שווא !! - תגובה
ד``ר מאיר בראל26/12/2015תופעות פסיכוטיות בזקנים
תופעות פסיכוטיות בזקנים הן שכיחות יכולות להופיע לראשונה בזקנה וכמובן חזרה או המשך של תופעות כאלו שהתגלו בגיל צעיר יותר.
תופעות פסיכוטיות יכולות להקדים או ללוות דמנציה(שטיון), יכולות להוות בסיס או להתלוות לדכאון. יכולות להגרם כתוצאה מתופעות לוואי לתרופות רבות (בעיק אנטי כולינרגיות או עם השפעה כזו) או כתוצאה מהפסקה של תרופות ארגעתיות. יכולות להיות משניות להפרעות מטבוליות(של חילוף חומרים) וכמובן למחלות זיהומיות עם חום גבוה. כך שהסיבות הן רבות ודרושה בדיקה של איש מקצוע עם נסיון על מנת לעשות את האבחנה המדוייקת.
מהתרופות שמנית לא נראה שבמקרה הזה הסיבה היא תרופתית.
מירו יכול לגרום לתופעות פסיכוטיות ולסיוטי לילה אך לא במינון נמוך.
בצילום חזה לא נתן לראות דלקת סימפונות. כך שללא חום וללא תסמינים נוספים לא ברור שיש כאן דלקת.
יש לבצע במקרה זה אבחון בשאלה של דמנציה ודכאון אחרי שכמובן נשללו בעיות גופניות חריפות ונלקחו בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוסר שקט וחוסר שינה בלילה למבוגרת דמנטית
אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?
תרופת ריספרידון והתאמה לאישה לא תוקפנית
טיפול תרופתי בדמנציה- בירור
אוסטאופורוזיס ותופעות לוואי בגיל מבוגר
צוואת קשיש ודור ההמשך
המלצה לדפיברילטור לשימוש בבית
האם שייך ללב או רעיון אחר
אספירציות ודלקות ריאה חוזרות
ערוץ הבריאות
.jpg)