האם דמנציה ממשיכה להדרדר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם דמנציה ממשיכה להדרדר?
    שולי
    05/11/2016

שלום אמי בת 70 עברה מבחן מיני מנטל תוצאה 24.מבחן שעון לא תקין. אימי לא גאונת הדור ומבחינת השכלה בחשבון היא ברמה של כיתה א בערך.לא ידעה לענות על שאלות בחשבון . אובחנה כירידה קוגנטיבית קלה. דיכאון ודמציה קלה.שאלתי האם היא חייבת להתדרדר עד למצב של אלצהיימר עד מצב שתאבד צלם אנוש או שהיא יכולה להישאר סטטית ? אני ממש מודאגת קראתי על מחלת האלצהיימר וממש נהייתי חולה.
    תודה רבה. מצרפת את האיבחון שעברה אצל הפסיכוגריאטרית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם דמנציה ממשיכה להדרדר?

הוספת תגובה

• דמנציה מסוג אלצהיימר או mci?

המשך שאלה
    14/11/2016

המשך השאלה האם מה שיש לאימי הוא דמנציה מסוג אלצהיימר או mci?
    הבנתי ש mci זה עדיין לא דמנציה מסוג אלצהיימר אשמח אם תבהיר לי את הנושא אני מאוד מודאגת תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלצהיימר או MCI

ד``ר מאיר בראל
    21/11/2016

אבחנת דמנציה מסוג אלצהיימר נעשת על סמך פרופיל התקדמות המחלה לאורך שנים-הופעה דיסקרטית, הדרדרות איטית לאורך שנים כ 4 נקודות MMSE בשנה, בהעדר סיבות אחרות לדמנציה. סיטי לרב אינו תורם לאבחון המחלה אלא בשלבים יותר מתקדמים.
    אבחנה של דמנציה נעשת על סמך נתוח הנתונים במבחן הקוגניטיבי בהתחשב בגיל וברמת ההשכלה של הנבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרדרות דמנציה

ד``ר מאיר בראל
    21/11/2016

באם אכן מדובר בדמנציה בפרט מסוג אלצהיימר אזי דינה שתדרדר לאורך שנים. אם היא מסוג אחר כוסקולרית יכולה להתייצב לאורך זמן, אך לחלופין יכולה להדרדר בצורה הרבה יותר חדה מה שאלצהיימר.
    במקרה שאת מתארת שאימך אינה, הכוונה גם לא היתה מ"גאוניות הדור", עם רמת חשבון של כיתה א, לא נראה שמדובר בדמנציה אלא שזהו התפקוד המנטלי שלה גם אם קצת ירד כמקובל עם העליה בגיל. כך שאם אכן זהו המצב לא נראה שהיא תדרדר לאורך השנים אלא אם תלקה בארוע מוחי או ארוע רפואי אחר שיכול לפגוע במוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דמנציה ממשיכה להדרדר

ד``ר מאיר בראל
    21/11/2016

באם אכן מדובר בדמנציה בפרט מסוג אלצהיימר אזי דינה שתדרדר לאורך שנים. אם היא מסוג אחר כוסקולרית יכולה להתייצב לאורך זמן, אך לחלופין יכולה להדרדר בצורה הרבה יותר חדה מה שאלצהיימר.
    במקרה שאת מתארת שאימך אינה, הכוונה גם לא היתה מ"גאוניות הדור", עם רמת חשבון של כיתה א, לא נראה שמדובר בדמנציה אלא שזהו התפקוד המנטלי שלה גם אם קצת ירד כמקובל עם העליה בגיל. כך שאם אכן זהו המצב לא נראה שהיא תדרדר לאורך השנים אלא אם תלקה בארוע מוחי או ארוע רפואי אחר שיכול לפגוע במוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמנציה מסוג אלצהיימר או mci?

בת
    21/11/2016

שלום דר והמון תודות על תשובתך.יש לי שאלה נוספת צירפתי את האיבחון הפסיכוגריאטרי של אימי. שאלתי מבחינת האבחנה של הרופאה האם האבחנה יותר מתאימה לדמנציה או mci חשוב לי לדעת מה מחכה לנו ? תודה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו