מגורים לבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגורים לבד
    תמר
    05/09/2010

הייתי רוצה לקבל חוות דעת מקצועית בנושא המגורים לבד. סבי בן תשעים חי עם חברתו מזה כשלושים שנה בת 86. לאחרונה היא מראה בעיות בריאות. הוא בבריאות מצוינת הלוואי על כולם. אנחנו חוששים מה יקרה אם יקרה לה משהו. הוא מסרב לגור בבית אבות. ואני יודעת שזה יגמור אותו לגמרי ויכול להכניס אותו לדיכאון. הוא אדם מאד צעיר ברוחו, לאחרונה רכשנו לו מחשב הוא גולש כל היום לומד נהנה ומרגיש צעיר לדבריו. מבחינה שכלית הוא מדהים. הלוואי וקיבלתי את הגנים שלו. ההורים שלי חשבו שבמקרה כזה אולי ישכנו אותו איתם. הורי גם הם לא צעירים בשנות השישים לחייהם ואני פוחדת שזה יקשה עליהם מאד. מה דעתכם? מה עושים במקרה זה? אני רוצה שסבא שלי יזכה בעזרת השם לראות את ילדיי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגורים לבד

הוספת תגובה

• הפתרון-דיור מוגן

ד``ר מאיר בראל
    05/09/2010

הפתרון האידאלי במקרה זה הוא דיור מוגן. דיור מוגן הוא בדרך כלל דיור עם תשתית פיסית, חזותית ותפקודית ברמה גבוהה. מאפשר להיות לבד(בדירתך) וביחד במסגרת חברתית של אנשים מבוגרים עצמאים מבחינה תפקודית עם זמינות גבוהה לשרותי מסעדה, תרבות וכמובן בריאות לרב 24 שעות ביממה. דיור מוגן לרב נתמך על ידי מחלקה סיעודית על כל צרה שלא תבוא. בהיותו מופנה לאוכלוסיה בעלת אמצעים, רב מרכזי הדיור המוגן ממוקמים במרכז, מעוטם בירושלים וחיפה. ה"פלס" במתחם ב"ח איכילוב נחשב ליוקרתי ביותר. שבעה כוכבים בהרצליה פתוח ועד 120 בהוד השרון וברמת החייל באמצע. משען ודיור מוגן ל"יוצאי מרכז אירופה" ברמת חן ובתל אביב נחשבים ליותר סולידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו