התייעצות לגבי הלוצינציות בגיל 94

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • התייעצות לגבי הלוצינציות בגיל 94
    רונה
    03/07/2016

    שלום,
    סבתי בת 94 והחלה לסבול לאחרונה (כבר מעל שנה) מהלוצינציות (מראות וקולות).
    זה התחיל מזה שהיא היתה רואה כביכול על הקירות כל מיני מראות של יערות, חיות וכד'. או שהיתה לה תחושה שהיא הולכת ונופלת כי יש חור במדרכה לדוגמא.
    לאחרונה היא התחילה לפתח פרנויה כנגד המטפלת שלה (שמטפלת בה מעל 8 שנים), ותכני הפרנויה זה שהמטפלת מכניסה לבית גבר כלשהו בכל יום. כמובן שביררנו את כל הנושא ואין קשר בין טענותיה למציאות.
    בעבר סבתא קיבלה איזושהי תרופה כדי להפחית את המראות אבל זה גרם לה להיות ממש כמו משותקת, היה לה קשה להניע את הרגליים והיא בקושי יכלה לעמוד. לאור זאת אמי מאד חוששת לחזור לפסיכיאטר ולנסות תרופה חדשה.
    השאלה אם בגיל הזה וכאשר יש מחלות נוספות כמו: לחץ דם, מחלת לב, כאבי רגליים, בעיות בעיניים עם טיפול קבוע של טיפות (סבתא בקושי רואה. בעין אחת היא עיוורת לגמרי ובקושי שומעת).
    האם יש תרופה שיכולה להפחית לה את ההלוצינציות אבל שלא תגרום לה להיות כמו זומבי במיטה? היום סבתא עוד יורדת מהמיטה, הולכת, יוצאת החוצה (בליווי המטפלת כמובן). אנחנו חוששים שעם קבלת תרופה היא לא תוכל גם את זה לעשות.
    נשמח לעזרתך המקצועית. אם יש מישהו שניתן לפנות אליו באופן ספציפי זה גם יסייע לנו.
    תודה רבה,
    לילך

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • התייעצות לגבי הלוצינציות בגיל 94 - תגובה

    ד``ר מאיר בראל
    04/07/2016

    הגישה הטיפולית לדימיונות וחזיונות שווא
    ראשית יש לבדוק את טיבן של התלונות אם אכן לא היתה גניבה או כל טענה אחרת.
    בעקרון אין טעם לנסות לשכנע את הזקן באי צדקתו. זה רק יוצר תסכול. צריך לנסות לזרום אתו, להרגיע או להסיח דעת לנושאים ולמצבים אחרים. לתת הרגשה שהוא נתמך ואינו לבד.
    יש לנקוט באמצעי מניעה סביבתיים מבחינת תאורה ורעשים שיכולים לגרום או להחריף מחשבות שווא והזיות. ירידה בראיה ושמיעה, ומצבים רפואיים חריפים כחום גבוה, הפרעות מלחים בדם וכל הפרעה באיזון מערכות הגוף מהווים גורם סיכון.
    טרם הדרשות לטיפול תרופתי יש לבדוק רשימת תרופות הואיל ותרופות רבות, נגד כאבים-אופיאטים ופסיכו-גריאטריות כבנזודיאזפינים ונוגדות דיכאון בפרט מהדור הישן-טריציקליות ואנטיכולינרגיות יכולת לגרום או להחריף תופעות אלו.
    התרופות המקובלות לטיפול בתופעות אלו הן תרופות אנטי-פסיכוטיות, ביניהן, הסרוקוול הוא היותר מומלץ הואיל ויש חלון תרפויטי רחב-טווח מינונים גדול, כך שזה מאפשר להגיע למינון המיטבי עם מינימום תופעות לוואי.
    יש לפנות לפסיכוגריאטר(פסיכיאטר או גריאטר שמתמחה בתחום הזה) שיבצע את הבדיקות הנדרשות ויתאים את הטיפול המתאים לה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו