מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עם אימי המבוגרתליאת02/04/2017
אימי בת 83 ,לפני כ 10 שנים חלתה בלימפומה ועברה ניתוח לכריתת בלוטת הדמעות בעין.מאז היא בביקורת קבועה כל כמה חודשים והמחלה לא חזרה אבל נוספו בעיות אחרות.בשנים האחרונות ובעיקר מאז שאבי נפטר לפני 15 שנים,היא השתנתה לגמרי.הפכה למאוד תלותית,למרות שלפני כן הייתה עצמאית מאוד וניהלה את הבית כמעט לבד. היא סובלת כיום מבעיות אורטופדיות שונות שמקשות עליה אבל היא מסרבת בתוקף להעזר בעזרים כלשהם ומעדיפה למעוד. שמיעתה נחלשה וצריך לצעוק כדי שהיא תשמע ולמרות שלקחתי אותה לבדיקת שמיעה והתאימו לה מכשיר,היא לא הרכיבה אותו אפילו פעם אחת ולא מוכנה בכלל לשמוע עליו.אבל מעל הכל,הבעיה הכי קשה לי בתור בתה היחידה,היא האובססיה שלה לרופאים ומחלות.כל שיחה איתה מתחילה ומסתיימת על אותו נושא,גם כשאני מנסה להסית את השיחה לנושא אחר היא תמיד תתעקש דווקא לשוחח על מחלות.היא מתקשרת אלי כמעט כל שעה ומתלוננת,כל הזמן שכואב לה משהו אחר וזה למרות שהיא הולכת לקופת חולים כמה פעמים בשבוע וגם למיון. היא לקחה בעבר כדורים טבעיים לדכאון ששכחתי את שמם אבל לא נראה שהועילו.לפני שנתיים שכנעתי אותה ללכת לפסיכוגריאטר והוא המליץ שהיא תקח כדורים בשם מירו.לדבריה היא ניסתה לקחת ולא הרגישה טוב ולכן לא המשיכה.בנוסף לכל יש לה לחץ דם לא מאוזן,כלומר לפעמים הוא מאוד נמוך ולפעמים הוא קופץ (רוב חייה היה לה לחץ דם נמוך) ,הרופאה בקופת חולים ניסתה להתאים לה כמה פעמים טיפול מתאים אבל זה לא ממש עוזר.לצערי לאימי אין מטפלת ולמרות שהגשנו מסמכים לביטוח לאומי כמה פעמים,היא נדחתה ,כך שכל העול בעצם נופל עלי .קבעתי לה תור לפסיכוגריאטר בקופת חולים אך היא החמיצה את התור ואני ממתינה לתור חדש למרות שאני לא בטוחה שהיא תקשיב לו.היא מסרבת ללכת למועדון קשישים ולהיות בחברת בני גילה,למרות השכנועים שלי כי אני בטוחה שזה ייטיב עימה,היא פשוט מעדיפה כל היום לקטר ולהתלונן על הכל ועל כולם ואם אני לא עונה לטלפון היא מתרגזת ואומרת שהיא עומדת למות ואני חייבת לבוא אליה מיד. אודה לעצתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הענות לטיפול
ד``ר מאיר בראל04/04/2017המכנה המשותף לכל הנקודות שהעלת בפנייתך הוא חוסר הענות לטיפולים ופתרונות המוצעים.
יש להניח שלכל הפחות חלק מהפתרונות המוצעים לא הועילו לה או אף הזיקו ולכן זה מגביר את חוסר השיתוף פעולה שלה עם הפתרונות המוצעים.
ראשית חוכמה, אבחנה נכונה. שבעקבותיה יוצעו פתרונות נכונים שאמורים לשפר את מצבה ועקב כך תתחיל לשתף פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעתי
ליאת08/04/2017ראשית תודה רבה לך על תשובתך.
למעשה כל הרופאים שבדקו אותה ניסו להתאים לה טיפול אבל היא אף פעם לא מרוצה.
לדעתי עצם היותה לבד גורם לה כל הזמן לחפש עוד סיבות למחלות שלא קיימות וכן הסירוב לקחת כדורים נגד דכאון ולהרגעה.
היא לוקחת שנים ווליום למשל אבל הוא כבר לא משפיע עליה בכלל. בנוסף היא לא ישנה בלילות וכל כדור שנתנו לה היא טוענת שלא השפיע עליה או שהיא מפחדת לקחת כי יפגע באיברים אחרים.
מאוד קשה לרצות אותה ,גם הרופאים אומרים את זה.
הבעיה היא שהתנהגותה והתלות שלה בי,הכעסים שלה שהיא מוציאה עלי ורבה איתי, משפיעים עלי לרעה ואני כבר באפיסת כוחות לאחר 17 שנים ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגישה טיפולית למטופל פסיכוגריאטרי
ד``ר מאיר בראל08/04/2017תשובותי הן עקרוניות הואיל ואין לי תמונה אבחנתית שלמה של המקרה.
עושה רושם שהיא סובלת מדכאון מלווה תופעות סומטיזציה-השלכה על בעיות גופניות, מלווה חרדה. אך לא ברור אם קיימת גם דמנציה משנית או ראשונית.
מנסיוני איני מכיר מקרים ששום תרופה לא עוזרת לשינה. גם הטיפול בוליום אינו טיפול מקובל היום בפסיכוגריאטריה. קיימות תרופות יותר מתקדמות ויותר ממוקדות לבעיות ספציפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כך
ליאת09/04/2017גם אני חושבת שהיא סובלת מדכאון וחרדות.
אני בטוחה שישנן תרופות לשינה שיעזרו לה אבל כל תרופה שמציעים לה,היא מיד אומרת שזה לא מתאים לה כי זה יגרום ללימפומה לחזור (?) .
כפי שאמרתי,קשה מאוד להתווכח איתה ולשכנע אותה,כי היא חושבת שהרופאים לא מתייחסים אליה ברצינות כיוון שהיא מבוגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוסר שקט וחוסר שינה בלילה למבוגרת דמנטית
אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?
תרופת ריספרידון והתאמה לאישה לא תוקפנית
טיפול תרופתי בדמנציה- בירור
אוסטאופורוזיס ותופעות לוואי בגיל מבוגר
צוואת קשיש ודור ההמשך
המלצה לדפיברילטור לשימוש בבית
האם שייך ללב או רעיון אחר
אספירציות ודלקות ריאה חוזרות
ערוץ הבריאות
.jpg)