מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה גורם בעיות בזיכרון....שושי04/01/2011
אני בת 20 מאז שהתגייסתי לצבא היו לי בעיות בזיכרון ממש בעיות ולא הבנתי מה יש לי
היו קורסים בצבא ולא הצלחתי לעבור אותם בכלל ולא הבנתי למה אני גם לא מצליחה לזכור מה קרה אתמול ודברים רחוקים זה ממש מוזר אני מרגישה גם ממש מבולבלת אני סובלת ממיגרנה כבר כמה שנים עברתי לפני.....כמה....... חודשיים צנתור והמצב גם כן החמיר אני מרגישה עוד יותר מבולבלת וזיכרון על הפנים
קשה לחיות עם זה ככה מה גורם לכך ומה הפתרון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זכרון בצעירים
ד``ר מאיר בראל06/01/2011בעיות זכרון בצעירים
גם אם אינך נמנית על האוכלוסיה הגריאטרית(מעל גיל 65-קביעה שרירותית) לא נשלח אותך לפורום היותר מתאים לך-פורום הפרעות זכרון-beok.בידים ריקות.
תהליך הזכירה הוא תהליך מאוד מורכב ועל אף המחקרים הרבים שפורסמו בתחום אפשר להגיד עדיין שרב הנסתר על הנגלה.
ממה שידוע, תהליך הזכירה מורכב משלשה שלבים בסיסיים, קליטה, רישום ודליה. כל הפרעה באחד השלבים האלה תגרום להפרעה בזכרון. לשם קליטה נאותה דרושים חושים-ראיה, שמיעה תקינים, קשב ריכוז, עניין וריגוש. תהליך הרישום-העברת גירויים חשמליים בין תאי עצבים ואגירתם תלויים במבנה אורגני תקין-העדר פגיעות ומחלות עצבים(של המערכת המרכזית-מוח) וכן תפקוד מוחי תקין דהיינו "השתקה" או העדר הפרעה להעברת הגירויים החשמליים באזורים האחראים על תהליך הרישום על ידי גירויים חשמליים בו זמנית באיזורים אחרים במוח שאינם קשורים בתהליך הרישום כמו על ידי פעילות במחלות עצביות כמיגרנה ואפילפסיה או חוסר ריכוז על ידי חשיבה בו זמנית על נושאים אחרים. יוצא אם כן שהסיבות להפרעות זכרון הן רבות החל ממחלות עצביות של מערכת העצבים המרכזית(מוח)(דמנציה, מחלת פרקינסון, מיגרנה, אפילפסיה), הפרעות נפשיות, דכאון, חרדה, סכיזופרניה וכן הפרעות קשב וריכוז וכמובן אלכוהול, סמים-מריחואנה, LSD, אקסטזי ותרופות בעיקר תרופות אנטיכולינרגיות או עם עם השפעה אנטיכולינרגית-חלק גדול מהתרופות נגד אלרגיה והצטננות-במינונים גבוהים ולזמן טיפול ממושך.
הפתרון בשבילך לפנות למרפאת זכרון, עדיף הקשורה לבית חולים גדול ומבחינת פורום לפורום הפרעות זכרון כפי שציינתי בפתח דברי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
חוסר שקט וחוסר שינה בלילה למבוגרת דמנטית
אב בן 89 איך ניתן לסייע לו?
תרופת ריספרידון והתאמה לאישה לא תוקפנית
טיפול תרופתי בדמנציה- בירור
אוסטאופורוזיס ותופעות לוואי בגיל מבוגר
צוואת קשיש ודור ההמשך
המלצה לדפיברילטור לשימוש בבית
האם שייך ללב או רעיון אחר
אספירציות ודלקות ריאה חוזרות
ערוץ הבריאות
.jpg)