קטטר שתן מזה שבוע

מנהל הפורום

ד"ר דנה פאר
ד"ר דנה פאר
053-4877828
לקביעת תור אצל ד"ר דנה פאר
053-4877828 ללא פרסום בפורום
 
  • קטטר שתן מזה שבוע
    שאול
    30/06/2019

    שלום
    בשלום.
    בן 90 ברקע אי ספיקת כליות מתקדמת. לפני כשבוע אירוע של דימום מדרכי עיכול עליונות, שהתבטא בהקאת COFFEE GROUND, בקבלה במיון הוכנס קטטר שתן עם שארית של 1.5 ליטר. היה אסימפטומטי ולא חש כאבי בטן או קושי במתן שתן לפני הכנסת הקטטר.
    לא זוהה מקור דמם בגסטרוסקופיה, הומלץ על המשך טיפול בלוסק 20 מ"ג. שוחרר עם קטטר שתן והמלצה להתחיל טיפול ב-DUODART (מקבל את התרופה מזה כשבוע), ולניסיון גמילה מקטטר בקהילה לאחר יעוץ אורולוג ו- US דרכי שתן.
    לדבריו לפני הכנסת הקטטר לא סבל מכל קושי במתן שתן, זרם היה תקין, היה קם פעם אחת בלילה לתת שתן.
    השאלות שלי מתייחסות לתהליך הגמילה מקטטר שתן :
    - האם קיים פרק זמן מינמילי עפי ההנחיות לנטילת התרופה DUODART טרם נסיון גמילה מקטטר שתן?
    - כיצד בדיוק מתבצע תהליך הגמילה? האם מוציאים את הקטטר ובודקים יכולת להשתין תוך מספר שעות או שיש תהליך אחר שמבוצע לפני הוצאת הקטטר? אודה להסבר.
    תודה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר דנה פאר - 053-4877828

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • קטטר

    ד"ר דנה פאר
    03/07/2019

    שלום שאול,
    מקווה שקיבלתם תשובות וטיפול בקופ"ח.
    לשאלות שהצגת לא ניתן להשיב כראוי ללא בדיקה וקבלת כלל המידע מהמטופל, גם דברים שעשויים להיראות שוליים ויעלו שאלות במהלך בדיקה.
    כל טוב.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


