בדיקה קלונוסקופיה שצריכה לעבור והתרופה קשה.לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה קלונוסקופיה שצריכה לעבור והתרופה קשה.לי
    ינגבי
    21/06/2016

אני צריכה לעבור בדיקה קלונוסקופיה ,קבלתי תרופה להכנה לבדיקה, meroken יש תופעות לוואי קשות מאוד , אני בת 80 ולא חולה לב, אבל מפעם לפעם יש לי קצת טקיקרדייה , יש לקחת 3ליטר תוך יומיים ליטר וחצי כל יום , אני לבד ולא נראה לי שיוכל לעבור לילה לבד במצב? האם קיים אפשרות לשנות את תרופה. אין לי אפשרות ליצור קשר אם הגסטרולוג שנתן את תרופה? האם יוכל לקבל תשובה בהקדם אפשרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקה קלונוסקופיה שצריכה לעבור והתרופה קשה.לי - תגובה

ד``ר מאיר בראל
    23/06/2016

קולונוסקופיה בזקנים
    הואיל וההכנה לקולונוסקופיה היא לא קלה בפרט בגיל מתקדם, עצם הצורך לשתות 3 ליטר של נוזל משלשל ביומיים והתופעות לוואי המתלוות(שילשולים ובהמשך עצירות) ולבדיקת הקולונוסקופיה עצמה יכולות להיות תופעות לוואי כהתנקבות, יש לשקול היטב את נחיצות הבדיקה מעבר להיבט האבחנתי אלא גם הטיפולי-שהמטופל במדת הצורך יהיה קנדידט מתאים לפרוצדורה כירורגית.
    יש גם לשקול לפני כן קולונוסקופיה וירטואלית שתוצאותיה יכולות לעזור בקבלת החלטה על קולונוסקופיה קונוונציונלית.
    הואיל והשילשולים יכולים להתלוות בבעיות יציבה בשל שינויים חדים בלחץ הדם וברמת המלחים בדם, יש ליצור קשר עם הרופא המטפל ועם היחידה לטיפול בית שיעקבו אחר מצבו של המטופל בימים שלפני ובשבועות שלאחר הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו