סבי הקשיש זקוק למגע, מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • סבי הקשיש זקוק למגע, מה לעשות?
    לילי
    24/10/2010

    שלום רב,

    סבי התאלמן לפני כשנה, הוא בן 80+ וסובל מפרקינסון וכן יש לו קטטר.

    מאז שהתאלמנה סבתי מספר פעמים סבי "שם יד" על המטפלת מביטוח לאומי.

    היא אינה רוחצת אותו אלא גבר, ובכל זאת, בהזדמנות מה הוא הניח יד על ברכי המטפלת.

    המטפלת התחלפה מספר פעמים.ולאחר זמן מה עם המטפלת החדשה הוא מניח יד.

    סבי הוא אדם מלומד מאוד, מעולם לא פגע באיש ואך הוא מתבייש מאוד לספר מדוע עוזבות המטפלות. רק לאחרונה נודע הדבר.

    אימי כועסת עליו מאוד, גם בגלל סבתי המנוחה וזכרונה, אבל גם מנסה לדכא את החשק או הצורך במגע על ידי שהיא דורשת ממנו לשלוט בעצמו כי "הוא אינו חיה" וגם מאיימת שלא יבואו מטפלות ושהיא לא תעשה הכל לבד.

    אני לעומתה חושבת שזה צורך טבעי, ושחשוב לטפח אותו כדי לאפשר לסבי חיים טובים יותא ושצריך לחשוב על פתרון. הבעיה היא שאני לא יודעת מה הפתרונות שמציעים בדרכ לקשישים במצבו

    הוא גר בבית ולא מוכן לעבור לבית אבות

    ובשעות הבוקר הוא קופא בגלל הפרקינסון ואי אפשר לקחת אותו למועדון יום.

    מה גם ששני אלו לא מחייבים פתרון בנושא הצורך במגע, מיני או לא מיני...

    מה לעשות?
    באילו אמצעים מסתייעים קשישים אחרים
    לצורך מגע ( לאו דווקא מיני)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • סבי הקשיש זקוק למגע, מה לעשות? - תגובה

    ד``ר מאיר בראל
    24/10/2010

    מיניות בזקנה ודמנציה

    בנגוד למה שמקובל לחשוב, החשק המיני אינו נפגם בהכרח בזקנה כל עוד אין פגיעה-מחלה פיסית או/ונפשית, גם אם התכיפות, הבצועים ועצמת ההנאה אינם כפי שהיו. לעומת זאת בנוכחות מחלה-לרב מחלות ובפרט במוסדות לטיפול ממושך קיימת ירידה חדה בחשק ובנושא המין.
    הבעייה יותר ייחודית בחולים דמנטים. גם אם אצל הרב קיים חוסר עניין בנושא המין בחלק מהחולים נכרת פעילות יתר בשל ירידה בעכבות, אם כי גם כאן חשוב להבחין בין התנהגות בלתי אדקווטית כהתפשטות בפרהסייה או שליחת ידיים שאינם בהכרח ביטוי למיניות כי אם צורת ביטוי לא ורבלית של מסרים אחרים. מאידך קיימת בהחלט "בעייה" של ביטויי מיניות בחלק מהחולים הדמנטים שבשל הדילמות והמורכבות שהיא מציגה בפני הצוות המטפל הוא מנסה להדחיק אותה.
    יש כמובן למנוע התנהגות לא אדקווטית בפרהסיה ופגיעה ברגשות הזולת מחד, אך מאידך אפשר לחשוב על דרכי פתרון יצירתיים ולאפשר לאלו המעוניינים בכך לרקום קשרים חדשים במסגרת כמובן המגבלות הקיימות תוך מניעת ניצול וכיבוד רצונות ורגשות בני הזוג והמשפחות של המטופלים.
    דרך יותר מקובלת אם כי פחות יצירתית היא מתן תרופות מדכאות "יצר" מיני כמלריל תרופה שעלולה לפגום ביעילות של הטיפול בפרקינסון הואיל והיא חוסמת את קולטני הדופמין, מאידך הטיפול בפרקינסון שמטרתו העלאת ריכוז הדופמין במוח מגביר את החשק המיני.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו