היתיעצות דחופה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היתיעצות דחופה.
    אורנה מוסינגר
    26/08/2010

רציתי לברר כמה דברים שאין לי עליהם מענה משום מקום אחר.
    אני נשואה בת 38 כמעט בריאה בדרך כלל יש לי שני ילדים מקסימים ואני בהריון כרגע בחודש החמישי. אני סובלת כבר זמן רב משיוטים כמו ריחוף ואי שיווי מישקל ,לעולם לא נפלתי אבל זה הפחד שיקרה לי דבר כזה בחוץ. אני עברתי את כל הבדיקות הקיימות כולל נורולוג ולא מצאו כלום הכל תקין ברוך השם,אבל הרופא משפחה עלה על זה שאולי זה נובע מחרדות אני סובלת מחרדות ולעולם לא טופלתי כי תמיד הכחשתי שאני בסדר. אבל עכשיו שאני בהריון אני סובלת יותר מחרדות ועצבות למרות שהחיים שלי בסדר אבל אני מאוד רוצה טיפול הרגעה אני גם מאוד עצבנית בדרך כלל מעשנת אבל בהריונות אני לא מעיזה לעשן כולל הריון זה אני לא מעשנת . בכל אופן שפניתי לנורולוג לקבלת טיפול מרגיע בהתחננות הוא נתן לי, וובן ואמר לי לא לקחת על בסיס קבוע רק פעם ב.. אבל אני יום יום במילחמה אם עצמי על המחשבות ושיעבור בסדר והגעתי למסקנה שאני חייבת טיפול. אז מה עושים ? את הוובן עדין לא לקחתי כי חלק אומרים שזה טוב וחלק אומרים לי שלא טוב בהריון.אני חסרת אונים ומודעת שחייבת טיפול אז האים מותר לי לקחת וובן על בסיס קבוע או לקחת משהו אחר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היתיעצות דחופה.

הוספת תגובה

• שאלות הנוגעות לאנשים בני 65 ומעלה

ד''ר אליהו מזרחי
    26/08/2010

לשואלת היקרה שלום רב!
    פורום גריאטריה מיועד לענות לשאלות לאנשים בני 65 ומעלה.
    מפאת גילך ומצבך הפיסיולוגי, הייתי ממליץ לך לפנות לפורום רפואת נשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות בהריון

ד``ר מאיר בראל
    30/08/2010

שימוש בתרופות נוגדות דכאון וחרדה בהריון

גם אם פורום גריאטריה הוא לא בדיוק המקום לליבון שאלות הקשורות בהריון האופייני לגיל הפוריות, לא נשיב את פנייך ריקם.
    הריון מלווה בשינויים גופניים ונפשיים עם מאפיינים שונים בשלשת השלישים של ההריון. בנוסף שינויים אלו מושפעים ממצבה הגופני והנפשי הקודם של האישה ההרה, כך שבמצבים מסויימים היא יכולה לחוש כל מיני תחושות מוזרות.
    גם אם השימוש בתרופות נוגדות דכאון וחרדה הקלסיות-ישנות-מקבוצת הטריציקלים והחדשות יותר מקבוצת ה-SSRI'S נחשבות לבטוחות בהריון יחסית לבזודיאזפינים(ובן) וברביטורטים. צריך תמיד לשקול את התועלת שבנטילת התרופה לעומת סכנת תופעת הלוואי הפוטנציאלית. לשם כך עדיף להתייעץ עם הרופא שמלווה את ההריון ומבחינת פורום, נכון יותר לפנות לפורום הריון ולידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו