מה גורם בעיות בזיכרון....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה גורם בעיות בזיכרון....
    שושי
    04/01/2011

אני בת 20 מאז שהתגייסתי לצבא היו לי בעיות בזיכרון ממש בעיות ולא הבנתי מה יש לי
    היו קורסים בצבא ולא הצלחתי לעבור אותם בכלל ולא הבנתי למה אני גם לא מצליחה לזכור מה קרה אתמול ודברים רחוקים זה ממש מוזר אני מרגישה גם ממש מבולבלת אני סובלת ממיגרנה כבר כמה שנים עברתי לפני.....כמה....... חודשיים צנתור והמצב גם כן החמיר אני מרגישה עוד יותר מבולבלת וזיכרון על הפנים
    קשה לחיות עם זה ככה מה גורם לכך ומה הפתרון???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה גורם בעיות בזיכרון....

הוספת תגובה

• בעיות זכרון בצעירים

ד``ר מאיר בראל
    06/01/2011

בעיות זכרון בצעירים

גם אם אינך נמנית על האוכלוסיה הגריאטרית(מעל גיל 65-קביעה שרירותית) לא נשלח אותך לפורום היותר מתאים לך-פורום הפרעות זכרון-beok.בידים ריקות.
    תהליך הזכירה הוא תהליך מאוד מורכב ועל אף המחקרים הרבים שפורסמו בתחום אפשר להגיד עדיין שרב הנסתר על הנגלה.
    ממה שידוע, תהליך הזכירה מורכב משלשה שלבים בסיסיים, קליטה, רישום ודליה. כל הפרעה באחד השלבים האלה תגרום להפרעה בזכרון. לשם קליטה נאותה דרושים חושים-ראיה, שמיעה תקינים, קשב ריכוז, עניין וריגוש. תהליך הרישום-העברת גירויים חשמליים בין תאי עצבים ואגירתם תלויים במבנה אורגני תקין-העדר פגיעות ומחלות עצבים(של המערכת המרכזית-מוח) וכן תפקוד מוחי תקין דהיינו "השתקה" או העדר הפרעה להעברת הגירויים החשמליים באזורים האחראים על תהליך הרישום על ידי גירויים חשמליים בו זמנית באיזורים אחרים במוח שאינם קשורים בתהליך הרישום כמו על ידי פעילות במחלות עצביות כמיגרנה ואפילפסיה או חוסר ריכוז על ידי חשיבה בו זמנית על נושאים אחרים. יוצא אם כן שהסיבות להפרעות זכרון הן רבות החל ממחלות עצביות של מערכת העצבים המרכזית(מוח)(דמנציה, מחלת פרקינסון, מיגרנה, אפילפסיה), הפרעות נפשיות, דכאון, חרדה, סכיזופרניה וכן הפרעות קשב וריכוז וכמובן אלכוהול, סמים-מריחואנה, LSD, אקסטזי ותרופות בעיקר תרופות אנטיכולינרגיות או עם עם השפעה אנטיכולינרגית-חלק גדול מהתרופות נגד אלרגיה והצטננות-במינונים גבוהים ולזמן טיפול ממושך.
    הפתרון בשבילך לפנות למרפאת זכרון, עדיף הקשורה לבית חולים גדול ומבחינת פורום לפורום הפרעות זכרון כפי שציינתי בפתח דברי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו